Η συνεργασία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση βασίζεται πάντα σε μια ανάλυση της οικονομικής και δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας και στο επίπεδο της εφαρμογής των από κοινού συμφωνηθέντων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο οι απαιτήσεις της τρόικας και των εταίρων για συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις ισχύουν μόνο για αυτή την κυβέρνηση ή και για μια νέα κυβέρνηση μετά από εκλογές.

Κληθείς να σχολιάσει τη «διαφορετική άποψη που έχει επ´αυτού» η αντιπολίτευση, ο κ. Ζάιμπερτ τόνισε: «Δεν μπορώ και δεν θέλω να σχολιάσω εδώ την θέση της ελληνικής αντιπολίτευσης. Δεν το κάνω για λόγους αρχής».

Σε ερώτηση αν, σε περίπτωση εκλογικής νίκης και σχηματισμού κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, η γερμανική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Ζάιμπερτ δήλωσε ότι δεν προτίθεται να μπει σε συζήτηση επί υποθετικών πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.

Πρόσθεσε δε ότι «η γερμανική κυβέρνηση μιλάει εντατικά, συνεργάζεται εντατικά με την ελληνική κυβέρνηση, όπως συνεργάστηκε και με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αυτό το οποίο κατευθύνει την τρόικα στην εκτίμησή της για την ελληνική κατάσταση και την υλοποίηση του προγράμματος σας το είπα (ήδη)».