Μήνυμα προς τους καταναλωτές, εν προκειμένω προς τις «νοικοκυρές», να αναζητούν τα φθηνότερα προϊόντα έστειλε την Τετάρτη ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος, σε μια προσπάθεια να επισημάνει ότι σε πολλά προϊόντα το κόστος για τον ενημερωμένο αγοραστή είναι χαμηλότερο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Γερ. Γιακουμάτος προέτρεψε λοιπόν, τις νοικοκυρές νααναζητούν προϊόντα με χαμηλότερες τιμές και «να μην πηγαίνουν στα σούπερ μάρκετ έχοντας το κεφάλι ψηλά σαν το παγώνι».

Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι πολλές βιομηχανίες τροφίμων και καταστήματα κάνουν προσπάθεια να ρίξουν τις τιμές και να βοηθήσουν την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών, αλλά όπως και ο ίδιος έχει διαπιστώσει από τους ισολογισμούς εταιριών τροφίμων που έχει δει τα περιθώρια κέρδους είναι περιορισμένα.

Ο Γερ. Γιακουμάτος, διευκρίνισε πάντως, ότι τις επόμενες μέρες θα εξετάσει με τα σούπερ μαρκετ και τα κέντρα διανομής πώς θα διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές στο γάλα.

Αναφερόμενος εμμέσως στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, ο υφυπουργός δήλωσε ότι τα περιθώρια κέρδους των αγελαδοτρόφων έχουν πέσει στο ναδίρ, ενώ οι βιομηχανίες γάλακτος παραπαίουν, και μια μάλιστα μια έκλεισε.