Η Αρχιεπισκοπή ιδρύει εταιρεία με το Δημόσιο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2013 21:22 |
Η Αρχιεπισκοπή ιδρύει εταιρεία με το Δημόσιο για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Η Αρχιεπισκοπή θα είναι μέτοχος μαζί με το Δημόσιο στην νέα εταιρεία αξιοποίησης εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ανώνυμη εταιρεία για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ιδρύεται με ειδική τροπολογία στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών, «Κώδικας Κοινωφελών Περιουσιών, Σχολαζουσών Κληρονομιών και λοιπές διατάξεις».

Η εταιρεία θα φέρει την επωνυμία Εταιρεία Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Ακίνητης Περιουσίας Α.Ε. (ΕΑΕΑΠ) και αποκλειστικός της σκοπός, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή θα είναι «η διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση των ακινήτων απί των οποίων διατηρεί περιουσιακά δικαιώματα ή των οποίων ασκεί τη διοίκηση και διαχείριση η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ή νομικά πρόσωπα ή φορείς που υπάγονται στην δικαιοδοσία της».

Στην δικαιοδοσία της εταιρείας θα μπορούν να περιέλθουν και ακίνητα, που ανήκουν ή τελούν υπό διαχείριση άλλων Μητροπόλεων, μονών, της Αποστολικής Διακονίας κ.ά.

Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 300.000 ευρώ, την κάλυψη του οποίου θα αναλάβουν κατά 50% το Δημόσιο και 50% η Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Τα έσοδα της εταιρείας θα αποδίδονται κατά το ποσοστό που τους αναλογεί, στο δημόσιο και την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

1
ΝΙΚΟΣ
30/07/2013 07:58
Πως την εννοει η εκκλησια την "αξιοποιηση"; Παντως απο το μεχρι τωρα "κοινωνικο" της εργο, εχω πολλες αμφιβολιες για τις αγαθες της προθεσεις!!!