Η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι είναι βέβαιη πως η Ευρώπη θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ελάφρυνση του χρέους στην Ελλάδα, εάν η χώρα τηρήσει τους όρους των μέτρων διάσωσης, αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Μιλώντας σε μικρή ομάδα δημοσιογράφων, χθες, Πέμπτη η Κριστίν Λαγκάρντ ρωτήθηκε επανειλημμένα για το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού χρέους και για τις αντιδράσεις της Γερμανίας.

Η γενική διευθύντρια ήταν κατηγορηματική και μάλιστα κατέθεσε τη θέση της τρεις φορές για την ανάγκη απόλυτης στήριξης της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Δεν έχω λόγο να πιστεύω, είπε, ότι δεν θα το κάνουν.

«Δεν έχω κανένα λόγο να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους απέναντι στην Ελλάδα», δήλωσε αποφεύγοντας, πάντως, να κάνει λόγο για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

«Ποια θα είναι η μορφή αυτών των περαιτέρω μέτρων και της βοήθειας, θα συζητηθεί σίγουρα σε μεταγενέστερο στάδιο», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ.

Είπε ακόμα ότι η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντικότατη πρόοδο, κάλεσε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν τις προσπάθειες σε όλους τους τομείς αναφέροντας ονομαστικά την πάταξη της φοροδιαφυγής και τις μεταρρυθμίσεις.