Σίγουρα αποτελούν μία από τις κατηγορίες προϊόντων που δεν παύουν να καινοτομούν και να προσφέρουν συνεχώς νέες λύσεις και προτάσεις στους καταναλωτές. Τα απορρυπαντικά οικιακού καθαρισμού παρά τη σημαντική μείωση των αγορών από την πλευρά των καταναλωτών, εξαιτίας της συρρίκνωσης των εισοδημάτων τους, δείχνουν να αντιστέκονται. Μπορεί φυσικά οι καταναλωτές να έχουν μειώσει τις αγορές τους σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο η αγορά δείχνει να ανακάμπτει και οι καταναλωτές να επιστρέφουν στα επώνυμα προϊόντα που έστω και για λίγο φάνηκε να εγκαταλείπουν για χάρη της ιδιωτικής ετικέτας.

Σε αυτό βοήθησε η πολιτική την οποία ακολούθησαν οι μεγάλες εταιρείες, όπως η Unilever, η P&G, η ROLCO, η ΗΕΝΚΕL, η Colgate-Palmolive, η Reckitt Benckiser κ.ά., και οι οποίες δεν έπαψαν να παρουσιάζουν και εν μέσω κρίσης νέα προϊόντα με πολλαπλές δράσεις αλλά και να πραγματοποιούν σημαντικές προσφορές αξιοποιώντας κυρίως την πρακτική του 2+1 και 1+1 για να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Στοιχεία της εταιρείας Nielsen δείχνουν ότι στο σύνολο της χρονιάς (Σεπτέμβριος 2013 – Σεπτέμβριος 2014) οι πωλήσεις των απορρυπαντικών γενικού καθαρισμού έφθασαν τα 31,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 3,2% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ σε όγκο έφθασαν τα 12,7 εκατ. λίτρα. Αντίθετα, μείωση παρουσίασαν τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας το ίδιο διάστημα με σημαντική πτώση των πωλήσεών τους που έφθασε σε όγκο το 11,2% και σε αξία το 11,5%.

Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των καινοτομιών και των προσφορών στη συγκεκριμένη αγορά έδειξε, εκ του αποτελέσματος, ότι οι καταναλωτές μετρούν ώς και το τελευταίο τους ευρώ, όμως όταν υπάρχουν καινοτόμα προϊόντα που συνδυάζουν περισσότερες από μία δράσεις τότε τα προτιμούν και στην τελική επιλογή στο ράφι κερδίζει εκείνο το προϊόν που κάνει ευκολότερη τη ζωή της νοικοκυράς και καλύπτει περισσότερες από μία ανάγκες στον καθαρισμό του σπιτιού.