Την παραίτηση του Ανδρέα Ταπραντζή από το Διοικητικό του Συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, όπου κατείχε τη θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου από τη σύσταση του Ταμείου τον Ιούλιο του 2011, ανακοίνωσε, το πρωί της Τετάρτης, το ΤΑΙΠΕΔ.

Η παραίτηση ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2014 και η αντικατάστασή του θα ανακοινωθεί εντός του μηνός.

Σε δήλωση του ο Ανδρέας Ταπραντζής αναφέρει: «Από την πρώτη ημέρα της θητείας μου στο ΤΑΙΠΕΔ, όταν αυτό έπρεπε να δημιουργηθεί από το μηδέν σε πιεστικούς χρόνους και συνθήκες, λειτουργήσαμε όλοι με την πεποίθηση ότι πρόκειται για μια σημαντική εθνική προσπάθεια. Να συμβάλλουμε να βγει η χώρα από την πιο δύσκολη κρίση που αντιμετώπισε τις τελευταίες δεκαετίες. Σχεδόν 3,5 χρόνια μετά, νιώθω περήφανος για το έργο που πετύχαμε».

Και προσθέτει: «Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανασυγκρότηση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας, ενώ το ίδιο το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί πια ένα όχημα μεταρρυθμίσεων και προσέλκυσης άμεσων ξένων επενδύσεων, επιτυγχάνοντας συμβάσεις ύψους 5,4 δισ. ευρώ με προσδοκώμενες δευτερογενείς επενδύσεις άνω των 10 δισ. ευρώ. Με τους διαγωνισμούς που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη, το ΤΑΙΠΕΔ ουσιαστικά έχει πετύχει τον αρχικό του στόχο. Να έχει σε πρόγραμμα αξιοποίησης το σύνολο σχεδόν της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που έχουν μεταβιβαστεί στο χαρτοφυλάκιό του. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική συνεργασία μας, σε μια δύσκολη και απαιτητική συγκυρία. Θα είμαι πάντα στη διάθεσή τους και εύχομαι να συνεχιστεί δυναμικά και με επιτυχία το έργο τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ανδρέας Ταπραντζής αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην Avis, ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά ενοικίασης και μισθώσεων αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πολλές φορές στο παρελθόν ο Ταπραντζής είχε ζητήσει να γίνουν θεσμικές αλλαγές στον τομέα των ακινήτων και να βελτιωθεί η η δυνατότητα αξιοποίησης της κρατικής περιουσίας, χωρίς, ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν γίνει σημαντικές κινήσεις προς την κατεύθυνση αυτή.