«Σε καλό κλίμα συνομίλησα με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας» δήλωσε το βράδυ της Δευτέρας ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντεϊσελμπλούμ, μετά το τέλος της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αθήνα, ο κ. Ντεϊσελμπλούμ εννοούσε τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο Γερούν Ντεϊσελμπλούμ αποκάλυψε ότι η τηλεφωνική συνομιλία κράτησε 15 λεπτά.

Ο κ. Ντεϊσελμπλούμ αναμένεται στην Αθήνα στο τέλος της εβδομάδας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup τόνισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατό να εκτιμηθεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα.

Το θέμα της Ελλάδας θα συζητηθεί στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup, στις 16 Φεβρουαρίου, μόλις 12 μέρες προτού λήξει το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας.

Μοσκοβισί: «Οι Βρυξέλλες θα ακούσουν αυτό που επιθυμεί η νέα κυβέρνηση»

Από την πλευρά του, ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί χαιρέτισε τον ταχύ σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, σημειώνοντας πως επιτρέπει την γρήγορη συνέχιση των επαφών με τους δανειστές.

«Οι Βρυξέλλες θα ακούσουν αυτό που επιθυμεί η νέα (ελληνική) κυβέρνηση. Δεν πιστεύω ότι πηγαίνουμε προς μια σύγκρουση» είπε και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει πιστή στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, αναγνωρίζοντας τις θυσίες που έχουν κάνει οι έλληνες πολίτες, που «έχουν αρχίσει να έχουν αποτέλεσμα».