Με μεγάλες απώλειες άνω του 5% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή εν μέσω αρνητικού κλίματος και στην αγορά των ομολόγων.

Οι ανακοινώσεις του Eurogroup για την επόμενη ημέρα στην Ελλάδα, και με την ημερομηνία επιστροφής της τρόικας να μένει ακόμη ανοιχτή, φαίνεται πως τρόμαξαν του επενδυτές. Σε κλοιό ισχυρών πιέσεων ο τραπεζικός κλάδος.

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 910,50 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 5,38%. Ο τζίρος των συναλλαγών κυμάνθηκε στα 101,43 εκατ. ευρώ.

«Η αγορά είχε προεξοφλήσει τη στήριξη του Eurogroup σε μια προληπτική γραμμή. Αυτό που ενδιαφέρει είναι τι θα σου ζητήσουν να κάνεις για τη γραμμή αυτή και τί μορφής έλεγχο θα έχουν πάνω σε αυτή τη γραμμή», σχολίασε στο Reuters στέλεχος ελληνικής χρηματιστηριακής εταιρείας, προσθέτοντας ότι «αυτά θα κρίνουν και το πολιτικό παιχνίδι».

Μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 6,10%, εκδηλώθηκαν έντονες ρευστοποιήσεις ανατρέποντας το σκηνικό των πέντε προηγούμενων συνεδριάσεων, με την αγορά να κλείνει με μεγάλες απώλειες άνω του 5%, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 910 μονάδων.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε απώλειες άνω του 8%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωνε πτώση 0,58%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 21,69%.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 5,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,31%.

Ανοδικά κινήθηκαν 26 μετοχές, 85 πτωτικά και 14 παρέμειναν σταθερές.