Συνέχεια και εξηγήσεις για το θέμα που ανέκυψε την Τρίτη όταν εμμέσως πλην σαφώς φάνηκε να συνδέει τον αριθμό ενσήμων ενός ασφαλισμένου με τις παροχές υγείας, έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού BHMA FM 99,5 ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος.

Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους του ΒΗΜΑ FM 99,5, Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και Αρη Ραβανούαν οι δηλώσεις του υπονοούν σχέδιο σύνδεσης παροχών με τις ημέρες ασφάλισης, ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος ήταν απόλυτος:

«Οχι βέβαια, σε καμία περίπτωση» απάντησε.

«Το ερώτημα αυτό αποσκοπεί στο να καθοριστούν επακριβώς οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις και στη διάκριση μιας δαπάνης, είτε ως ασφαλιστική είτε ως προνοιακή, η οποία θα εξακολουθεί να καλύπτει το σύνολο των δαπανών υγείας για τους ανέργους. Είναι υπέρ των ανέργων και υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων, με την έννοια ότι οι δαπάνες πρέπει να διακρίνονται σε ασφαλιστικές και προνοιακές. Αν είναι προνοιακές, είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό. Στην Ελλάδα δημιουργούμε θορύβους εκεί που δεν πρέπει. Είναι απολύτως προσωπικές απόψεις και όπως σας τις είπα και συνεχίζω να τις έχω. Αλλά δεν νομίζω ότι διαφέρουν από τον πυρήνα των απόψεων ούτε του κ. Βρούτση ούτε της κυρίας Βούλτεψη. Ενδεχομένως διαφέρουν από τις απόψεις αυτών που επιχείρησαν είτε να διαστρεβλώσουν είτε να ερμηνεύσουν τις απόψεις μου. Δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί, αλλά δεν πολεμάται αυτό στη χώρα μας…» σημείωσε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος.