Επειτα από παρατάσεις επί παρατάσεων στο διαγωνισμό-θρίλερ για την αξιοποίηση των ακινήτων της Πλάκας από το ΤΑΙΠΕΔ, εκπνέει την Παρασκευή η καταληκτική προθεσμία υποβολής προσφορών αλλά μόνο για… επτά από τα 12.

Τα άλλα πέντε, για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί – το ΤΑΙΠΕΔ υποστηρίζει ότι είναι καθαρά τεχνικοί – δεν γλίτωσαν μια ακόμη παράταση, με το Ταμείο να δίνει περιθώριο στους επενδυτές να υποβάλουν προσφορές ως τις 8 Δεκεμβρίου.

Σε κάθε περίπτωση, το Ταμείο αναμένει σήμερα προσφορές για τα ακίνητα επί των οδών Θέσπιδος 16, Θέσπιδος 24 και Στράτωνος 1, Τριπόδων 32 & Ραγκαβά, Θέσπιδος 8 & Ραγκαβά 6, Ραγκαβά 7, Ραγκαβά 3-5, Θρασύλου 24 & Θέσπιδος & Επιμενίδου. Παράταση αντίθετα δόθηκε χθες για τα ακίνητα στις οδούς Θέσπιδος 20, Θέσπιδος 17, Πρυτανείου 13, Πρυτανείου 9-9Α και Στράτωνος 15-25.

Το γεγονός ότι το Ταμείο έδωσε παράταση για ένα μήνα σε ένα διαγωνισμό που ούτως ή άλλως το αρχικό του χρονοδιάγραμμα μιλούσε για Σεπτέμβριο, έκανε αρκετούς να σκεφθούν ότι συνεχίζει να υπάρχει πρόβλημα με τον… κλειδαρά.

Δηλαδή με το γνωστό θέμα των υπαλλήλων του υπ. Πολιτισμού που είχαν καταπατήσει κάποια από τα ακίνητα και αρνούνταν να παραδώσουν τα κλειδιά, προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

Πηγές ωστόσο του Ταμείου διαβεβαίωναν ότι το θέμα έχει επιλυθεί, τα κλειδιά όλων των ακινήτων βρίσκονται στα χέρια του, και ότι η παράταση για τα «5» σχετίζεται με θέματα που άπτονται της επιφάνειας των συγκεκριμένων ακινήτων.

Το θέμα με τα καταπατημένα ακίνητα της Πλάκας είχε έρθει στην επιφάνεια όταν πριν από μερικούς μήνες στελέχη της ΕΤΑΔ είχαν ζητήσει από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Πολιτισμού τα κλειδιά των 12 ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές που έχουν εμφανιστεί. Η απάντηση που είχαν πάρει τότε ήταν ότι τα κλειδιά είτε έχουν… χαθεί είτε ότι τα κτίρια «δεν είναι επισκέψιμα».