Τη δραστηριοποίηση της Uber στην Αθήνα προαναγγέλλει η ομώνυμη εταιρεία επιβατικών μεταφορών, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων σε αρκετές χώρες.

Με μια φωτογραφία στο προφίλ της στο Facebook, η υπηρεσία μίσθωσης ιδιωτικών οχημάτων Uber γνωστοποίησε την… άφιξή της και στην Αθήνα.

«Επιτέλους, ήρθαμε! 200+ πόλεις σε όλο τον κόσμο και θα λείπαμε από την Αθήνα;» αναφέρεται στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Πέρα από τη φωτογραφία, μάλιστα, στο site της εταιρείας έχει ήδη ανέβει και η πρώτη αγγελία αναζήτησης Operations & Logistics manager.

Η Uber ξεκίνησε ως ridesharing service από το Σαν Φραντσίσκο το 2010, έχοντας κερδίσει στο διάστημα λειτουργίας της φανατικούς φίλους ανά τον κόσμο λόγω της αμεσότητας και της ευκολίας χρήσης της, αλλά και αρκετούς εχθρούς, κυρίως ανάμεσα στους κύκλους των οδηγών και εταιρειών ταξί, που την κατηγορούν για αθέμιτες επιχειρηματικές πρακτικές και έχουν διαδηλώσει σε διάφορες πόλεις ενάντια στη λειτουργία της.

Μέσω της smartphone εφαρμογής της, η Uber μπορεί να συνδέσει επιβάτες που επιθυμούν να μετακινηθούν σε μία πόλη με εγγεγραμμένους οδηγούς ιδιωτικών οχημάτων, οι οποίοι εκτελούν τις διαδρομές έναντι αμοιβής.

Οι υπηρεσίες της Uber ήδη έχουν επεκταθεί σε περισσότερες από 200 πόλεις, συμπεριλαμβάνοντας από μετακινήσεις μέσω πολυτελών οχημάτων έως μεταφορές με απλά IX ή και κανονικά ταξί που συνεργάζονται με την εταιρεία.

Ωστόσο, δεν είναι ακόμη γνωστό ποιες ακριβώς από τις υπηρεσίες της θα είναι διαθέσιμες στην Αθήνα.

Πάντως, τον περασμένο Ιούλιο είχαν αναρτηθεί στο LinkedIn δύο ακόμη αγγελίες της Uber που αφορούσαν την Ελλάδα, προκαλώντας και τότε αναστάτωση και το μόνο σίγουρο είναι ότι το λανσάρισμά της και στην ελληνική αγορά αναμένεται επεισοδιακή.

«Κόκκινο» από το υπουργείο Μεταφορών

Ηδη, το υπουργείο Μεταφορών προειδοποιεί ότι η ελληνική νομοθεσία επιτρέπει μόνο τη δραστηριοποίηση ταξί, μισθωμένων οχημάτων με οδηγό, λιμουζίνων με άδεια και οχημάτων mini bus για την κάλυψη των αναγκών των ξενοδοχειακών μονάδων.

Επί ποδός βρίσκονται και οι εκπρόσωποι του κλάδου των ταξί, που δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την παράνομη δραστηριοποίηση εταιρειών στις επιβατικές μεταφορές.