Στο πάγωμα των online πωλήσεων προϊόντων της στη Ρωσία προχώρησε η Apple εξαιτίας της κατάρρευσης των διεθνών ισοτιμιών του ρουβλίου.

Η αμερικανική εταιρεία σταμάτησε τις πωλήσεις των iPhone, iPad και άλλων προϊόντων στη χώρα μια μέρα μετά την ελεύθερη πτώση στην οποία περιήλθε το ρούβλι.

«Εξαιτίας των ακραίων διακυμάνσεων στην αξία του ρουβλίου, το online κατάστημά μας στη Ρωσία δεν λειτουργεί, καθώς αναθεωρούμε τα τιμολόγια. Ζητούμε συγγνώμη από τους πελάτες μας» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Apple.

Το ρωσικό νόμισμα έχει ήδη χάσει το 20% της αξίας του μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, παρά τη δραματική απόφαση για αύξηση των επιτοκίων διατραπεζικού δανεισμού από το 10,5% στο 17%.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης το ρούβλι έπεσε κατά 5% με ένα δολάριο να αγοράζει 71 ρούβλια, αργότερα ωστόσο εμφάνισε κάποιες σταθεροποιητικές τάσεις.

Η Apple είχε σπεύσει τον περασμένο μήνα να αυξήσει τις τιμές της για πώληση των προϊόντων της στη Ρωσία κατά 20% καθώς το αδυνατισμένο νόμισμα της χώρας τα είχε καταστήσει φθηνότερα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.