Σε συμφωνία με την αυστραλιανή εταιρεία αλλαντικών Primo Meats προχώρησε η ελληνική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, με πλάνο την ανάπτυξη νέων προϊόντων με ελαιόλαδο για την αγορά της Αυστραλίας.

Η συμφωνία με την Primo Meats στηρίζεται στην εφαρμογή του νέου μοντέλου συνεργασίας licensing agreement, δηλαδή της αδειοδότησης χρήσης της πνευματικής ιδιοκτησίας της Creta Farms (know-how, πατέντες, εμπορική επωνυμία αντίστοιχη με το ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ), το οποίο η εταιρεία ανέπτυξε στο πλαίσιο του επαναπροσδιορισμού της στρατηγικής διεθνούς της ανάπτυξης, καινοτομώντας και σε επιχειρηματικό επίπεδο.

Eτσι η Creta Farms γίνεται η πρώτη ελληνική εταιρεία τροφίμων που εξάγει τεχνογνωσία μέσω licensing agreemen.

Η συνεργασία αυτή είναι κατ΄ ελάχιστο 5ετους διάρκειας, και εκτιμάται ότι στην περίοδο αυτή οι πωλήσεις θα αγγίξουν τα 400εκ. δολλάρια Αυστραλίας με εγγυημένο ποσοστό εκτέλεσης για την Creta Farms η οποία περιλαμβάνει δικαιώματα επί των πωλήσεων (royalties) και ήδη τοπικά ανακοινωμένο πλάνο προωθητικών ενεργειών που ξεπερνά τα 5εκ. δολάρια Αυστραλίας.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ανακοινώνουμε τη συμφωνία με την Αυστραλία και δη με την Νο1 εταιρεία της χώρας, την Primo Meats. Το λανσάρισμα του brand μας Oliving, με την ονομασία «Oliving by Hans», ευελπιστούμε ότι θα αποφέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Στόχος μας είναι να προσαρμόζουμε σε κάθε αγορά την καινοτομία μας με τέτοιο τρόπο, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του εκάστοτε καταναλωτή»,δήλωσε ο Εμμανουήλ Δομαζάκης, πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας.

Η ελληνική αλλαντοβιομηχανίας θα συνεργάζεται με την Primo Meats τόσο για την τοπική παραγωγή όσο και για την διανομή και διάθεση, με στόχο την επανατοποθέτηση της σειράς προϊόντων Hans στην αγορά της Αυστραλίας.

Τα προϊόντα Hans, το 2ο σε μερίδια brand της Αυστραλίας (1ο σε μερίδια αγοράς είναι το Primo brand), επανασχεδιάσθηκαν με βάση καινοτομία ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ, αποκτώντας ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα χάρη στο ελαιόλαδο και επαναλανσάρονται στην χώρα με την επωνυμία «Oliving by Hans».

Στην παρούσα φάση η συμφωνία αφορά τις αγορές της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας ενώ όπως ανέφερε ο Κωνσταντίνος Δομαζάκης διευθύνων σύμβουλος της Creta Farms, η συμφωνία εκτιμάται ότι θα αποφέρει στην εταιρεία κέρδη ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως.

«Με την Αυστραλία γίνεται η αρχή ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες συμφωνίες» τόνισε ο κ. Δομαζάκης σημειώνοντας ότι κατά τη φετινή χρήση η Creta Farms αναμένεται να κλείσει με τζίρο πάνω από 100 εκατ. ευρώ ενώ το μερίδιο αγοράς θα πλησιάσει το 30%.