Τους 27 έφτασαν σύμφωνα με πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για τα ακίνητα της Πλάκας.

Το μεσημέρι της Παρασκευής εξέπνευσε η καταληκτική προθεσμία, και στο ΤΑΙΠΕΔ υποβλήθηκαν 26 συνολικά προσφορές από Ελληνες, και ξένους, φυσικά πρόσωπα και εταιρείες.

Αντικείμενο του μεγάλου ενδιαφέροντος, τα 7 από τα 12 συνολικά ακίνητα που παραχωρεί στην Πλάκα το ΤΑΙΠΕΔ, καθως για τα άλλα 5 έχει δοθεί – για τεχνικούς λόγους – παράταση μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου στους επενδυτές, προκειμένου να καταθέσουν προσφορές.

Τα επτά ακίνητα βρίσκονται επί των οδών Θέσπιδος 16, Θέσπιδος 24 και Στράτωνος 1, Τριπόδων 32 & Ραγκαβά, Θέσπιδος 8 & Ραγκαβά 6, Ραγκαβά 7, Ραγκαβά 3-5, Θρασύλου 24 & Θέσπιδος & Επιμενίδου.

Παράταση αντίθετα δόθηκε χθες για τα ακίνητα στις οδούς Θέσπιδος 20, Θέσπιδος 17, Πρυτανείου 13, Πρυτανείου 9-9Α και Στράτωνος 15-25.

Σε καλό δρόμο το θέμα με τον… κλειδαρά

Στο μεταξύ, σε καλό δρόμο, όπως διαβεβαιώνουν από το Ταμείο βρίσκεται η επίλυση του γνωστού θέματος που έχει προκύψει στην Πλάκα με τον… κλειδαρά.

Δηλαδή με το γνωστό θέμα των υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού που είχαν καταπατήσει κάποια από τα ακίνητα και αρνούνταν να παραδώσουν τα κλειδιά, προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Πηγές του Ταμείου διαβεβαίωναν ότι η επίλυση της εκκρεμότητας έχει δρομολογηθεί, ότι κάποια από τα κλειδιά των ακινήτων βρίσκονται ήδη στα χέρια του, και ότι σύντομα θα συμβεί το ίδιο και με τα υπόλοιπα.

Το θέμα με τα καταπατημένα ακίνητα της Πλάκας είχε έρθει στην επιφάνεια όταν πριν από μερικούς μήνες στελέχη της ΕΤΑΔ είχαν ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού τα κλειδιά των 12 ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν εμφανιστεί. Η απάντηση που είχαν πάρει τότε ήταν ότι τα κλειδιά είτε έχουν… χαθεί είτε ότι τα κτίρια «δεν είναι επισκέψιμα».

Παράλληλα, υποβλήθηκαν συνολικά 4 προσφορές για τα 4 ακίνητα του ΤΑΙΠΕΔ στο εξωτερικό και συγκεκριμένα για τα ακίνητα στην Ουάσιγκτον (750 τμ), στη Νέα Υόρκη (960 τμ), στην Πραιτόρια (400 τμ) και στο Βελιγράδι (1.237 τμ).

Το ΤΑΙΠΕΔ θα αξιολογήσει όλες τις δυνατές λύσεις και θα προχωρήσει σε νέα διαδικασία αξιοποίησης του ακινήτου στη Λιουμπλιάνα, για το οποίο δεν εκδηλώθηκε επενδυτικό ενδιαφέρον.

Σε επόμενη, επίσης, φάση, το ΤΑΙΠΕΔ θα αποφασίσει για την εγκυρότητα των προσφορών των υποψηφίων, μετά από εισήγηση των νομικών του συμβούλων και στη συνέχεια θα προβεί στην αποσφράγιση των φακέλων των οικονομικών προσφορών