Στην επισήμανση ότι οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα καταγράφουν πρόοδο και ότι η αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας φέρνει αποτελέσματα προβαίνει σε άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg .

Το πρακτορείο επικαλείται στοιχεία του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή ανάμεσα στα αναπτυγμένα κράτη όσον αφορά στην ανταπόκριση στις μεταρρυθμίσεις. Παρουσιάζονται δε και στοιχεία της ΕΕ σύμφωνα με τα οποία η Ελλάδα έχει μειώσει περαιτέρω το κόστος έναρξης επιχειρήσεων και τη φορολογία στη μεταβίβαση ιδιοκτησίας.

Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις του καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην προέδρου του ΣΟΕ Πάνου Τσακλόγλου, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις και ότι τα πλήρη οφέλη αυτών των μεταρρυθμίσεων θα φανούν όταν η οικονομία αρχίσει να ανακάμπτει.

Το Bloomberg επικαλείται δήλωση εκπροσώπου του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με τον οποίο η κυβέρνηση θα φέρει σύντομα, στο τέλος αυτής ή την ερχόμενη εβδομάδα, προς ψήφιση νομοσχέδιο που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις που σκοπό έχουν να ικανοποιήσουν τα προαπαιτούμενα της τρόικας.

Πάντως στο άρθρο γίνεται και αναφορά σε δηλώσεις στελέχους του ΔΝΤ σύμφωνα με τον οποίο έχει επέλθει κόπωση στην ελληνική οικονομία από τις απαιτούμενες προσαρμογές και αυτό καθιστά δύσκολες τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.