Δέκα χιλιάδες άνεργοι ηλικίας από 18 έως 29 χρόνων αναμένεται να απασχοληθούν το αμέσως προσεχές διάστημα στον τουριστικό τομέα.

Το πρόγραμμα απασχόλησης συνολικού ύψους 39 εκατ. ευρώ ανακοινώθηκε σήμερα, Πέμπτη, από τους υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη.

Όπως έγινε γνωστό, αυτοί που θα επιλεγούν θα έχουν μια θεωρητική κατάρτιση 80 ωρών και πρακτική άσκηση 500 ωρών (η οποία δεν θα πρέπει να υπερβαίνει του πέντε μήνες).

Οι νέοι θα απασχοληθούν μεταξύ άλλων σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε επιχειρήσεις σύνθετης τουριστικής αναπτυξης, σε υπηρεσίες εστίασης, σε επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων και στην επείγεια εξυπηρέτηση αεροσκαφών.

Το πρόγραμμα αναμένεται να «ανοίξει» αύριο και θα «κλείσει» τα μεσάνυχτα της 27ηςΜαΐουόπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στην ιστοσελίδα www.sete-voucher.gr.

Θα ακολουθήσει ένα διάστημα δυο εβδομάδων όπου θα γίνει διασταύρωση των στοιχείων με στόχο, όπως αναφέρθηκε, το αργότερο έως την 1η Ιουλίου οι ασκούμενοι να είναι στα πόστα τους.

Το επίδομα για όλη τη διάρκεια της εξάσκησης θα είναι 2.400 ευρώ για τους απόφοιτους μέσης εκπαίδευσης και 2.700 ευρώ για απόφοιτους πανεπιστήμιου.

Όπως διευκρινίστηκε το πρόγραμμα λήγει τον Οκτώβριο του 2014.

Κάθε άνεργος που θα επιλεγεί θα γραφτεί στο μητρώο ωφελουμένων και θα δικαιούται τη λεγόμενη «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας», η οποία θα του δώσει τη δυνατότητα να λάβει υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος, διευκρινίστηκε ότι θα υπάρχει δυνατότητα από τις επιχειρήσεις να κρατήσουν τον ασκούμενο εάν υπάρχουν ανάγκες και μετά το τέλος του προγράμματος.