Ανοίγει ο δρόμος για την αυτονόμηση των διαμερισμάτων μιας πολυκατοικίας από τον κεντρικό καυστήρα πετρελαίου και τη θέρμανσή τους με αυτόνομο λέβητα φυσικού αερίου που στοιχίζει 35%-40% χαμηλότερα. Μοναδική προϋπόθεση να συγκληθεί πρώτα η γενική συνέλευση της πολυκατοικίας με θέμα την αντικατάσταση του κεντρικού καυστήρα πετρελαίου με καυστήρα φυσικού αερίου. Εφόσον οι συνιδιοκτήτες δεν συμφωνήσουν, τότε θα μπορεί ο κάθε ιδιοκτήτης να προχωρά στην αυτονόμησή του από την κεντρική θέρμανση εγκαθιστώντας στο διαμέρισμά του (σ.σ. στο μπαλκόνι του) ατομικό λέβητα αερίου.

Αυτό αναφέρεται στη ρύθμιση για την αυτονομία στη θέρμανση που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο Παπαγεωργίου, προβλέποντας ότι όποιος επιθυμεί να αυτονομηθεί από την κεντρική θέρμανση πετρελαίου θα ζητεί από τον διαχειριστή να συγκαλέσει εντός 20 ημερών γενική συνέλευση με θέμα τη σύνδεση όλου του κτιρίου με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Στη συνέλευση ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίζει δύο προσφορές από συνεργεία εγκαταστατών με το αναλυτικό κόστος τοποθέτησης συστήματος κεντρικής θέρμανσης με αέριο. Προκειμένου η συνέλευση να αποφασίσει την αντικατάσταση του κεντρικού καυστήρα, θα απαιτείται η απόλυτη πλειοψηφία των συνιδιοκτητών (51%) με θερμαινόμενα διαμερίσματα.