Η προετοιμασία και η υποστήριξη των Δήμων για το ΕΣΠΑ 2014-2020 βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης του υφυπουργού Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο με το Προεδρείο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης, ο Γενικός Γραμματέας Α. Κοιμήσης και ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας Κ. Τζανακούλης ανέλυσαν στον υφυπουργό τη μεγάλη χρησιμότητα των στελεχών που διατέθηκαν στους Δήμους κατά το ΕΣΠΑ 2007-2013, ιδίως στους μικρούς, ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, με χρηματοδότηση από την τεχνική βοήθεια και με διάθεση απ’ ευθείας προσωπικού απ’ τη Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων (ΜΟΔ).

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επεσήμανε στους Δημάρχους την ανάγκη για έγκαιρη προετοιμασία και καλή επιχειρησιακή ετοιμότητα των φορέων υλοποίησης εν όψει του νέου ΕΣΠΑ. Στη βάση αυτή συμφωνήθηκε η Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων να συνεχίσει να στηρίζει τους Δήμους στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Βάρος θα πέσει στους Δήμους των νησιωτικών και απομακρυσμένων περιοχών, ώστε να ωριμάσουν τα έργα και να επιταχυνθεί η ολοκλήρωσή τους στη νέα προγραμματική περίοδο.

Ακόμη, αποφασίσθηκε να ενισχυθούν οι πόροι τεχνικής βοήθειας για την υποστήριξη των Δήμων, αλλά και την ωρίμανση και την παρακολούθηση των έργων.

Τέλος, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξεκαθάρισε τη βούληση της κυβέρνησης κανένας Δήμος και ιδίως όπου υπάρχει έλλειψη στελεχών, να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα εν όψει της υλοποίησης έργων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.