Στη θέσπιση τιμολογίου υπηρεσιών αλληλεγγύης στο φυσικό αέριο, στο πρότυπο εκείνου της ΔΕΗ για το ηλεκτρικό ρεύμα, προχωρά άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ύστερα από επιστολή του υπουργού ΠΕΚΑ, Ι. Μανιάτη προς τις Εταιρείες Παροχής Αερίου Αττικής, Θεσσαλονίκης και Θεσσαλίας, διερευνήθηκε, με τη συνεργασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, η δυνατότητα θέσπισης τιμολογίου υπηρεσιών αλληλεγγύης.

Έτσι, με βάση την κατάσταση του ΔΕΔΔΗΕ για τους δικαιούχους του τιμολογίου υπηρεσιών αλληλεγγύης στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι τρεις ΕΠΑ εκτίμησαν ότι στο νέο αυτό τιμολόγιο μπορούν να ενταχθούν συνολικά 181 κοινωφελείς φορείς. Πρόκειται για 44 φορείς στην Αττική, 79 στη Θεσσαλονίκη και 58 στη Θεσσαλία.

Η συνολική ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου και των 181 φορέων υπολογίζεται σε 15.092 MWh.

Μάλιστα, ο αριθμός των δυνητικών δικαιούχων δεν είναι τελικός και ενδέχεται να αυξηθεί, με την ένταξη στο τιμολόγιο και άλλων κοινωφελών φορέων.

Ένας από αυτούς, είναι ο σύλλογος «Φλόγα», ο οποίος έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ, προτείνοντας τη μείωση του κόστους του φυσικού αερίου για τις κοινωνικές δομές και τους κοινωφελείς φορείς.

Το δε, συνολικό κόστος για τη συγκεκριμένη παρέμβαση ανέρχεται από 88.400 ευρώ, με έκπτωση 10%, μέχρι και 618.800 ευρώ, αν δοθεί έκπτωση 70% επί της τιμής του οικιακού τιμολογίου φυσικού αερίου που ισχύουν σήμερα (52 ευρώ ανά MWh, άνευ φόρων).