Τη διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε αλλαγές στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης ή σε μειώσεις συντάξεων έδωσε την Κυριακή, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης με αφορμή την πρόσφατη έκθεση το Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, που ερμηνεύετηκε από τον κυριακάτικο Τύπο ως προτροπή για σαρωτικές αλλαγές για αύξηση των ηλικιακών ορίων και μείωση των συντάξεων.

Σε δήλωσή του στον ΣΚΑΪ με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», ο Γιάννης Βρουτσης παραδέχτηκε ωστόσο, ότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας «δεν χτίστηκε πάνω σε υγιείς ασφαλιστικές βάσεις».

«Ααντίθετα είχε μετατραπεί σε ένα ψηφιδωτό ανισοτήτων και εξαιρέσεων που αποτέλεσε πεδίο εκμετάλλευσης για χρόνια…» προσέθεσε.

Οπως πάντως σημείωσε, «όλοι αναγνωρίζουν σήμερα ότι έχουμε κάνει και κάνουμε προσπάθειες που έχουν αποτέλεσμα καθώς το μετατρέπουμε σταδιακά σε ένα ενιαίο, απλό και δίκαιο σύστημα».

Ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε τέλος, πως η κυβέρνηση επιχειρεί για πρώτη φορά ένα «ολοκληρωμένο οργανωτικό νοικοκύρεμα με το οποίο εξοικονομούνται σημαντικότατοι πόροι που διασφαλίζουν και την ταμειακή του επάρκεια».