Η προώθηση χρήσης του LNG (υγροποιημένου φυσικού αερίου) στα πλοία της ακτοπλοΐας ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης με τη συμμετοχή φορέων της ακτοπλοΐας και εμπλεκόμενων παραγόντων στον τομέα του υγροποιημένου φυσικού αερίου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου έπειτα από πρωτοβουλία του υπουργού Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ναυτιλίας σημείωσε: «Είχαμε μία σημαντική σύσκεψη για τη χρήση του LNG από τα πλοία της ακτοπλοΐας. Εμείς θέλουμε να είμαστε πρωτοπόροι σε αυτό το θέμα καθώς πιστεύουμε ότι η χρήση του θα συμβάλει στη μείωση του λειτουργικού κόστους της ακτοπλοΐας τονώνοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ακτοπλοΐας με ευεργετικές επιδράσεις για τον καταναλωτή, αλλά και στην εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή στρατηγική για μείωση της εκπομπής ρύπων και χρήση καυσίμων φιλικών προς το περιβάλλον».

Από πλευράς υπουργείου παρόντες ήταν εκπρόσωποι όλων των αρμόδιων Διευθύνσεων, ενώ από τον ιδιωτικό τομέα συμμετείχαν θεσμικοί φορείς και εκπρόσωποι από επιχειρήσεις της ακτοπλοΐας, από την Τράπεζα Πειραιώς, τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), την Poseidon Med, την Qatar Energy και από τον Ομιλο Κοπελούζου.

Οπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, «κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η βούληση όλων των συμμετεχόντων για την προώθηση της χρήσης του LNG στα πλοία της ακτοπλοΐας, συζητήθηκαν θέματα χρηματοδότησης, ενώ τέθηκε ως κεντρικός στόχος μέσα στην επόμενη διετία ένα πλοίο της ακτοπλοΐας να χρησιμοποιεί LNG».