Εκλεισε η συμφωνία με την τρόικα

Κοινωνικό μέρισμα πάνω από €500 εκατ. ανακοίνωσε ο Σαμαράς - στα 3 δισ. ευρώ εκτιμάται το πλεόνασμα

  | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2014 12:02 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 18/03/2014 14:33 |

Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα είναι το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί άμεσα από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σε ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και σε ένστολους με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ. Αυτό δήλωσε το μεσημέρι της Τρίτης ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμάρας από το υπουργείο Οικονομικών, ανακοινώνοντας την επίτευξη συμφωνίας με την τρόικα.

Επίσης ο Πρωθυπουργός τόνισε πως άλλα 20 εκατ. ευρώ θα διοχετευθούν για την ανακούφιση των αστέγων.

Μιλώντας από το υπουργείο Οικονομικών παρουσία του Γιάννη Στουρνάρα, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι
«η προσπάθεια συνεχίζεται» και τόνισε: «Θα γίνουμε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή οικονομία. Μια νέα Ελλάδα. Αλλά, σήμερα ολοκληρώνεται μια μεγάλη περίοδος δοκιμασιών, και γίνεται ένα νέο ξεκίνημα».

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα στόχος είναι επίσης να καλυφθεί και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων προς τα ταμεία από 1ης Ιουλίου, να εξοφληθούν περισσότερες από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες καθώς και να πληρωθεί μέρος του χρέους.

«Μέσα στο 2014, θα δοθεί άλλο ένα δισεκατομμύριο σε επιστροφές παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, επιπλέον εκείνων που είχαν προβλεφθεί από το πρόγραμμα. Ετσι, οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών φέτος θα φτάσουν τα 2,8 δισεκατομμύρια» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από το οικονομικό επιτελείο, όσον αφορά στο κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατ. ευρώ, τον Μάιο θα καταβληθούν εφάπαξ εισοδηματικές ενισχύσεις στις ασθενέστερες ομάδες με κριτήρια ανάλογα αυτών της χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων.

Επιπρόσθετα 350 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα καλύψουν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία από 1ης Ιουλίου. Η μείωση των εισφορών θα δώσει ανάσα στην αγορά, είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Από την πρώτη Ιουλίου, θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων. Από 44% του μισθού, περίπου, οι εισφορές μειώνονται κατά 3,9%, στο 40%. Έτσι μειώνεται το εργασιακό κόστος. Για κάθε 100 ευρώ, δηλαδή, που πλήρωναν οι εργοδότες σε ασφαλιστικές εισφορές, θα πληρώνουν τώρα 89 ευρώ. Και για κάθε 100 ευρώ εισφορών που πλήρωναν οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους, θα πληρώνουν τώρα 94» εξήγησε ο Πρωθυπουργός.

Αλλο ένα δισ. ευρώ θα δοθεί για την εξόφληση του χρέους.

Εκτιμάται έτσι ότι το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 έφθασε στο ύψος ρεκόρ των τριών δισ. ευρώ!

«Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία. Οταν άλλοι αμφισβητούσαν τα επιτεύγματα της οικονομίας ή προσπαθούσαν και να τα ματαιώσουν ακόμα, αυτή η κυβέρνηση ενωμένη έκανε με σοβαρότητα αυτό που είναι η αποστολή της, να βγάλει τη χώρα από την κρίση» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς και προσέθεσε:

«Είχαμε υποσχεθεί να αποτρέψουμε την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Και το πετύχαμε.

» Είχαμε υποσχεθεί να βγάλουμε τη Χώρα από την ύφεση. Το πετυχαίνουμε τώρα.

» Αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα πιο νωρίς απ’ ό,τι προέβλεπε το Πρόγραμμα, για να μην εξαρτάται συνεχώς η χώρα μας από καινούργια δάνεια. Και το καταφέραμε.

» Είχαμε υποσχεθεί να μοιράσουμε μέρος της υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος στην οικονομία για να ανταμειφθούν οι τεράστιες θυσίες του Ελληνικού λαού. Αυτό κάνουμε τώρα».

Δόση όταν ψηφιστούν στη Βουλή τα προαπετούμενα

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, η απόφαση για την εκταμίευση της δόσης από την Ευρωζώνη θα ληφθεί μόλις περάσουν τα προαπετούμενα από τη Βουλή. Για το αν αυτό θα γίνει με ένα νομοσχέδιο-σκούπα ή με περισσότερα νομοσχέδια θα αποφασίσει ο Πρωθυπουργός με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, στο φλέγον θέμα της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ έγιναν δεκτές οι συμβιβιαστικές «ενδιάμεσες» λύσεις της ελληνικής πλευράς.

Ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε από την πλευρά του ότι αυτή η αξιολόγηση ήταν «η πιο δύσκολη ως τώρα».

«Τελειώσαμε μια δύσκολη διαπραγμάτευση. Το απόγευμα θα υπάρξει staff level agreement από τους εταίρους. Τα κείμενα διαμορφώνονται και τελειώνουν» τόνισε ο Γ. Στουρνάρας ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τους συνεργάτες του για τη στήριξη και τη συνεργασία τους. Η επιτυχής ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων ύστερα από μαραθώνιες και δύσκολες διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, οι οποίες διήρκησαν εβδομάδες, οριστικοποιήθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι.

Από το πρωί της Τρίτης, στο υπουργείο Οικονομικών βρέθηκαν τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για την οριστικοποίηση της συμφωνίας. Ηδη είχε αναχωρήσει από την Αθήνα ο Πολ Τόμσεν, οποίος αντικαταστάθηκε από τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ στην Αθήνα Γουές Μακ Γκρου.

Τρία δύσκολα θέματα εμπόδισαν και την Δευτέρα τη συμφωνία: οι ομαδικές απολύσεις, για τις οποίες η τρόικα επέμενε να καταργηθεί με νόμο το βέτο του υπουργού Εργασίας, οι απολύσεις στο Δημόσιο, με την τρόικα να ζητά ποσοτικό προσδιορισμό τους για το 2015 και το κοινωνικό μέρισμα, από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013.

65
Vassilis
09/04/2014 03:32
It's about time. I would suggest that the 3.9% reduction, should be given as an extra pay rise to the workers. I beleive that the employers would not have any issue with that. This rate reduction should happen at least for the next five years on a yearly bases. Furthermore it would stimulate the economy. Vassilis
O timmins
29/03/2014 11:19
Και τα ζώα θα πάρουν τα ψίχουλα και θα ξαναψηφισουν όπου αμεσως μετά θα μπουν φόροι για να τα παρει πισω.
arnoub
22/03/2014 09:57
Μια νέα Ελλάδα απαιτεί Δικαιοσύνη, Ασφάλεια, κάποια σταθερότητα στην οικονομία και Προοπτική, ειδικά για τους νέους ανθρώπους που τώρα ξεκινούν. Που είναι όλα αυτά; Με ένα ψωρο-πεντακοσάρικο, που διανέμεται με άδικα κριτήρια, με την τακτοποίηση ημετέρων, με κάποια καραμέλα για τα πιο ακραία φαινόμενα που οι ίδιοι δημιουργήσανε και με το παστεριωμένο γάλα; Δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα και η χώρα θα συνεχίζει να σέρνεται έτσι για δεκαετίες ακόμα
Ρε φίλε το παράκανες!
21/03/2014 21:09
ΓΙΑΝΝΗΣ 18/03/2014 20:50 Σαμαράς: "για τους άστεγους προβλέπουμε έκτακτη ενίσχυση 20 εκατομμυρίων στις υπηρεσίες που τους προσφέρονται, στέγαση, φαγητό κλπ". Μπράβο πρωθυπουργέ, πάντα ανθρώπινος και ευαίσθητος!!!!! ΒΑΣΩ 18/03/2014 20:47 Σαμαράς: "όχι μόνο δεν χρειάζονται, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, νέα μέτρα λιτότητας". Μπράβο Σαμαρά που τηρείς τις δεσμεύσεις σου!!!! POPI 18/03/2014 20:45 Σαμαράς: "Τα φτερά βγαίνουν από την ψυχή μας". Μπράβο Σαμαρά, μας το απέδειξες έμπρακτα!!!!! Alex 18/03/2014 20:41 Σαμαράς: "από την πρώτη Ιουλίου, θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων". Ελλάς, Ελλάς Αντώνης Σαμαράς!!!!!
Τέρας
19/03/2014 19:42
Σα δε ντρεπεστε ολοι εσεις που σχολιαζετε υπερ του σαμαρα? [b]Αφού δεν ντρέπεσαι εσύ που γράφεις αυτά γιατί να ντραπούμε εμείς?[/b] Ξεχασατε ποιος ειναι? Θυμαστε την "πολιτικη ανοιξη"?ή να σας τη θυμισω εγω? [b]Τί ακριβώς έκανε η Πολιτική Ανοιξη από τον να ρίξει τον Μητσοτάκη που και αυτόν τον βρίζεις[/b] Να σας θυμισω τις χιλιαδες αυτοκτονιες αθωων πολιτων? [b]Σιγά ρε μην είναι και εκατομμύρια. [/b] Ποσοι πλεον ζουν κατω απο τα ορια της εξαθλιωσης? [b]Πολλοί λιγώτεροι από όσους φαντάζεσαι. Σε μιζέρια ζούνε αρκετοί, ξεβολευτήκανε πάρα πολλοί αλλά εξαθλιωμένοι δεν είναι πάρα πολλοί αααα ναι να μην το ξεχάσω για τους λάθρους δεν δίνω δεκάρα[/b] Γιατι ο σαμαρας δεν τα παιρνει απο αυτους που χρωστανε αλλα τη βγαζουν καθαρη με κατι μηνες που τελικα καταληγει σε αναστολη? [b]Γιατί πουλάκι μου έτσι λέει ο νόμος. Και ο νόμος ισχύει για όλους και δίνει αναστολή και σε αυτόν που χρωστάει 1000 ευρώ και σε αυτόν που χρωστάει 100.000 ευρώ, [/b] Γιατι προστατευει τους πολιτικους και δεν κανει αρση βουλετικης ασυλιας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ? [b]Για ποιόν ακριβώς λόγο να κάνει άρση ασυλίας? Εχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον κάποιων βουλευτών και δεν τους έγινε άρση ασυλίας ? [/b] γιατι ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στους ξενους, στο βωμο του χρηματος και της δοξας? [b]Γιατί τυχάινει να χρωστάμε σε ξένους και να πρέπει να πληρώσουμε τα δανεικά που πήραμε. Εκτός αν δεν πρέπει αλλά τότε με την ίδια λογική και η τράπεζα δεν πρέπει να σου δίνει τις καταθέσεις πίσω (δανεικά τους τα έδωσες) και το ΙΚΑ να μην σου δίνει σύνταξη [/b] Και τωρα δινει ψιχουλα, που ηδη ανηκαν στον ελληνικο λαο! [b]Σιγά μην τα είχε από τον παππού του ο ελληνικός λαός[/b] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!! και δυστυχως ο λαος παλι θα τον ψηφισει. [b]Βλέπεις καμμία καλύτερη εναλλακτική ? Να μας την πείς[/b] Γιατι εναποθετει τις τελευταιες του ελπιδες στις ψευτικες υποσχεσεις.αλλα λυπαμε και εσας ολους που τον ψηφιζετε, με το τοσο φτωχο μυαλο σας, που δεν βλεπετε τη μεγαλη εικονα..αλλα κοιταζετε τα προσωπικα σας συμφεροντα. Αυτη την ελλαδα θελετε εσεις. Μια ελλαδα αδικη, των 2 ταχυτητων. [b]Λάθος θέλουμε μια ελλάδα των ικανών και όχι μια ελλάδα των ανικάνων. Μια Ελλάδα στην οποία θα κάνουν κουμάντο οι άριστοι και όχι οι άχρηστοι[/b] Των φτωχων και των πλουσιων. Κριμα που ολοι εσεις θεωρειστε ελληνες. Κοιταχτε τα μουτρα σας στον καθρεπτη οταν διςβαζετε αυτο το κειμενο. [b]Τα δικά σου τα μούτρα τα έχεις δεί ? [/b] Σκεφτειτε ποσοι εκκατομυρια ελληνες υποφερουν. ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΡΗΝΟΥΝ για αυτους που χαθηκαν αδικα. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!! αντε μπρςβο ξυπνηστε και αλλαξτε !! Πρεπει να κανετε αυτο που εκαναν και οι κατοικοι της Κριμεας. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ? δεν τα σκεφτεστε και αυτα????? [b]Μάθε και κανένα ελληνικό γιατί μας έβγαλες τα μάτια με την ορθογραφία σου[/b]
Κρόνεμπερκ
21/03/2014 09:41
γουατ δε ...(!)
DON'T VOTE SAMARAS
19/03/2014 19:34
ΕΝΣΤΟΛΟΙ ΚΑΙ ΧΑΜΗΛΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ..ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΣ ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ? Ή ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ?.. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ Κ ΕΠΕΝΔΥΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ..ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ..ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΘΑ ΞΑΝΑΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΟΣΗ..ΠΛΗΡΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΕΣ...ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΜΠΙΝΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ 15%ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΣΑΣ ΣΙΧΑΘΗΚΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ..ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΑ...ΧΩΡΙΣ ΕΣΑΣ...
Απόστολος
19/03/2014 18:37
Κι εσεις ασμενως αρπαξατε την "ευκαιρια" να αβανταρετε! Μαλιστα με οχτάστηλο! Οπως τον παλιο καλο καιρο που τρομοκρατουσατε τον κοσμο! Για να δεχτει το ΔΝΤ.
....
20/03/2014 17:30
Ντροπή τέτοιες λέξεις..... τι λές?? εδω γλυφανε τον Γιωργάκη αυτό σε πείραξε?
κυνικος
19/03/2014 16:38
Πλουτισαμε πατριωτες. Είμαστε όλοι τυχεροί. Ας παραγγειλουμε όλοι porsche cayenne. Ξανά γίναμε επιτέλους οι πλούσιοι των Βαλκανίων. Κλειστές διακοπες στην ελουντα να γιορτασουμε την ένταξη μας στις πλούσιες χώρες της Ευρώπης. Μοιραστεί χαβιαρι με παξιμάδι εξω απο τα εκλογικά κέντρα. Παραγγειλεται απο τον φαρμακοποιό τα πρωτοτυπα φάρμακα. Τέλος τα φασον είμαστε πλούσιοι σας λέω. Αν υπολογίζουμε και τον ορυκτό πλούτο γίναμε Ελβετία! Ζήτω το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ αλλά και η ελια. Είμαστε rich again. Τώρα που και εγώ έχω μέλλον πλούσιου δεν θα πάω δουλεια . θα απολαυσω το διάβασμα. Την φάρμα των ζωων του Όργουελ. Είναι ωραίο? Εσάς σας άρεσε?
19/03/2014 13:49
ola ta lefta gia ependuseis na pane
grcap10
19/03/2014 08:03
Σα δε ντρεπεστε ολοι εσεις που σχολιαζετε υπερ του σαμαρα? Ξεχασατε ποιος ειναι? Θυμαστε την "πολιτικη ανοιξη"?ή να σας τη θυμισω εγω? Να σας θυμισω τις χιλιαδες αυτοκτονιες αθωων πολιτων? Ποσοι πλεον ζουν κατω απο τα ορια της εξαθλιωσης? Γιατι ο σαμαρας δεν τα παιρνει απο αυτους που χρωστανε αλλα τη βγαζουν καθαρη με κατι μηνες που τελικα καταληγει σε αναστολη? Γιατι προστατευει τους πολιτικους και δεν κανει αρση βουλετικης ασυλιας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ? γιατι ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στους ξενους, στο βωμο του χρηματος και της δοξας? Και τωρα δινει ψιχουλα, που ηδη ανηκαν στον ελληνικο λαο! ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!! και δυστυχως ο λαος παλι θα τον ψηφισει. Γιατι εναποθετει τις τελευταιες του ελπιδες στις ψευτικες υποσχεσεις.αλλα λυπαμε και εσας ολους που τον ψηφιζετε, με το τοσο φτωχο μυαλο σας, που δεν βλεπετε τη μεγαλη εικονα..αλλα κοιταζετε τα προσωπικα σας συμφεροντα. Αυτη την ελλαδα θελετε εσεις. Μια ελλαδα αδικη, των 2 ταχυτητων. Των φτωχων και των πλουσιων. Κριμα που ολοι εσεις θεωρειστε ελληνες. Κοιταχτε τα μουτρα σας στον καθρεπτη οταν διςβαζετε αυτο το κειμενο. Σκεφτειτε ποσοι εκκατομυρια ελληνες υποφερουν. ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΡΗΝΟΥΝ για αυτους που χαθηκαν αδικα. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!! αντε μπρςβο ξυπνηστε και αλλαξτε !! Πρεπει να κανετε αυτο που εκαναν και οι κατοικοι της Κριμεας. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ? δεν τα σκεφτεστε και αυτα?????
Τέρας
19/03/2014 19:42
Σα δε ντρεπεστε ολοι εσεις που σχολιαζετε υπερ του σαμαρα? [b]Αφού δεν ντρέπεσαι εσύ που γράφεις αυτά γιατί να ντραπούμε εμείς?[/b] Ξεχασατε ποιος ειναι? Θυμαστε την "πολιτικη ανοιξη"?ή να σας τη θυμισω εγω? [b]Τί ακριβώς έκανε η Πολιτική Ανοιξη από τον να ρίξει τον Μητσοτάκη που και αυτόν τον βρίζεις[/b] Να σας θυμισω τις χιλιαδες αυτοκτονιες αθωων πολιτων? [b]Σιγά ρε μην είναι και εκατομμύρια. [/b] Ποσοι πλεον ζουν κατω απο τα ορια της εξαθλιωσης? [b]Πολλοί λιγώτεροι από όσους φαντάζεσαι. Σε μιζέρια ζούνε αρκετοί, ξεβολευτήκανε πάρα πολλοί αλλά εξαθλιωμένοι δεν είναι πάρα πολλοί αααα ναι να μην το ξεχάσω για τους λάθρους δεν δίνω δεκάρα[/b] Γιατι ο σαμαρας δεν τα παιρνει απο αυτους που χρωστανε αλλα τη βγαζουν καθαρη με κατι μηνες που τελικα καταληγει σε αναστολη? [b]Γιατί πουλάκι μου έτσι λέει ο νόμος. Και ο νόμος ισχύει για όλους και δίνει αναστολή και σε αυτόν που χρωστάει 1000 ευρώ και σε αυτόν που χρωστάει 100.000 ευρώ, [/b] Γιατι προστατευει τους πολιτικους και δεν κανει αρση βουλετικης ασυλιας ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ? [b]Για ποιόν ακριβώς λόγο να κάνει άρση ασυλίας? Εχουν ασκηθεί διώξεις εναντίον κάποιων βουλευτών και δεν τους έγινε άρση ασυλίας ? [/b] γιατι ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ στους ξενους, στο βωμο του χρηματος και της δοξας? [b]Γιατί τυχάινει να χρωστάμε σε ξένους και να πρέπει να πληρώσουμε τα δανεικά που πήραμε. Εκτός αν δεν πρέπει αλλά τότε με την ίδια λογική και η τράπεζα δεν πρέπει να σου δίνει τις καταθέσεις πίσω (δανεικά τους τα έδωσες) και το ΙΚΑ να μην σου δίνει σύνταξη [/b] Και τωρα δινει ψιχουλα, που ηδη ανηκαν στον ελληνικο λαο! [b]Σιγά μην τα είχε από τον παππού του ο ελληνικός λαός[/b] ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!! και δυστυχως ο λαος παλι θα τον ψηφισει. [b]Βλέπεις καμμία καλύτερη εναλλακτική ? Να μας την πείς[/b] Γιατι εναποθετει τις τελευταιες του ελπιδες στις ψευτικες υποσχεσεις.αλλα λυπαμε και εσας ολους που τον ψηφιζετε, με το τοσο φτωχο μυαλο σας, που δεν βλεπετε τη μεγαλη εικονα..αλλα κοιταζετε τα προσωπικα σας συμφεροντα. Αυτη την ελλαδα θελετε εσεις. Μια ελλαδα αδικη, των 2 ταχυτητων. [b]Λάθος θέλουμε μια ελλάδα των ικανών και όχι μια ελλάδα των ανικάνων. Μια Ελλάδα στην οποία θα κάνουν κουμάντο οι άριστοι και όχι οι άχρηστοι[/b] Των φτωχων και των πλουσιων. Κριμα που ολοι εσεις θεωρειστε ελληνες. Κοιταχτε τα μουτρα σας στον καθρεπτη οταν διςβαζετε αυτο το κειμενο. [b]Τα δικά σου τα μούτρα τα έχεις δεί ? [/b] Σκεφτειτε ποσοι εκκατομυρια ελληνες υποφερουν. ΠΟΣΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΘΡΗΝΟΥΝ για αυτους που χαθηκαν αδικα. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ!!!!!!!!!!! αντε μπρςβο ξυπνηστε και αλλαξτε !! Πρεπει να κανετε αυτο που εκαναν και οι κατοικοι της Κριμεας. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ? δεν τα σκεφτεστε και αυτα????? [b]Μάθε και κανένα ελληνικό γιατί μας έβγαλες τα μάτια με την ορθογραφία σου[/b]
Στρατος
20/03/2014 00:34
Μπράβο που έκανες τον κόπο να σχολιάσεις αυτό το ανόητο κείμενο!
βασιλειος
19/03/2014 07:13
συγγνωμη ερωτηση.ρε παιδια ποσο παει το μηνυμα γλυψιμο στο σαμαρα?που να παω να με παρουν και εμενα?ανεργος ειμαι.παρακαλω πειτε μου εχω μεγαλη οικονομικη αναγκη
ΦΓΜ
19/03/2014 02:11
Η γκρίνια της γκρίνιας ω γκρίνια. Το μοίρασμα είναι απλώς ενα σημάδι. Η ουσία είναι η ανάπτυξη.
SE
19/03/2014 00:39
ΕΚΑΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ 500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ?
werty
18/03/2014 23:59
Δώσε χρήμα στους μπάτσους και απέλυσε εκπαιδευτικούς.Μπράβο Σαμαρά !!!
φρικσος
18/03/2014 23:05
Λαλλα κρασα.....
galatsi
18/03/2014 22:13
χάλια μαύρα
Μαριος
18/03/2014 22:08
Ιστορικες στιγμες συγκαλυψης που θα τις βρουν μπροστα τους οσοι συμμετεχουν ενεργα η οχι σε αυτο τι αισχις. Η ατιμωρησια συμφερει καποιους και οσοι τιυς εξυπηρετουν ειναι κατα πασα πιθανοτητα φθηνοι δουλοι. Κριμα.
Ελβετοβιων
18/03/2014 21:27
Παρτε κοσμε! Εκλογες ερχονται! Και απο οσο διαβαζω στα πληρωμενα σχολια, θα πιασει τοπο! Βρε κυτα, που σχεδον ολοι γραφουν σχεδον αυτολεξι τα ιδια!
Giorgis
19/03/2014 03:23
Μία ψήφο εσύ και μία ο άλλος. Άντε γιατί η γκρίνια μας έχει φάει. Μακάρι να περισέψει να στείλουμε χαρτί υγείας στη Βενεζουέλα που το έχουν ανάνγκη οι άνθρωποι
sasha
18/03/2014 21:21
ετσι μπραβο, πανω απ'ολα οι"ενστολοι". Μηπως εισαι συγγενης με τον Ασσαντ η το Μουμπαρακ???
ΓΙΑΝΝΗΣ
18/03/2014 20:50
Σαμαράς: "για τους άστεγους προβλέπουμε έκτακτη ενίσχυση 20 εκατομμυρίων στις υπηρεσίες που τους προσφέρονται, στέγαση, φαγητό κλπ". Μπράβο πρωθυπουργέ, πάντα ανθρώπινος και ευαίσθητος!!!!!
ΒΑΣΩ
18/03/2014 20:47
Σαμαράς: "όχι μόνο δεν χρειάζονται, ούτε πρόκειται να υπάρξουν, νέα μέτρα λιτότητας". Μπράβο Σαμαρά που τηρείς τις δεσμεύσεις σου!!!!
POPI
18/03/2014 20:45
Σαμαράς: "Τα φτερά βγαίνουν από την ψυχή μας". Μπράβο Σαμαρά, μας το απέδειξες έμπρακτα!!!!!
Alex
18/03/2014 20:41
Σαμαράς: "από την πρώτη Ιουλίου, θα υπάρξει μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και από την πλευρά των εργοδοτών και από την πλευρά των εργαζομένων". Ελλάς, Ελλάς Αντώνης Σαμαράς!!!!!
Kelly
18/03/2014 20:38
Σαμαράς: "μέσα στο 2014, θα δοθεί άλλο ένα δισεκατομμύριο σε επιστροφές παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών του δημοσίου προς τους ιδιώτες, επιπλέον εκείνων που είχαν προβλεφθεί από το πρόγραμμα. Έτσι, οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών φέτος θα φτάσουν τα 2,8 δισεκατομμύρια. Κι αυτό θα δώσει- όπως καταλαβαίνει ο καθένας- άμεση ρευστότητα στην οικονομία και θα βοηθήσει ακόμα περισσότερο την αναγκαία Ανάκαμψη". Για αυτό σε εμπιστεύεται ο ελληνικός λαός!!!!!
ΚΑΤΕΡΙΝΑ
18/03/2014 20:35
Σαμαράς: "Πάνω από 500 εκατ. ευρώ θα είναι το κοινωνικό μέρισμα που θα δοθεί άμεσα από το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 σε ένα εκατομμύριο χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους καθώς και σε ένστολους με μισθό κάτω από 1.500 ευρώ". Πάντα δίκαιος και αντικειμενικός!!!!!
Stavros
18/03/2014 20:31
Σαμαράς: "500 εκατ. ευρώ, τον Μάιο θα καταβληθούν εφάπαξ εισοδηματικές ενισχύσεις στις ασθενέστερες ομάδες με κριτήρια ανάλογα αυτών της χορήγησης των οικογενειακών επιδομάτων". Συνέχισε Σαμαρά ο ελληνικός λαός είναι μαζί σου!!!!!
grcap10
19/03/2014 07:51
Φιλε, εισαι πολυ καραγκιοζης. Δε διςβαζεις ολα τα σχολια. Η μηπως εισαι και εσυ ενας απο αυτους που βολευτηκαν και δεν εχουν αναγκη???εεεε???
Stathis
18/03/2014 20:29
Σαμαράς: "Αγωνιζόμασταν να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα πιο νωρίς απ’ ό,τι προέβλεπε το Πρόγραμμα, για να μην εξαρτάται συνεχώς η χώρα μας από καινούργια δάνεια. Και το καταφέραμε". Κορυφαίος ηγέτης!!!!!
Panos
18/03/2014 20:27
Σαμαράς: "Επιπρόσθετα 350 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα καλύψουν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών προς τα ταμεία από 1ης Ιουλίου. Η μείωση των εισφορών θα δώσει ανάσα στην αγορά". Μπράβο Σαμαρά οι δεσμεύσεις σου γίνονται πράξεις!!!!!!!!
Elpida
18/03/2014 20:24
Σαμαράς: "Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία". Μόνο εσύ Σαμαρά είσαι για τα δύσκολα!!!!!!
Elpida
18/03/2014 20:21
Σαμαράς: "Οι μακρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα ολοκληρώνονται με επιτυχία". Μόνο εσύ Σαμαρά, είσαι για τα δύσκολα!!!!!!
Πόλυ
18/03/2014 20:10
Το πρωτογενές πλεόνασμα και μάλιστα πιο νωρίς απ’ ό,τι προέβλεπε το Πρόγραμμα, είναι πραγματικότητα. Πρόεδρε για άλλη μια φορά είσαι συνεπής στις δεσμεύσεις σου.
Μάρα
18/03/2014 20:07
Η χώρα βγήκε από την ύφεση. Και αυτό το οφείλουμε στις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά και των συνεργατών του. Σύγχαρητήρια. Σας έχουμε εμπιστοσύνη.
Ασπασία
18/03/2014 20:05
Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά απέτρεψε την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κράτησε την Ελλάδα όρθια.
Σταμάτης
18/03/2014 20:00
Οι διαρθρωτικές αλλαγές αναπτυξιακού χαρακτήρα, που απελευθερώνουν την οικονομία, που αυξάνουν την ανταγωνιστικότητα, που μειώνουν τις τιμές είναι ήδη πραγματικότητα. Πρόεδρε είμαστε όλοι δίπλα σου για μια καλύτερη Ελλάδα.
Θανάσης Τ
18/03/2014 19:51
Στα 500.000.000 συμπεριλαμβάνεται το ποσό που θα πρέπει να επιστρέψει η Κυβέρνηση στους ενστόλους μετά την τελεσίδικη απόφαση του ΣτΕ; Υπενθυμίζεται στους μη έχοντες μνήμη σαλιγκαριού πως το ΣτΕ έκρινε παράνομη την παρακράτηση ποσού από τις συντάξεις των ενστόλων και πλέον η Κυβέρνηση καλείται να επιστρέψει ένα ποσό που κυμαίνεται γύρω στα 130.000.000 (για την περίοδο 2012-2013) καθώς και να εγγράψει στον προϋπολογισμό επιπλέον έξοδα ύψους περίπου 100.000.000 για το 2014. Μήπως ο πρωθυπουργός επαίρεται επειδή θα εφαρμόσει τις δικαστικές αποφάσεις επιστρέφοντας ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ παρακρατηθέντα ποσά; Όσο για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, είναι αμφίβολο ότι αυτό το μέτρο θα συμβάλλει στην αύξηση της απασχόλησης αφού είναι πιο πιθανόν να «τσεπώσουν» οι εργοδότες τη διαφορά. Σε μια χώρα με 2.000.0000 συνταξιούχους κι ένα διαρκώς συρρικνούμενο εργατικό δυναμικό, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών είναι μάλλον η ταφόπλακα στα ασφαλιστικά ταμεία.
Ευαγγελία
18/03/2014 19:45
Είμαι νεαρή, άνεργη, πτυχιούχος. Δεν πέρνω τίποτε απο πουθενά. Το κράτος δεν νοιάστηκε πού μένω, τί τρώω, που βρίσκω ρούχα και παππούτσια. Αντίθετα, με χρέωσε με φόρους για το σπίτι μου. Δηλαδή πρέπει απο το πουθενά να βρίσκω χρήματα γιατί έχω άπου να μείνω. Εμάς έχει υποχρέωση το κράτος να φροντίσει πρώτα. Αν όλοι αποκτήσουμε έστω και λίγα χρήματα , ίσα-ίσα για φαγητό και κάπου αν μείνουμε, ΜΕΤΑ, ας κοιτάξει το κράτους "χαμηλόμισθους-χαμηλοσυνταξιούχους". Πολύ αργότερα, μπορελί να ασχοληθεί και με τους ένστολους. Δεν γίνεται ο απλός κόσμος να πεινάει, και αυτοί να ζητάνε παραπάνω απο 100 ευρώ το μήνα. Αυτό είναι ντροπή και αίσχος.
Χαζούλης νέος
20/03/2014 07:17
Ευαγγελία . Είμαι και εγώ νέος. Εγώ δουλεύω από το πρωί ως το βράδυ αλλά στο τέλος του μήνα αισθάνομαι όχι μόνο άνεργος αλλά και μ......ς διότι πληρώνω και από την τσέπη μου την χασούρα. Βλέπεις είμαι συνεπής και προσπαθώ να πληρώνω ότι χαράτσια, φόρους , υποχρεώσεις στην ώρα τους. Συχνά υπογράφω ως χαζούλης διότι έμεινα στην Ελλάδα ελπίζοντας ότι θα γίνουμε χώρα. Δυστυχώς αυτό-επιβεβαιώνομαι ως χαζούλης που μένω. Δεν αλλάζει ούτε η ιδιοτέλεια ούτε το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο ενός λαού ούτε το είδος των πολιτικών μιας χώρας σε 4-5 έτη. Δυστυχώς απαιτούνται γενεές. Πλησιάζουν 20 έτη από τότε που στο μάθημα της νεοελληνικής ιστορίας με δίδασκαν για το λεγόμενο δημοσιουπαλληλικό πρόβλημα του νεοελληνικού κράτους, την ρουσφετολαγνεία των χαμηλής παιδείας ψηφοφόρων και τον λαϊκισμό των επαγγελματιών πολιτικών. Μην έχουμε αυταπάτες. Λογιστική λιτότητα εφαρμόσαμε δίχως μεταρυθμίσεις. Καταδικάστηκαν οι πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες του δημοσίου (σχολικοί τροχονόμοι, δημοτική αστυνομία, καθαρίστριες) αλλά διάθεση δημιουργίας σοβαρού κρατικού δημόσιου δεν έγινε καμία. Η ψηφοθηρική ανάλυση ενός γηρασμένου λαού επιτάσσει παροχές στην μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων με εφάπαξ, αυξήσεις των χαμηλών συντάξεων ώστε όλοι οι συνταξιούχοι να έχουν μεγαλύτερη αγοραστική αξία από τους εργαζόμενους νέους. Η ανεργία των νέων , μειοψηφία πλέον στην Ελλάδα μετά το συνεχώς διογκούμενο μεταναστευτικό ρεύμα προάγει την απαρχαντοποίηση μισθών των εναπομείνοντων νέων. Ποιος ο μακροπρόθεσμος στόχος. Στην εκποίηση της οικογενειακής περιουσίας στην μετά των συνταξιούχων γενεά. Στα επόμενα 10-15 έτη οι νέοι θα δηλώνουν αδυναμία αποδοχής κληρονομιάς και σε συνδυασμό με την κατασκευασμένη με νόμους-φόρους υπερχρέωση τους το κράτος θα εκποιεί την κληρονομιά τους ως μεσίτης υπέρ των founds ελληνικών αλλά και διεθνών. Μην υποτιμάτε την Γερμανική σχολή μακροπρόθεσμης πολιτικής. Η αξιοκρατία, η σοβαρότητα, ο έλεγχος του ασιάτη κλέφτη δεν αποτελούν προτεραιότητα του Έλληνα πολιτικού. Το κόμμα αλλά και η σειρά στην κουτάλα είναι αυτοσκοπός. Δεδομένου ότι ούτε η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ακόμα αλλά ούτε και το είδος των επαγγελματιών πολιτικών θα αλλάξει και σίγουρα ούτε θα ασχοληθεί κανείς με την νέα γενεά πέραν τα μέλη της οικογένειας τους σου συστήνω την μετανάστευση σε σοβαρή χώρα. Καταλαβαίνεις και εγώ ως χαζούλης είμαι ακόμα εδώ διότι το συναίσθημα με κυριεύει και δεν θέλω να δώ τα πράγματα κυνικά και ρεαλιστικά του πόσο άτυχος ήμουν να πρέπει να ζήσω στην Ελλάδα γεννημένος από γονείς πολίτες του όχλου και όχι από σπουδαρχίδια της κοινωνικοοικονομικής ελίτ.
Ευαγγελία
18/03/2014 19:39
Απαράδεκτο!!!!! Σε στέγη για αστέγους και σε άνεργους μεσήλικες με παιδιά πρέπει να πάνε τα χρήματα. Υπάρχουν πολλοί που δεν έχουν τίποτε. Δεν έχουν τόση ανάγκη όσοι έχουν μισθό ή σύνταξη. Και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν ανάγκη οι ένστολοι. Πάνω απο 1000 ευρώ το μήνα πέρνουνε, δηλαδή σε σχέση με έναν άνεργο είναι ζάπλουτοι. Αντίθετα,πραγματική ανάγκη αυτοί που δεν πέρνουν τίποτ απο πουθενά, δηλαδή οι άνεργοι χωρίς άλλο εισόδημα. Σε αυτύς πρέπει να πάνε τα χρήματα.
Μητσους
18/03/2014 18:30
Μιλαμε για 50 ευρουδακια το ατομο; Σωθηκαμε.
βασιλειος
18/03/2014 20:07
γιατι 50 300 ειναι.3 δις δια 10 εκατομυρια.αλλα και 50 να δωσει αμα τα στειλει στο σπιτι μετρητα καλα ειναι. αλλα μαλλον πετσινα ειναι και θα τα παρουν οι μπατσοι που παιρνουν κατω απο 1500 τον μηνα εγω βλεπεις που δεν παιρνω τιποτα και δεν εχω μια ειμαι προνομιουχος επειδη δεν μενω στο δρομο και γυρισα στην μανα μου που παιρνει 400 ευρω συνταξη απο το ικα.οτι δινεις θα παρεις κε σαμαρα στις εκλογες απο εμας(εννοω τους ομοιπαθεις).
Μητσους
19/03/2014 05:27
Και εγώ και εσύ μπάχαλο τα κάναμε. Εγώ ξέχασα το μηδέν και εσύ διαιρεις λάθος νούμερα. Τα επιστρέφουμε να έγινα 500 εκατ. Σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους. 500 ευρουδακια το άτομο.
Θλίψη
18/03/2014 17:50
Αφού μας πήρε, με φόρους και περικοπές και τα δυό τα πόδια, τώρα ετοιμάζεται, προεκλογικά, να μας δώσει μεταχειρισμένες παντόφλες, δώρο.
DIMITRIS
18/03/2014 17:28
DILADI KYRIE PROTIPOURGE EAN KATALABA KALA TA MIRASETE TA LEFTA POU PIRATE APO TON ELLINIKO LAO APO TO 2009 KAI META EISTE GIA LYPISI TI ALO NA POUME
βασιλειος
18/03/2014 17:07
κυριε σαμαρα υπολογισα οτι μου ερχεται ως ελλην 300 ευρω απο το μερισμα το κοινωνικο.επειδη ειμαι ανεργος πρωην εμπορος και τα εχω αναγκη πειτε μου απο που θα τα παραλαβω και ποτε?δεν θελω να μου τα επενδυσετε ουτε να τα δωσετε σε κανενα αλλο για να με φυλαει η για το καλο μου.αν μου τα δωσετε μετρητα και στο χερι θα ψηφισω εσας και οχι τον συριζα.
Μάκης Ανησυχών
18/03/2014 16:35
Τρέμω για το τι μας περιμένει μετά τις εκλογές...
ΓΚ
18/03/2014 16:17
Κύριε Πρωθυπουργέ, Εκ μέρους των ενστολων σας ευχαριστούμε για την γενναιοδωρία σας σε αυτήν την ηρωική, παραγωγική, εξαγωγική και ανταγωνιστική συνομοταξια της Ελληνικής κοινωνίας. Κρίμα που δεν δώσατε αναδρομικά αυξήσεις και στην έτερη παραγωγική και ανταγωνιστική καστα των Ηρωικών, αδεκαστων, ανεξάρτητων κλπ.κλπ δικαστών /οπως ο έτερος σπαλομπριζολας Πρωθυπουργός της Ραφηνας το 2005. Καλά ξεμπερδεματα με τους υπόλοιπους παρακατιανους: ελεύθερους επαγγελματίες, ιδιωτικούς υπαλλήλους, εξαγωγείς, επιχειρηματιες, ανέργους κλπ αντιπαραγωγικές τάξεις. Καληνύχτα και περαστικά σας
Στεφανος Μ.
18/03/2014 15:51
ΜΠΡΆΒΟ...!!! Τα καταφέραμε!!! (Σύμφωνα με τον τίτλο του άρθρου). Όμως εξηγείστε μου γιατί είμαι μέτριας μόρφωσης και δεν κατάλαβα. Το 70% του πλεονάσματος των 3 δις είναι 500 εκ.;;; Ούτε ο Καραγκιόζης δεν χρησιμοποιεί τέτοια αριθμητική??? Αλλά αυτό είναι το ...τυρί. Την ...φάκα των προαπαιτούμενων δεν μας την έδειξαν ακόμα. Αυτή θα την ψηφίσουν οι ...κοτούλες της Βουλής, αδιάβαστοι ως συνήθως.
aris
18/03/2014 15:46
ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΕΒΡΑΙΟΣΑΜΑΡΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ 300 000 ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ, Η ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΙΕΜΕΝΣ, Η ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΙΖΕΣ ,ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ,ΤΕΤΟΙΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ,,ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΣ ΠΑΛΙΟ ΠΟΝΤΙΚΙ ΛΑΔΩΜΕΝΟ ΤΟΝ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ,ΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΑΔΕΛΦΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΘΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΜΚΟ
γιαννης
18/03/2014 15:45
Είδατε τα Ζάππειο και τα 18 ισοδύναμα που φθάσαμε να παίρνουμε 2000 ευρώ και να πληρώνουμε τα δάνεια στις τράπεζες να μην φαλιρίσουν και τρώμε Εμείς βρούβες για να ζήσουμε.!!!Αν μας κόψουν άλλα θα χάσουν οι τράπεζες.
Βαγγέλης Μ.
18/03/2014 15:35
Οτιδήποτε δωθεί στους ποιό φτωχούς είναι καλό. Καλά είναι επίσης εμείς οι πολίτες να αξιολογούμε τις πράξεις των πολιτικών και την πραγματικές πράξεις. Πρώτον το πλεόνασμα των 3 δίς ευρώ σημαίνει ότι το κράτος το 2013 υπερφορολόγησε του πολίτες κατά 3 δις ευρώ με όλες τις επιπτώσεις για την φτώχεια, τις οικονομικές δυσκολίες στις οικογένειες, στην ανεργία, στην ανάπτυξη κλπ. Θα ήταν βέβαια καλύτερα εάν το κράτος εισέπρατε λιγότερα 2 - 2,5 δις και να είχε ένα περιθώριο 500 εκ. για τις αβεβαιότητες στο κρατικό υπολογισμό. Δεύτερο, το 500 εκατ. ευρώ σε 1 εκ. πολίτες κατά μέσο όρο είναι 500 ευρώ το άτομο ή 42 ευρώ το μήνα μικτό εισόδημα πριν τους φόρους. Το κράτος δεν δείνει στους πολίτες 500 εκ.. Λαμβάνοντος υπόψη το χαμυλότερο συντελεστή φόρου 22% (για τους φτωχότερους) και έαν μέσο όρο 18% ΦΠΑ ( μέσο όρο του 13% έως 23%) που θα καταναλωθούν,τότε το κράτος παίρνει αυτόματα πίσω περίπου 40%. Δηλαδή οι πολιτικοί δηλώνουν ότι δείνουν 500 εκ. για ανακούφιση αλλά στην πράξη δείνουν 500 χ( 1-0,4) = 300 εκ και παίρνουν πίσω 200 εκ. Δηλαδή Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει. Ομως έρχονται εκλογές και το πολιτικό σύστημα δεν αλλάζει ποτέ και μοιράζει ψεύτικες παροχές. Μετά την κρίση οι πολίτες ξυπνήσαμε πλέον !!!
kapoios politis
18/03/2014 15:29
dianomi doron logo eklogon opos ...panta i evropi anatrixiazei kai sto vathos xreos 170% tou aep parakaleitai oteleytaios na kleisei to fos
ταμπακιέρα
18/03/2014 14:46
αφού έκλεισε η συμφωνία γιατί δεν μας λέτε τι αποφασίστηκε για τις απολύσεις...?
zoe
18/03/2014 13:57
Ελπίζω να μην αρχίσετε να λένε ότι υποχώρησε η κυβέρνηση κλπ κλπ. Περιμένετε πρωτα να δείτε ποιος υποχώρησε τελικά......
Ιωάννης Α. Μελισσείδης
18/03/2014 13:17
Είθε το όποιο "πλεόνασμα" να μην πάει μόνο και αποκλειστικά σε ενστόλους, δικαστικούς και άλλες παρόμοιες ομάδες, που παραδοσιακά εμφανίζονται σαν οι "στυλοβάτες της εκτελεστικής εξουσίας", οι δε λοιποί των Ελλήνων παρουσιάζονται σαν "είλωτες", πολίτες "Β΄. Κατηγορίας", που πρέπει μόνο να "πληρώνουν και να σκάνε". ΄Απασα η Ελληνική Κοινωνία "φτύνει αίμα και της μάνας της το γάλα" (κατά τη ρήση της παλαιάς Ιεράς Εξέτασης) απ τα τέλη του 2009 μέχρι σήμερα, εξ αιτίας οικονομικών πολιτικών που ουδέποτε ψήφισε ή ενέκρινε, αλλά της επιβλήθηκαν παραπλανητικά και δόλια από πολιτικούς που "άλλα έλεγαν προεκλογικά και άλλα έπραξαν και πράττουν μετεκλογικά". ΄Ολη η Ελληνική Κοινωνία δικαιούται οικονομικής ενίσχυσης και αποκατάστασης, οι δε αξιοσέβαστοι ένστολοι, δικαστικοί και άλλοι δεν είναι, ούτε πρέπει να είναι, πάντα οι "οικονομικά ευλογημένοι" του Δημόσιου Κορβανά. Οι κυβερνώντες πορεύονται σε εκλογές και ίσως περάσουν την "δική τους έρημο" απ τη ψήφο μιας Κοινωνίας που στραγγαλίζεται με τις οικονομικές πολιτικές τους. Σίγουρα οι όποιοι κυβερνώντες δεν θα κριθούν μόνο από ένστολους, δικαστικούς και μεγαλοσχήμονες του Δημοσίου, αλλά απ το σύνολο των Ελλήνων. Ας μην αδικήσουν λοιπόν εσκεμμένα για άλλη μια φορά, γιατί οι αδικίες πληρώνονται. Αυτό ας μην θεωρηθεί απειλή. Κανένα αποτέλεσμα Λαϊκής Ετυμηγορίας δεν συνιστά απειλή, έστω κι αν παρουσιάζεται από θιασώτες Ολοκληρωτισμών σαν απειλή. Η Κυβέρνηση θα κριθεί απ τους Πολίτες κατά τα έργα της και θα κριθεί "κατ ΄Ακραν Ακρίβειαν".Ας το γνωρίζει (η Κυβέρνηση).-
Κώστας
18/03/2014 13:10
Δεν συμφωνώ με το 'κοινωνικό μέρισμα' που πλανάρουν να δώσουν στους ένστολους για ψηφοθηρικούς λόγους. Νοείται κοινωνικό μέρισμα εν μέσω ύφεσης? Τα λεφτά πρέπει να ενισχύσουν αποδεδειγμένα φτωχούς (και όχι 'φτωχούς')καθώς και ανάπτυξη.
Τάκης
18/03/2014 17:54
"Ψηφοθηρικοί λόγοι"! Μου αρέσει το κοσμητικό επίθετο! Ας κάνουν αλλιώς, αν μπορούν Κωστή. Βελτιώνονται πάντως. Να είσαι σίγουρος. Και η ανάπτυξη θα έρθει, και θα παίρνουν στα σοβαρά τους φτωχούς στο εξής.
νικος
18/03/2014 13:09
ο προδοτης σαμαρας θα μας ανακοινωσει την λυπητερη με λιγη κουμποστα
aris
18/03/2014 12:53
MHPOS KAPOIOS ENOMIZE OTI DEN THA KLHSEI H SYMFONIA ME THN TROIKA ????? AYTA TA PAIXNIDIA TA EXOYN PAIKSH KATA KAIROYS ALLOI EBRAIOSAMARA ,DEN KSEGELAS KANENAN POLHTHKE GIA SIEMENS KAI MKO ,,,LADOMENA PONTIKIA TON YPONOMON EISASTE OLOI SAS
Λάκης
18/03/2014 12:26
Μας σκοτίσατε με το πλεόνασμα! Αμάν πια! Δεν μας λέτε όμως σε τι συνίσταται η "συμφωνία"! Να δούμε δηλαδή το μέγεθος του ξεβρακώματος!!!!!!