Την επιτάχυνση και τη διεύρυνση του προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών εισηγείται η έκθεση του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία, προκειμένου να ενισχυθεί η ανάπτυξη.

Επίσης, ο οργανισμός αναφέρει στην έκθεσή του την ανάγκη να εφαρμοστούν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, όπως έχουν σχεδιαστεί από την τρόικα.

Επισημαίνει όμως, ότι αν η ανάπτυξη είναι ασθενέστερη από αυτή που αναμένεται, πρέπει να επιτραπεί στους αυτόματους σταθεροποιητές να λειτουργήσουν. Δηλαδή, να μη ληφθούν πρόσθετα μέτρα που θα στραγγαλίσουν την ανάπτυξη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο οργανισμός εισηγείται την περαιτέρω ελάφρυνση του χρέους, ιδίως αν παρουσιαστούν προβλήματα με την ανάπτυξη.

Ακόμη, ο ΟΟΣΑ στην έκθεσή του ζητά να μειωθούν περαιτέρω τα διοικητικά βάρη που αποτρέπουν τις επενδύσεις, δηλαδή η γραφειοκρατία, να επιταχυνθεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, ιδίως στην ενέργεια, τους σιδηρόδρομους, τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα λιμάνια και τα ακίνητα.

Επίσης,.επισημαίνει την ανάγκη για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με τη διακοπή των καθεστώτων φορολογικής αμνηστίας και τη βελτίωση των ελέγχων.

Παράλληλα, ζητεί να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης, μεταξύ άλλων, μέσω της ανάπτυξης της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και της αξιολόγησης του προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, ο ΟΟΣΑ προτείνει να καθιερωθεί ένα καλά στοχευμένο σύστημα ελάχιστα εγγυημένου εισοδήματος.

Η έκθεση παρουσιάζεται στην Τράπεζα της Ελλάδας, παρουσία του γενικού γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία,ενώ χαιρετισμό απευθύνει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.