Μία μπάλα ποδοσφαίρου για μωρά ανακαλεί η εταιρεία Η&Μ επειδή υπάρχει κίνδυνος πνιγμού.

Πρόκειται για μπάλα κατασκευασμένη από αφρολέξ, διαμέτρου 9cm, διακοσμημένη με λευκές και μαύρες βούλες, με κωδικό 767680/0212555. Η μπάλα πωλείται στο τμήμα με είδη για μωρά.

Η ανάκληση στην Ελλάδα αφορά 64 μπάλες. Η μπάλα κοστίζει 3,95 ευρώ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η H&M έχει αποφασίσει να προβεί στην ανάκληση αυτής της μπάλας ποδοσφαίρου, που έχει πωληθεί στο Τμήμα με Είδη για Mωρά/Τμήμα Παιδικών των καταστημάτων μας.

Το προϊόν ενδέχεται να διαλυθεί σε μικρά κομμάτια όταν δαγκωθεί, γδαρθεί, σχιστεί. Τα μικρά κομμάτια ως γνωστόν, αποτελούν κίνδυνο πνιγμού. Έχουμε πληροφορηθεί για τρεις περιπτώσεις στις οποίες μικρά κομμάτια του προϊόντος έχουν σχεδόν αποκολληθεί. Δεν έχει αναφερθεί κανένα ατύχημα.

Παρακαλούνται οι πελάτες να σταματήσουν αμέσως τη χρήση της μπάλας και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα H&M, ώστε να εισπράξουν πλήρη επιστροφή των χρημάτων τους.

Απολογούμαστε για τυχόν προβλήματα που προκύπτουν από το συγκεκριμένο γεγονός.

Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις, παρακαλούμε καλέστε στο τοπικό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ή στείλτε email στο info.gr@hm.com».

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και η εταιρεία συστήνουν στους καταναλωτές να σταματήσουν τη χρήση της μπάλας άμεσα και να την επιστρέψουν σε οποιοδήποτε κατάστημα Η&Μ, για την επιστροφή των χρημάτων τους.