Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η στελεχιακή ενδυνάμωση της Τράπεζας της Ελλάδος προκειμένου να ανταποκριθεί στα νέα εποπτικά της καθήκοντα.

Σημειώνεται πως από τις 4 Νοεμβρίου η άμεση εποπτεία των τραπεζών στη ζώνη του ευρώ πέρασε στην αρμοδιότητα του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού, ο οποίος αποτελείται από την ΕΚΤ και τις εθνικές αρμόδιες αρχές των συμμετεχουσών χωρών.

Στο πλαίσιο του νέου μηχανισμού εποπτείας, ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδος παραμένει σημαντικός, καθώς παρακολουθεί την εν Ελλάδι εφαρμογή των εποπτικών προτύπων που καθορίζει ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός, ενώ μαζί με στελέχη της ΕΚΤ, μετέχει ενεργά στις μικτές εποπτικές ομάδες που συνεκτιμούν την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσίευσε προκήρυξη για την πλήρωση 48 θέσεων ειδικού επιστημονικού προσωπικού. Σύμφωνα με την προκήρυξη, τα εν λόγω στελέχη θα πρέπει να έχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην οικονομική επιστήμη, στην χρηματοοικονομική, στην τραπεζική, στην λογιστική, στην αναλογιστική, στην στατιστική, στην οικονομετρία και στην ελεγκτική και θα καλύψουν ανάγκες των υπηρεσιακών μονάδων του κεντρικού καταστήματός της Τραπέζης της Ελλάδας.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται, μόνο ηλεκτρονικά, από αύριο Τρίτη μέχρι και την Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2015 στον ιστότοπο της Τράπεζας της Ελλάδος. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία θα επικουρείται στο έργο της από τη Διεύθυνση Επιλογής Στελεχών της εταιρείας «ICAP Advisory AE».

Σημειώνεται πως ήδη μεγάλο ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί για την πλήρωση των θέσεων πέντε έμμισθων δικηγόρων για τις ανάγκες της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014 που ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι και σήμερα οι αιτήσεις υποψηφίων ξεπερνούν τις 300, ενώ αναμένεται να τριπλασιασθούν μέχρι τη Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015 που εκπνέει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής.