Νωρίτερα από τις προβλεπόμενες – κάθε μήνα – ημερομηνίες θα πληρωθούν οι συντάξεις του μηνός Ιανουαρίου, λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Έτσι οι συντάξεις του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) και του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) να καταβληθούν στις 19 Δεκεμβρίου και όλων των υπόλοιπων ασφαλιστικών ταμείων στις 22 Δεκεμβρίου.

Την απόφαση αυτή έλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αφενός για την οικονομική διευκόλυνση των συνταξιούχων ενόψει των εορτών και αφετέρου για να μην ταλαιπωρηθούν οι συνταξιούχοι εξαιτίας της αυξημένης κίνησης που παρατηρείται στις τράπεζες τις τελευταίες ημέρες του έτους.

Σε δήλωσή του ο κ. Βρούτσης επισημαίνει ακόμη ότι «για δεύτερη χρονιά οι συντάξεις του πρώτου μήνα του επόμενου έτους, δηλαδή του Ιανουαρίου 2015, προκαταβάλλονται από τον Δεκέμβριο και μάλιστα χρηματοδοτούνται από τις πιστώσεις του τρέχοντος έτους 2014 χωρίς να χρησιμοποιηθούν οι προκαταβολές της επόμενης χρονιάς, όπως γινόταν για δεκαετίες.

»Αυτό καταδεικνύει, ότι οι οργανωτικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις των τελευταίων δύο ετών, έχουν διασφαλίσει την ταμειακή ισορροπία του ασφαλιστικού»