Η Berkshire Hathaway συμφώνησε να αγοράσει την εταιρεία μπαταριών Duracell από την Procter & Gamble με ανταλλαγή μετοχών, καθώς ο πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Γουόρεν Μπάφετ μειώνει το χαρτοφυλάκιο της Berkshire σε μετοχές και επενδύει περισσότερο σε εταιρείες.

Η Berkshire θα επιστρέψει στην P&G μετοχές αξίας 4,7 δισ. δολαρίων που κατέχει, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. Οταν ολοκληρωθεί η συμφωνία, κάτι που αναμένεται να γίνει το δεύτερο μισό του επόμενου έτους, η Duracell θα έχει περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε μετρητά.

Με τον τρόπο αυτό η Berkshire θα μπορέσει να μειώσει ή ακόμη και να μηδενίσει τη συμμετοχή της στην P&G χωρίς να επιβαρυνθεί με φόρους που θα έπρεπε να πληρώσει αν πωλούσε τις μετοχές για να πάρει μετρητά.

Η P&G είναι η μεγαλύτερη εταιρεία καταναλωτικών αγαθών στον κόσμο και τον προηγούμενο μήνα είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει ή θα πουλήσει το μερίδιό της στην Duracell.

Η διοίκηση της εταιρείας το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει προσπάθειες μείωσης των εξόδων και πώλησης εταιρειών, περιλαμβανομένων και περίπου 100 εμπορικών σημάτων που δεν παρουσιάζουν υψηλές πωλήσεις.

© Bloomberg News