Βενιζέλος: «Οι εταίροι μας οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2014 14:51 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03/12/2014 15:13 |
Βενιζέλος: «Οι εταίροι μας οφείλουν να καταλάβουν ότι η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της»
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Βαγγέλης Βενιζέλος συνομιλεί στις Βρυξέλες με τον αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι

«Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη γιατί αφορά το μέλλον της χώρας και το μέλλον των σχέσεών μας με τους εταίρους μας, γι' αυτό χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα», δήλωσε από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για τη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΒαγγέληςΒενιζέλος.

«Θα φτάσουμε σε μία λύση εάν το εσωτερικό μας μέτωπο είναι αρραγές, εάν είμαστε σταθεροί –που είμαστε- στις θέσεις μας και βεβαίως, εφόσον οι εταίροι μας καταλάβουν –που οφείλουν να καταλάβουν- και θα καταλάβουν πώς η Ελλάδα εξαντλεί τις δυνατότητές της. Το 2015 δεν είναι 2010. Σημασία, λοιπόν, έχει αυτές τις κρίσιμες μέρες να είμαστε προσηλωμένοι στο σκοπό μας που είναι εθνικός. Δεν χωρά καμία μικροκομματική προσέγγιση στα θέματα αυτά», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.


4
ΠΡΟΣΟΧΗ
04/12/2014 07:32
Πρέπει μαζί με τον πρωθυπουργό αυτήν τη φορά στην σύνοδο κορυφής να πουν την αλήθεια. Οι αντοχές σημαντικής μερίδας του λαού έχουν εξαντληθεί και από εδώ και πέρα θα είναι συνυπεύθυνοι για τις συνέπειες. Πρέπει εάν μας θέλουν στην Ευρώπη να βοηθήσουν με ελάφρυνση τουλάχιστον των τοκοχρεωλυσίων. Έχει ευθύνες και η ανεπτυγμένη Ευρώπη διότι εμείς δανειζόμασταν ναι αμετροεπώς αλλά για να προάγουμε και το δικό τους εμπόριο! Εκτός και εάν έχουν άλλα στατιστικά στην Ευρώπη,κυρίως ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ. Τότε θα πρέπει να βρεί τρόπους η κυβέρνηση να φορολογήσει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ. Η κοινωνία ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ!! ΜΕΤΡΑ που αδικούν τον μεσαίο και φτωχό και ΟΦΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΣΙΟ. Ας προτείνουν για παράδειγμα τα τέλη κυκλοφορίας να είναι αναλογικά της εμπορικής αξίας του αυτοκινήτου και όχι βλακωδώς των κυβικών. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ MERCENDES καινουργια 50.000 ευρω να έχει τέλη 200 ευρώ και HUNDAI (αξίας 7.000 ευρω) 660 ευρώ! Ας πληρώσουν οι πλούσιοι που αγοράζουν καινούργιες MERCENDES ! Αλλιώς η ανάσταση της αριστεράς θα ξεκινήσει και στην Ευρώπη και όχι μόνο στην Αργεντική
Leonidas
03/12/2014 19:20
Και εμείς μαζί του! Τελείωσε! Φυλακή θα πάει αυτός! Δεν την γλιτώνει με τίποτα!
ΓΚ
03/12/2014 18:43
αμα βλεπουν ενα παχυδερμο σαν εσενα θα νομιζουν οτι η Ελλάδα έχει ακόμα πολυ λιπος
Πάνος/ Αννόβερο
03/12/2014 15:57
Όχι κ. Βενιζέλο, δεν είναι έτσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πάρα πολλοί.