Σε μειώσεις τιμών στα εισιτήριά τους προχωρούν εν όψει της χειμερινής περιόδου οι ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ηδη η Blue Star Ferries έκανε γνωστό πως διαθέτει εισιτήρια σε τιμές από 20 ευρώ το άτομο και από 37,50 ευρώ ανά Ι.Χ. επιβατηγό αυτοκίνητο, στις γραμμές Δωδεκανήσου, Κυκλάδων και Χίου-Μυτιλήνης, για ταξίδια κατά την περίοδο από 1 Νοεμβρίου 2014 έως και 27 Μαρτίου 2015.

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Super Οικονομική, διαθέτει εισιτήρια των 20 ευρώ κατ’ άτομο, για περιορισμένο αριθμό θέσεων στην Οικονομική Θέση, σε κάθε δρομολόγιο από/προς Πειραιά, όχι όμως για τις ενδιάμεσες διαδρομές. Η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται ταυτόχρονα με την κράτηση θέσης και δεν είναι δυνατή η κράτηση μέσω internet. Τα εισιτήρια αυτά είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται. Δεν ακυρώνονται, δεν μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και δεν είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας και ώρας ταξιδιού.

Στην κατηγορία Special Οικονομική (έκπτωση 20% στην Οικονομική Θέση) προσφέρει εισιτήρια σε τιμές από 23 ευρώ για Κυκλάδες, από 27 ευρώ για Δωδεκάνησα και από 31 ευρώ για βορειοανατολικό Αιγαίο. Η προσφορά ισχύει για περιορισμένο αριθμό θέσεων, στην Οικονομική Θέση σε κάθε δρομολόγιο από/προς Πειραιά, όχι πάντως για τις ενδιάμεσες διαδρομές. Η έκδοση των εισιτηρίων γίνεται ταυτόχρονα με την κράτηση θέσης και δεν είναι η δυνατή κράτηση μέσω internet. Τα εισιτήρια αυτά είναι ονομαστικά και δεν μεταβιβάζονται. Ωστόσο, ακυρώνονται, μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδιού. Σε περίπτωση που ο επιβάτης ταξιδέψει σε περίοδο που δεν ισχύει η προσφορά, μπορεί να αλλάξει το εισιτήριό του, πληρώνοντας την αντίστοιχη διαφορά.

Η Blue Star Ferries ανακοίνωσε επίσης:

*Εκπτωση 10% στη διακεκριμένη Θέση-σαλόνι για Κυκλάδες: Η προσφορά ισχύει για τις γραμμές Πειραιά-Κυκλάδων-Πειραιά, όχι για τις ενδιάμεσες διαδρομές.

*Εκπτωση 20% στις καμπίνες για Κυκλάδες: Η προσφορά ισχύει για όλους τους τύπους καμπινών, για τις γραμμές Πειραιά-Κυκλάδων-Πειραιά, όχι για τις ενδιάμεσες διαδρομές. Τα εισιτήρια αυτά ακυρώνονται, μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδιού. Σε περίπτωση που ο επιβάτης ταξιδέψει σε περίοδο που δεν ισχύει η προσφορά, μπορεί να αλλάξει το εισιτήριό του, πληρώνοντας την αντίστοιχη διαφορά. Η προσφορά ισχύει και ανά κρεβάτι, όπου οι συγκεκριμένοι τύποι καμπινών το επιτρέπουν.

*Εκπτωση 20% στις δίκλινες καμπίνες για Χίο-Μυτιλήνη: Η προσφορά ισχύει μόνο για δίκλινες εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες (LUX, Α2 & ΑΒ2), για τις γραμμές Πειραιά-Χίου-Μυτιλήνης-Πειραιά, όχι για τις ενδιάμεσες διαδρομές. Τα εισιτήρια αυτά ακυρώνονται, μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδιού. Σε περίπτωση που ο επιβάτης ταξιδέψει σε περίοδο που δεν ισχύει η προσφορά, μπορεί να αλλάξει το εισιτήριό του, πληρώνοντας την αντίστοιχη διαφορά. Η προσφορά ισχύει και ανά κρεβάτι, όπου οι συγκεκριμένοι τύποι καμπινών το επιτρέπουν.

*Εκπτωση 25% στις δίκλινες καμπίνες για Δωδεκάνησα: Η προσφορά ισχύει μόνο για δίκλινες εξωτερικές και εσωτερικές καμπίνες (LUX, Α2 & ΑΒ2), για τις γραμμές Πειραιά-Δωδεκανήσων, καθώς και για τις ενδιάμεσες διαδρομές. Τα εισιτήρια αυτά ακυρώνονται, μετατρέπονται σε ανοικτής ημερομηνίας και είναι δυνατή η αλλαγή της ημερομηνίας ταξιδιού. Σε περίπτωση που ο επιβάτης ταξιδέψει σε περίοδο που δεν ισχύει η προσφορά, μπορεί να αλλάξει το εισιτήριό του, πληρώνοντας την αντίστοιχη διαφορά. Η προσφορά ισχύει και ανά κρεβάτι, όπου οι συγκεκριμένοι τύποι καμπινών το επιτρέπουν.

*Εκπτωση στα Ι.Χ. αυτοκίνητα, για τους κατόχους της κάρτας SeaSmiles: 50% έκπτωση στα Ι.Χ. αυτοκίνητα για τη γραμμή Πειραιά-Δωδεκανήσων-Πειραιά, 30% έκπτωση στα Ι.Χ. αυτοκίνητα για τις γραμμές Πειραιά-Κυκλάδων-Πειραιά και Πειραιά-Χίου-Μυτιλήνης. Οι εκπτώσεις αυτές δεν ισχύουν για τις ενδιάμεσες διαδρομές.

*Εκπτωση 10% στους επιβάτες για τους κατόχους της κάρτας SeaSmiles: Η προσφορά ισχύει για τις γραμμές Πειραιά-Δωδεκανήσων-Πειραιά, σε κάθε δρομολόγιο, σε όλες τις κατηγορίες θέσεων επιβατών, εκτός των κατηγοριών Super Οικονομική και Special Οικονομική, όχι πάντως για τις ενδιάμεσες διαδρομές.

*Εκπτωση 20% στην επιστροφή των Ι.Χ. για Δωδεκάνησα: Η έκπτωση ισχύει στα εισιτήρια επιστροφής των Ι.Χ. αυτοκινήτων, για τις γραμμές Πειραιά-Δωδεκανήσων-Πειραιά, όταν εκδίδονται ταυτόχρονα με τα εισιτήρια μετάβασης. Δεν ισχύει για τις ενδιάμεσες διαδρομές.

*Οικογενειακές προσφορές-έκπτωση 25% σε τετράκλινη καμπίνα: Η προσφορά ισχύει στις γραμμές των Κυκλάδων, Δωδεκανήσων και Χίου-Μυτιλήνης από/προς Πειραιά, καθώς και στις ενδιάμεσες διαδρομές και αφορά σε:

-Τέσσερις ενήλικες σε καμπίνα τετράκλινη εξωτερική ή εσωτερική (Α4 ή ΑΒ4),

-Τρεις ενήλικες και ένα παιδί σε καμπίνα τετράκλινη εξωτερική ή εσωτερική (Α4 ή ΑΒ4),

-Δύο ενήλικες και δύο παιδιά σε καμπίνα τετράκλινη εξωτερική ή εσωτερική (Α4 ή ΑΒ4).

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ταξιδέψουν τα τέσσερα άτομα στην ίδια καμπίνα και με τον ίδιο Κωδικό Κράτησης.