Στις 11:00 το πρωί – ώρα Ελλάδας αναμένεται η έκδοση του πενταετούς ομολόγου, με το οποίο η Ελλάδα επιστρέφει στις αγορές, ύστερα από τέσσερα χρόνια αποκλεισμού. Στο οικονομικό επιτελείο αναμένουν ότι το θετικό κλίμα που δημιουργείται από χθες για την ελληνική οικονομία θα επιβεβαιωθεί σήμερα, Πέμπτη.

«Η έξοδος στις αγορές είναι καταλυτική για την ελληνική οικονομία και αυτό θα αποδειχθεί σε 2-3 μήνες». Με αυτή τη φράση κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών εξέφρασε την Τετάρτη αισιοδοξία για τη συνολική αλλαγή του κλίματος για την Ελλάδα το οποίο αρχίζει από τις αγορές και αναμένεται ότι θα επηρεάσει σύντομα την πραγματική οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών.

Θετικό σήμα έδωσαν ήδη από το βράδυ της Τετάρτης οι πληροφορίες για προεγγραφές άνω των 16 δισ. ευρώ, οι οποίες αν επιβεβαιωθούν σημαίνουν ότι υπερκαλύπτεται πάνω από 6 φορές το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ που ζητεί το ελληνικό Δημόσιο.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί ορισμένους αναλυτές στο συμπέρασμα ότι το επιτόκιο μπορεί να διαμορφωθεί ακόμη και κάτω από το 5%.