Είναι περισσότεροι από 2.000 (για πρώτη φορά στα χρονικά), αρκετοί είναι Ινδοί (περισσότεροι επίσης για πρώτη φορά από τους Βρετανούς και τους Ρώσους) και περί τους 40 είναι κάτω των 40 ετών. Ιδού οι 2.089 δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη.

Τα δεδομένα προκύπτουν από τη φετινή λίστα Hurun Global Rich, του κινεζικού περιοδικού Hurun Report, το οποίο εκδίδεται στο Χονγκ Κονγκ και ασχολείται με τη ζωή των πλουσιότερων Κινέζων. Οπως προκύπτει από τη φετινή λίστα, τη χρονιά που πέρασε 222 ακόμη επιχειρηματίες έκαναν πολύ «καλές δουλειές» και είδαν την περιουσία τους να εκτοξεύεται. Το ένα τρίτο αυτών είναι Κινέζοι.

Σε κάθε περίπτωση, στην πρώτη θέση με τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους στον κόσμο (537) βρίσκονται παραδοσιακά οι Ηνωμένες Πολιτείες. Επεται η Κίνα, με 430 και η Ινδία με 97 δισεκατομμυριούχους, τέσσερις περισσότερους απ’ ό,τι η Ρωσία (94), η οποία μετρά 10 απώλειες. Πέμπτη στη λίστα βρίσκεται η Βρετανία, με 80 δισεκατομμυριούχους.

Οσον αφορά τα ονόματα των ανθρώπων αυτών, τουλάχιστον στην πρώτη δεκάδα δεν υπάρχουν εκπλήξεις. Ο 59χρονος Μπιλ Γκέιτς παραμένει ο πλουσιότερος του κόσμου, αυξάνοντας τον πλούτο του στα 85 δισεκατομμύρια δολάρια. Ακολουθεί ο Μεξικανός Κάρλος Σλιμ με 83 δισ., ο Ουόρεν Μπάφετ με 76 δισ. και ο «κύριος ZARA», ο ισπανός Αμάνσιο Ορτέγκα Γκαόνα, με 55 δισ. Σταθερά στην πρώτη δεκάδα (7ος) και ο μοναδικός κάτω των 40 που βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη Μαρκ Ζάκερμπεργκ.