Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας προτίθεται να ακυρώσει το σχέδιο για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΔΕΠΑ, δήλωσε την Παρασκευή στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο υπουργός Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στην επένδυση στις Σκουριές στη Χαλκιδική λέγοντας ότι«εναντιωνόμαστε απόλυτα σε αυτό το επενδυτικό σχέδιο», προσθέτοντας ότι «θα εξετάσουμε τις επόμενες κινήσεις μας ως προς αυτό».

Ο Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στην πώληση της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ, τονίζοντας πως η πώληση του 65% του μετοχικού κεφαλαίου της θα ακυρωθεί. «Δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε επ’ ουδενί τη ΔΕΠΑ, δεν θα την πουλήσουμε σε κανέναν, ανεξάρτητα του ποιος είναι ο ενδιαφερόμενος» είπε ο υπουργός Ενέργειας στο Reuters.

Πάντως, ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός σε ό,τι αφορά την πώληση της εταιρείας που διαχειρίζεται το δίκτυο διανομής αερίου, του ΔΕΣΦΑ (Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου ΑΕ), που είχε συμφωνηθεί να πωληθεί στη SOCAR, την κρατική επιχείρηση ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, έναντι τιμήματος €400 εκατομμυρίων.

Είπε ότι η κυβέρνηση θα λάβει αποφάσεις για το έργο μόνον αφού αποφανθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία ερευνά εάν και κατά πόσον η συμφωνία για την εξαγορά συμμορφώνεται προς τους κανόνες του ανταγωνισμού στην ΕΕ. Η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του 2015.

«Θα περιμένουμε την απόφαση της Επιτροπής και κατόπιν θα αποφασίσουμε για τις δικές μας κινήσεις» επισήμανε ο Π. Λαφαζάνης.