«Με σοκάρει η δήλωση που φέρεται να έκανε ευρωπαίος αξιωματούχος περί δισεκατομμυρίων και μιλίων που χωρίζουν την Ελλάδα και τους δανειστές από μία συμφωνία και περί επανάληψης των συνομιλιών μετά το σκι των χειμερινών διακοπών» δήλωσε ο Ανρί Μαλόζ, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και της Ενωσης Ευρωπαίων Εργοδοτών.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τετάρτη στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, ο κ. Μαλόζ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη δήλωση «άστοχη, ατυχή και ανόητη». Πρόσθεσε δε πως δίνει την εντύπωση ότι «παίζεται παιχνίδι και υπάρχει εκβιασμός».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μαλόζ χαρακτήρισε την ελληνική Προεδρία ευκαιρία για την Ευρώπη, διότι όπως είπε, η χώρα βρίσκεται σε αυτήν τη κατάσταση όχι από τη μη Ευρώπη αλλά από την κακή Ευρώπη.

Αναφερόμενος στα 6 δισ. ευρώ που πρόκειται να δοθούν στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εγγύηση για τη νεολαία» υποστήριξε ότι το ποσό θα μπορούσε να είναι διπλάσιο, ότι πρέπει να δοθεί άμεσα, ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι εξαιτίας της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας η υλοποίηση μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και ένα έτος.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι πολλά από τα χρήματα που δίνονται, χάνονται στον δρόμο εξαιτίας της γραφειοκρατίας και της εμπλοκής διαφόρων ενδιαμέσων.

Τάχθηκε τέλος υπέρ των σκληρών μέτρων αναδιάρθρωσης στην Ελλάδα, τονίζοντας όμως ότι πρέπει να σταματήσουν τα μέτρα λιτότητας.

Υποστήριξε μάλιστα ότι το κοινωνικό κόστος είναι υψηλότερο από το όφελος, σκοτώνει την ανάπτυξη και την οικονομία και πρόσθεσε ότι αν δεν γίνει στροφή οι ίδιοι πολίτες θα καταστρέψουν το οικοδόμημα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.