Στην Ελλάδα για διήμερη επίσκεψη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας θα βρίσκεται από σήμερα Πέμπτη ο αρμόδιος Επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική Γιοχάνες Χαν.

Η επίσκεψη του Αυστριακού Επιτρόπου εντάσσεται στο πλαίσιο της περιοδείας στις 13 ελληνικές Περιφέρειες, με την οποία επιδιώκει να διασφαλίσει την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών Ταμείων εν όψει και της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Εντός της ημέρας ο Χαν θα συναντηθεί με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, θα μιλήσει σε εκδήλωση που οργανώνει η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, θα επισκεφτεί συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ έργα στη Περιφέρεια Θεσσαλίας και θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου.

Την Παρασκευή θα συναντηθεί με μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος.

Σημειώνεται πως την περίοδο 2014-2020 περισσότερα από 15,52 δισ. ευρώ θα διατεθούν στην Ελλάδα μέσω των νέων χρηματοδοτικών προγραμμάτων για την Πολιτική Συνοχής της ΕΕ.

Παράλληλα η Ελλάδα καλείται να διαχειριστεί 18 περιφερειακά και τομεακά επιχειρησιακά προγράμματα αλλά και προγράμματα Ευρωπαϊκής εδαφικής συνεργασίας με τις γειτονικές χώρες.