Το ξενοδοχείο Χίλτον, το οποίο είναι στην ιδιοκτησία της, σχεδιάζει να πουλήσει η Alpha Bank αντί 180 εκατομμυρίων ευρώ (230 εκατομμύρια δολάρια).

Την είδηση αυτή δεν διέψευδαν χθες στελέχη της τράπεζας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη υπάρχουν αρκετές προσφορές από ενδιαφερόμενους επενδυτές που θέλουν να αποκτήσουν το συγκεκριμένο ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Πιθανόν όμως να προκύψουν μετά τη δημοσιοποίηση των στρες τεστ.

Το 5 αστέρων ξενοδοχείο, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και διαθέτει 506 δωμάτια, σύμφωνα με το Bloomberg ενδέχεται να πωληθεί εντός του 2014, ωστόσο την πληροφορία αυτή αρνήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος της Alpha Bank.

Επενδυτικές εταιρείες, όπως η Oaktree Capital Group LLC και η Jermyn Street Real Estate έχουν ήδη προχωρήσει σε επενδύσεις στον ξενοδοχειακό τομέα σε όλη την Ελλάδα, καθώς η αύξηση του τουρισμού φαίνεται ότι βοηθά τη χώρα να βρει τον δρόμο της έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης.

Είναι ενδεικτικό ότι οι αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα έσπασαν ρεκόρ, φτάνοντας τα 17,5 εκατομμύρια το 2013 ενώ προβλέπεται να ανέλθουν σε 19,5 εκατομμύρια το 2014, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.