Το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας διέψευσε την Παρασκευή δημοσίευμα του Der Spiegel σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο είναι έτοιμο να συζητήσει ένα νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, ύψους έως 20 δισ. ευρώ, σε περίπτωση που ο έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδεχθεί να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις υπό την εποπτεία της τρόικας.

«Κάτι τέτοιο δεν περιλαμβάνεται καθόλου στην ατζέντα μας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού ανέφερε ότι η Γερμανία εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει πρόσθετη ανάγκη βοήθειας περίπου 20 δισ. ευρώ.

«Είναι καθαρά εικασίες», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε.

Νωρίτερα σήμερα ο Σόιμπλε έστειλε νέο αυστηρό μήνυμα στην Αθήνα, λέγοντας ότι «οι κανόνες πρέπει να τηρούνται και η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι η βάση για περαιτέρω αλληλεγγύη, την οποία όλοι στην Ευρώπη χρειάζονται», προσθέτοντας ότι «σε αυτό δεν μπορεί κανείς να διαφωνήσει μαζί μας και επιπλέον θα είναι και δύσκολο να μας εκβιάσει».

Ο κ. Σόιμπλε κάλεσε ακόμη τη νέα ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει τις συμφωνίες με τους διεθνείς δανειστές: «Είμαστε έτοιμοι για κάθε συζήτηση», δήλωσε, «αλλά τα βασικά δεν μπορούν να αλλάξουν. Η μέχρι τώρα βοήθεια ήταν εξαιρετικά γενναιόδωρη και στα όρια του δυνατού. Η νέα ελληνική κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να δράσει γρήγορα», επισήμανε.