Η Dubai Investments PJSC σκοπεύει να προχωρήσει στην κατασκευή ακινήτων αξίας 2,7 δισ. δολαρίων μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, καθώς θα προσπαθήσει να επωφεληθεί από την άνοδο που καταγράφεται ξανά στη ζήτηση.

Στα έργα που θα κατασκευαστούν περιλαμβάνεται και το έργο Mirdiff Hills στο Ντουμπάι αξίας 670 εκατ. δολαρίων περίπου, το οποίο θα περιλαμβάνει 1.500 σπίτια, ξενοδοχείο 230 κλινών και μεγάλους χώρους γραφείων, ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Χαλίντ μπιν Καλμπάν. Η Dubai Investment Real Estate θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες τους σχετικούς διαγωνισμούς.

Η Dubai Investments, της οποίας ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η κρατική εταιρεία επενδύσεων Investment Corporation of Dubai ICD, θέλει να βγάλει κέρδη μετά την ανάκαμψη της αγοράς ακινήτων στο εμιράτο. Η ανάκαμψη ακολούθησε το κραχ των ακινήτων του 2008, εν μέσω της χρηματοπιστωτικής κρίσης. Οι τοπικές εταιρείες του Ντουμπάι αρχίζουν ξανά να κάνουν μεγάλα έργα καθώς οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται και τα μέτρα που έχει λάβει το κρατίδιο έχουν συμβάλει στη σταθεροποίηση της αγοράς. «Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ανάγκη να δανειστούμε για το έργο Mirdiff Hills» ανέφερε ο Μπιν Καλμπάν. «Θα μπορέσουμε να πουλήσουμε εύκολα λόγω του μεγέθους, της τοποθεσίας και των ακινήτων που απαρτίζουν το έργο» προσέθεσε.

Η εταιρεία πάντως μπορεί να χρειαστεί χρηματοδότηση για άλλο έργο που έχει σχεδιαστεί να γίνει στο Dubai Investment Park. Για το χωριό που θα περιλαμβάνει σπίτια, καταστήματα, γραφεία και ξενοδοχεία, η εταιρεία μπορεί να πάρει δάνεια ή να ζητήσει από επενδυτές να αποκτήσουν μερίδιο. «Μιλάμε με έναν σημαντικό επενδυτή να έρθει και να βοηθήσει. Είτε θα μας πληρώσουν νοίκι ή θα αναλάβουν εκείνοι το έργο για συγκεκριμένο αριθμό ετών» ανέφερε ο Μπιν Καλιμπάν.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει για ένα επιχειρηματικό πάρκο στη Φουτζάιρα, το οποίο θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 220 κλινών, γραφεία, εμπορικά καταστήματα και μερικές κατοικίες. Το έργο αυτό αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια.

© Bloomberg News