Αν υπάρξουν αλλαγές στις συμβάσεις για τα Λαχεία ή σε αυτή του τεχνολογικού παρόχου του ΟΠΑΠ, θα πρέπει να είναι κοινής αποδοχής, διαμήνυσε το ΤΑΙΠΕΔ στους επικεφαλής της Emma Delta κατά τη χθεσινή τους συνάντηση πετώντας την μπάλα στην εξέδρα, αφού με τα σημερινά δεδομένα φαντάζει αδύνατο να υπάρξει σημείο επαφής ανάμεσα στα επιχειρηματικά συμφέροντα που συγκρούονται τις τελευταίες εβδομάδες με φόντο την αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ.

Aπό την πλευρά της Emma Delta παρέστησαν στη συνάντηση στα γραφεία του ΤΑΙΠΕΔ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο Τσέχος Γιούρι Σμετς μαζί με άλλους δύο ομοεθνείς επενδυτές και ο δικηγόρος του κ. Μελισσανίδη, ο Σπύρος Φωκάς. Οπως είναι γνωστό, η Emma Delta έχει κερδίσει τον διαγωνισμό για την απόκτηση του 33% του ΟΠΑΠ προσφέροντας 652 εκατ. ευρώ, αλλά δεν προχωρεί στην υπογραφή της σύμβασης καθώς απαιτεί να ακυρωθεί η συμφωνία μετόχων που έχει υπογράψει ο ΟΠΑΠ με Intralot και Scientific Games για τα Κρατικά Λαχεία, αλλά και η συμφωνία του ΟΠΑΠ με την Intralot για την τεχνολογική υποστήριξη του Οργανισμού. Και οι δύο συμφωνίες είχαν προηγηθεί του διαγωνισμού της ιδιωτικοποίησης του ΟΠΑΠ.

Το ΤΑΙΠΕΔ με τη σειρά του επιμένει πως οι δύο συμφωνίες έχουν ολοκληρωθεί έπειτα από διαφανείς διαδικασίες, τις διαχωρίζει από τον διαγωνισμό για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ και πιέζει τη σημερινή διοίκηση του Οργανισμού για την υπογραφή της σύμβασης για τα Λαχεία που θα αποφέρει στα ταμεία του κράτους 190 εκατ. ευρώ. Οι δύο πλευρές κατά τη χθεσινή συνάντηση κατέθεσαν τα επιχειρήματά τους και για μία ακόμη φορά παρέμειναν αμετακίνητες στις θέσεις τους. Από το ΤΑΙΠΕΔ ανέφεραν πως οι συμφωνίες για τα Λαχεία και την Intralot πρέπει να προχωρήσουν αφού οι όροι τους ήταν γνωστοί στην κοινοπραξία που διεκδίκησε τον ΟΠΑΠ, ενώ από την Emma Delta επισήμαναν για μία ακόμη φορά πως οι όροι και στους δύο διαγωνισμούς, κατά τη γνώμη τους, είναι επιζήμιοι για τον ΟΠΑΠ.Εν ολίγοις κοινός τόπος δεν βρέθηκε, αλλά προς το παρόν έχουν αποκλειστεί οι μονομερείς ενέργειες.

Για τη συνάντηση θα ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία αφού η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ έχει βαρύνουσα σημασία για τη χώρα αλλά και για το σύνολο των μετόχων της Emma Delta, που δεν είναι και λίγοι (Τσέχοι, Ελληνες, Σλοβάκοι, Ρώσοι και Ιταλοί).

Υπενθυμίζεται πως το ΤΑΙΠΕΔ μέσω του προέδρου του Στέλιου Σταυρίδη έχει καλέσει την κοινοπραξία ΟΠΑΠ – Scientific Games – Intralot που πλειοδότησε στον διαγωνισμό για τα Κρατικά Λαχεία να υπογράψει τη σχετική σύμβαση έως τις 4 Ιουλίου.