Εγκώμια ΣΥΡΙΖΑ για Προβόπουλο - οριστική ρήξη με Στουρνάρα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/12/2014 18:18 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16/12/2014 20:40 |
Εγκώμια ΣΥΡΙΖΑ για Προβόπουλο - οριστική ρήξη με Στουρνάρα
Στιγμιότυπο από παλαιότερη συνάντηση των Αλέξη Τσίπρα και Γιώργου Προβόπουλου

Εκτακτη συνάντηση με τον τέως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο είχε το απόγευμα της Τρίτης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση ζητήθηκε από τον ίδιο τον πρόέδρο του ΣΥΡΙΖΑ και η ανταπόκριση από τον προκάτοχο του Γ. Στουρνάρα στη κεντρική τράπεζα ήταν άμεση.

Οπως μεταδίδουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, αντικείμενο της συζήτησης ήταν η εμπειρία του 2012, σε ό,τι αφορά τις εκροές κεφαλαίων και καταθέσεων, τα δεδομένα του τραπεζικού συστήματος σήμερα και το κατά πόσον είναι δυνατόν και υπό ποίες προϋποθέσεις να προκύψει «πιστωτικό γεγονός», λόγω της πολιτικής συγκυρίας.

Εγκώμια ΣΥΡΙΖΑ για Προβόπουλο, οριστική ρήξη με Στουρνάρα

Μετά το πέρας της συνάντησης, αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι πηγές προσκείμενες στον ΣΥΡΙΖΑ έσπευδαν να πλέξουν το εγκώμιο του πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε την (επιβεβαιωμένη εντωμεταξύ) κρίση ρευστότητας που απειλούσε την ελληνική οικονομία, αντιπαραβάλλοντας την σημερινή στάση του κ. Στουρνάρα, ο οποίος για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον «κόκκινο πανί».

Οπως ανέφεραν κομματικές πηγές της Κουμουνδούρου, «η εμπειρία του κυρίου Προβόπουλου για την αντιμετώπιση αντικειμενικών κινδύνων ή και τεχνητών δυσκολιών από μεταφορά κεφαλαίων έξω από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη».

Οι ίδιες πηγές χαρακτήριζαν τη συζήτηση Τσίπρα - Προβόπουλου «ουσιαστική και εποικοδομητική» και σημείωναν σχετικώς: «Η τότε διοίκηση σε αντίθεση με τη στάση της σημερινής που εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει, είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών.

Αντιθέτως, ο σημερινός διοικητής σε μια πρωτοφανή κίνηση για το θεσμικό του ρόλο, φρόντισε χθες με δηλώσεις του να αναπαράγει ένα ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».

Κατά την μετωπική τους επίθεση προς τον κ. Στουρνάρα, οι ίδιες κομματικές πηγές απέδωσαν την πρωτοβουλία του σημερινού διοικητή της ΤτΕ «είτε (στην διάθεσή του) να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, πριν από λίγους μήνες, παρά τις έντονες αντιρρήσεις και επιφυλάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δυστυχώς επιβεβαιώνονται. Είτε γιατί κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ».

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «όποια κι αν είναι η αιτία της ανεύθυνης αυτής στάσης, η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τη δημιουργία κλίματος αστάθειας και αβεβαιότητας και θα εργαστεί με κάθε τρόπο προς αυτή τη κατεύθυνση».

25
αντωνης
18/12/2014 04:11
ψιτ.... δεν το πιάσατε. για πρόεδρο θα τον προτείνει τον Προβόπουλο ο ΣΤΡΙΖΑ στηντ ρίτη ψηφοφορία και αφου παραιτηθεί ο Σαμαρας
Σχιζοφρένεια
17/12/2014 16:45
8-4-2013: Βουλή. Λαφαζάνης απο βήματος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. «Έχουμε απέναντι μας έναν υπουργό υπόλογο ενός μείζονος εθνικού εγκλήματος που υπερβαίνει και τα όρια της Ελλάδας. Ο κ. Στουρνάρας μαζί με τον κ. Προβόπουλο κατέστρεψαν και διέλυσαν, συνεργοί το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου. Τώρα έρχονται να δώσουν και οι δύο μαζί την χαριστική βολή το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας»,...«ήρθατε εδώ να μας πείτε τι καλά που κάνατε με τις κυπριακές τράπεζες και οι κυπριακές τράπεζες δεν επιβάρυναν το δημόσιο χρέος. Ψεύδεστε. Ψεύδεστε από το βήμα της βουλής Τα 500 εκατ. με τα οποία έγινε η εξαγορά είναι λεφτά τα οποία εδόθησαν από το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αυτά είναι δάνεια του ελληνικού δημοσίου»
Απολις
17/12/2014 09:15
Ηρεμείστε, δεν είναι ο Τσίπρας, κάποιος πουροέφηβος σωσίας του είναι, εξάλλου αφθονούν στον σύριζα, και αφηγήθηκε στον πρώην διοικητή τις πιο πρόσφατες οικονομικές του ονειρώξεις.
ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ
17/12/2014 01:35
Τσιπράκο αγόρι μου, μπορεί να αρχισες τις κωλοτούμπες και να παίρνεις ύφος καλού μαθητή, αλλά αν δεν υπήρχαν τα φορτία από την Φρανγκφούρτη κανένας Προβόπουλος δεν θα μας έσωζε..και αν θέλεις και εσύ να μην χρειαστείς την βοήθεια της
πφφφ οι λεφταδες
17/12/2014 01:22
Πςςςςςςςςςςς! Ο ΠΡΟΒΟ ΣΥΝτροφος συριζομπαχαλ επενδυτης ανεκαθεν ειχε συριζοταλιμπαν ΣΥΝβουλους.Επενδυτες σορος =χλιδα κλαμπ.
τακο αλ καρμπον
17/12/2014 00:38
Λετε να του υποσχεθηκε καρεκλα;
Απλά
16/12/2014 23:50
Αυτό είναι γελοίο. Εκεί που φτύνανε τώρα γλύφουν οι γελοίοι, γιατί ανοίξανε πόλεμο με τον Στουρνάρα. Μικροπρέπειες για να απαξιώσουν τον Στουρνάρα, όπως οι Κατίνες της γειτονιάς. Λες και ο Προβόπουλος ήταν ανέκαθεν δικό τους παιδί. Λες και την κρίση που διαχειρίστηκε τότε δεν την προκάλεσαν αυτοί. Λες και δεν τον κατηγορούσαν για τα μύρια όσα και δεν τον χλεύαζαν. Και φυσικά κουβέντα για το τι είπε ο Προβόπουλος. Για να αιωρείται για τους αφελείς μέχρι και ότι συμφώνησε με τις πολιτικές αηδίες τους. Ωστόσο τα πράγματα μέχρι εδώ είναι γραφικά. Γίνονται τραγικά από εδώ και κάτω: Αυτοί που ονειρεύονται να κυβερνήσουν τη χώρα, στο μέσο μιας μεγάλης κρίσης, αυτοί που δηλώνουν ότι δεν θα σεβαστούν τίποτε, αυτοί που ονειρεύονται να χορέψουν με νταούλια όλο το δυτικό κόσμο, μόλις τώρα και αφού δεν μπορούν θεσμικά να απευθυνθούν στο Διοικητή της Τράπεζες της Ελλάδος γιατί τόλμησε να ψελλίσει: "Έχουμε πρόβλημα με αυτά που λέγονται", τώρα μόλις όντας ένα βήμα από την εξουσία, όπως πιστεύουν και διαδίδουν δέησαν να κάνουν κάποιο ιδιαίτερο μάθημα για τις στοιχειώδεις λειτουργίες του κράτους, του τραπεζικού συστήματος, της ανάγκης ρευστότητας και για τις επιπτώσεις των ανοησιών τους, τις οποίες ελπίζω ότι τους επεσήμανε ο Προβόπουλος.
TAKIS
16/12/2014 23:20
Καλά, οι Συριζαίοι δεν αποκαλούσαν τον Προβόπουλο πουλημένο και προδότη επειδή δεν είχε μιλήσει για την επερχόμενη κρίση το 2009; Τώρα τον εξυμνούν για το ίδιο πράγμα; Τόσο πολύ φανατισμένο πάθος για την εξουσία ,δεν έχω ξαναδεί. Μουτζαχεντίν.....
αμν
16/12/2014 22:26
αν θυμάμαι καλά ο τσίπρας κατηγορούσε με τον χειρότερο τρόπο τον προβόπουλο όταν ήταν διοικητής, τώρα τι άλλαξε και τον καλοπιάνει? βάρκα γιαλό το λέω εγώ . τελικά η γελοιότητα φαίνεται να μην έχει όρια στην ελληνική πολιτική σκηνή. Άνθρωποι τυχάρπαστοι από το πουθενά κινούν τα νήματα και αναρωτιέμαι γιατί το επιτρέπουμε αυτό να συμβαίνει!!!
Α ρε κατάντια
16/12/2014 22:25
Και θυμάμαι όταν παιδιά, εκεί γύρω στα 4 με 5, που βάζαμε λόγια για να πλανέψουμε τα άλλα ¨κακά" παιδιά, και να μας φοβούνται!!! Είναι η ηλικία που λέγεται phallic phase!! Και σε λίγο θα τραγουδάμε το ίδιο τραγούδι που μας έφερε ως εδώ!! Καλημέρα ήλιε, καλημέεεερα!! Νταούλια έχει, λύρες έχει, ζουρνάδες θα φέρει με τον Προβόπουλο! Τελικά αστεία αστεία εμείς πάλι θα την πληρώσουμε!
Η γραβατα και η σαλιαριτσα
16/12/2014 22:06
ΑΛΕΞ Ποσες φορες τον εχεις "φτυσει" οταν ηταν διοικητης της ΤΕ.Παλι γλυφεις εκει που εχεις φτυσει?...παλι γραβατα η γλωσσα σου? βαλτε του μια σαλιαριτσα ρε συντροφοι του Συριζα θα λερωση το πουκαμισο.
Kaiadas
16/12/2014 21:54
XAXAXAXAXAXA Ekei pou eftune twra paei kai glufei o tranos strathlaths, o gennaios organopaixths kai kamariera twn Amerikanwn Andreas Papatsipras. Kapoios na tou pei oti einai etoimos o PASOKos o Mhtropoulos na ton valei mesa etsi kai sunexisei, giati sigoura tha ton mperdepsei me kanena Akh ,h, kanena Gianno.
the observer
16/12/2014 21:48
Den ginetai logos ean o TSIPRAS tha mporesei na odoporisei sosta i ochi .Aftin tin stigmin i patrida mas,evrisketai sta chili tou gkremou kai tha prepei o ellinikos laos na kanei mia dyskolin eklogin.I paramenoume me tous idious kai exakolouthoume na diamartyrometha gia tis politikes tous apoleies,i tha dokimasoume tin allagin gia na doume ean tha ta kataferei .Pantos ena einai to gegonos.TRANTAXE TA THEMELIA TIS EVROPIS me tis praxeis tou kai tis politikes choris diplomatia diloseis tou.Xero ek ton proteron ,oti monis tou den tha mporesei na kyvernisei.Tha chreiasthei kia alla kommata pros enischysin.Echei omos to syntagmatikon dikaioma na thelei na Diakyvernisei tin chora mas.Mia allagi tis politikis ZYGARIAS tha kanei kalo sto chamilo psychologiko ton ellinon ,aschetos ean politikos einai DYSTICHOS POLY DIAIREMENOI. Akommatikos milontas,Ito SYRIZA prepei na kerdisei tis ekloges.Oson afora to thema kai tin proedrikin edran,pistevo oti tha prepei na apofasisei O ELLINIKOS LAOS KAI OCHI TA POLITIKA KOMMATA.Kai ostournaras opos idi ton echo symvoulefsei ,prepei na zitisei tin AMASOS PARAITISIN TOU,glitonontas tin geloiopoiisin.Ean den mporoume na vroume kalyteron apo ton PROVOPOULON tote as ton dokimasoume gia EXI MONON MINES. Enas epaggelmatias trapezitikos tetoias theseos,fainetai ean einai ikanos na allaxei tin oikonomikotrapezitikin poreian i OCHI .Ean tha ton deis na glyfopolitikarei me ton exeftelistikon EVROPAIKON KERDOSKOPIKON TRAPEZITIKON KYKLON ,tote na ton dioxoun amesos,Afti episis einai i lysis tis politikis ASIDOSIAS stin chora mas.Ean tous dosoume syntagmatikos tin dynatotita monon tis epitychias,tote tha kanoun ta pio apithana pragmata ,fovoumenoi na chasoun tis theseis tous mesa se exi mines kai choris dikaiomata epimakrias,syntaxeos kai BONUS.
ΟΞΑΠΟΔΩ
16/12/2014 21:42
Δηλαδή και τι έγινε που Ο Προβοπουλος μεταξύ των δύο εκλογών του 12 ενημέρωσε τον Τσίπρα προσωπικά και όχι δημόσια οτι οι τράπεζες άδειαζαν μέρα με τη μέρα και οτι χωρίς τα αεροπλάνα με τα ευρώ θα είχε γίνει της κακομοίρας; Μήπως άλλαξε τακτική τότε ο σύριζα; Αυτα να τα λέει στους αμνήμονες ψηφοφόρους τους. Αν δηλαδή τώρα ο Στρουνάρας έστελνε επιστολή στον Τσίπρα τι θα άλλαζε στην τακτική του; ΤΙΠΟΤΑ. Η πραγματικότητα είναι οτι τώρα που μιλάμε έδει ηδη αρχίσει η απόσυρση καταθέσεων. Η αλήθεια και η πραγματικότητα είνα τόσο εξώφθαλμη. Η προοπτική εκλογών και ακόμα χειρότερα η προοπτική να βγεί πρώτο κόμμα ο συριζα τρομάζει οποιον έχει λίγα λεφτά στην τράπεζα. Και αν στις 29 δεν εκλεγεί πρόεδρος τότε θα δούμε αν έχει δίκιο η κυβέρνηση η ο σύριζα.
Νίκος
16/12/2014 21:34
Τόσο καιρό έβριζε τον Προβόπουλο,σαν δεξιό,άνθρωπο του κατεστημένου και της ολιγαρχίας.Τώρα έγινε καλός και δικός του; Μήπως θα τον προτείνει και για κεντρικό τραπεζίτη αν εκλεγεί,πράγμα απίθανο (το να εκλεγεί).Α ρε Τσίπρα,τσίπα δεν έχεις!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
George
16/12/2014 20:49
Δηλαδή να περιμένουμε το διορισμό του σε θέση υπουργού οικονομικών ή κάτι σχετικό σε περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης Σύριζα ...
ΓΚ
16/12/2014 20:40
Προβλήματα ρευστότητας....Μα τα stress test άλλα είπαν. Τελικά τι να πιστέψουμε;
Αγ. Ρια
16/12/2014 19:38
Ο καημενος ο Τσιπρας προσπαθει να μας πεισει οτι μπορει να καθαρισει τα σκ.τ. που ελεγε τα τελευταια χρονια. Μ.λ.κ.ς!
ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ, ΤΕΡΜΑ Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
16/12/2014 19:29
Πάρτον στην ορχηστρα του τΣΥΡΙΖΑ μαζι με τα νταουλια και τους ζουρναδες, παιζει καλό κλαρίνο
μακιςςς
16/12/2014 19:19
είναι άραγε τυχαίο ότι έχει πάρει γκριμάτσα μαϊμούς δίπλα στον Προβόπουλό; Μάλλον όχι..
ΓΚ
16/12/2014 20:37
Απλά οι φωτογραφίες είναι πάντα κατάλληλα επιλεγμένες από τα πρώην δημοκρατικά ΝΕΑ. ( Άν θέλει ο τύπος σε καταβαραθρώνει) Ωραία δουλειά κάνετε εκεί στο επιτελείο!
Mighty Boosh
16/12/2014 19:15
Και τι του είπε ο Προβόπουλος;
jp
17/12/2014 08:07
Να σταματήσει να λέει μαλακίες, αλλά ο Τρίπρας ανταπάντησε ότι ο Ελληνικός λαός μόνο όσους λένε και υπόσχονται μαλακίες θέλει να ψηφίζει....
Skeptic
20/12/2014 04:19
na sai kala re file, me eliwses, k meta apo mia toso kourastikn mera to xa anagkn. Ante k se epomeni synantnsn me moutsouna Antrea! (sorry gia ta greeklish, eimai ekswteriko k auto den einai to PC mou)
Nick M. Vasilatos
19/12/2014 19:59
Mother..Egg Foog Yang,....Τελειο! Nick M. Vasilatos- Clearwater Beach, Florida