Συμβουλές για την αμερικανική οικονομία και συνταγές για το πώς αντιμετώπισε τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας προσέφερε στους τηλεθεατές του δικτύου Bloomberg ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Σε εμφάνιση του στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε με τους δημοσιογράφους Τομ Κιν και Μάικλ Μακ Κι για τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τα προβλήματα των ΗΠΑ που την Τετάρτη βρισκόταν στον χείλος της χρεωκοπίας. «Εκανα ό,τι μπορούσα να αποφύγω την χρεωκοπία. Και αποφύγαμε την χρεωκοπία. Ετσι είναι απίστευτο ότι κανείς δεν πίστευε σε ολόκληρο τον κόσμο ότι θα βρισκόμασταν κοντά σε μία αμερικανική χρεωκοπία. Και είναι τρομερό ότι συμβαίνει. Είναι προφανές ότι παίζεται ένα πολιτικό παιχνίδι και ατυχήματα μπορούν να συμβούν» είπε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε τη συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο Bloomberg εδώ.

Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι η κυβέρνησή του είχε να αντιμετωπίσει τρία ελλείμματα και πως το χειρότερο ήταν το έλλειμμα αξιοπιστίας. «Και αυτό μπορεί να συμβεί στις ΗΠΑ εξαιτίας της πολιτικής» προειδοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο ίδιος είπε ότι μια μειοψηφία των Ρεπουμπλικανών «κρατάει όμηρο» τις ΗΠΑ «εκβιάζοντας με μια πυρηνική βόμβα σε όρους πολιτικής» όπως τόνισε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στην απόφαση του – αναζητώντας ευρύτερη συναίνεση – να ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Εστίασε δε στο γεγονός ότι προχώρησε σε μία κυβέρνηση συνεργασίας. Μάλιστα ο δημοσιογράφος γέλασε με το ενδεχόμενο διενέργειας ενός δημοψηφίσματος στις ΗΠΑ για το χρέος και σχολίασε πως «αυτό θα ήταν η τελευταία σταγόνα».