Μήνυμα προς την τρόικα για το θέμα της μείωσης των φορολογικών συντελεστών, ώστε να έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα, έστειλε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, από το βήμα της διημερίδας με θέμα: «Αναπτυξιακή Στρατηγική Ευρώπη 2020: Προώθηση Επιχειρηματικών Συνεργασιών την Ελλάδα».

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε υπέρ ενός ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15% και τόνισε ότι έως το Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος το οποίο θα βασίζεται σε τέσσερις άξονες και συγκεκριμένα θα είναι απλούστερο με αυστηρότερες ποινές, εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας για καλύτερες διασταυρώσεις, καθώς και χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές.

«Δεν μπορεί μια χώρα με υψηλούς φορολογικούς συντελεστές να προσδοκά μεγάλες επενδύσεις όσο και να μειωθούν τα άλλα κόστη. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό», είπε ο Πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι αυτήν τη στιγμή, δεδομένης της κατάστασης, δεν μπορεί να υποσχεθεί ένα απόλυτα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

«Αυτήν την ώρα δεν θέλω να υπόσχομαι πράγματα που δεν είναι απολύτως εφικτά, όμως, όσο θα πιάνουμε τους στόχους μας δημοσιονομικά, τότε θα μπορούμε να κατεβάζουμε τους συντελεστές μας φορολογικά»

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα μέτρα λιτότητας και τόνισε ότι αυτό που αποτελεί πρωταρχικό στόχο είναι να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές, όπως είπε μόνο μέσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση και για αυτό στόχος πρέπει να είναι η απενεχοποίηση της επιχειρηματικότητας και τους επιχειρείν.

«Οι Έλληνες έχουν κάνει μέχρι σήμερα πολλές θυσίες, οι οποίες δεν πρέπει να πέσουν στο κενό, η χώρα μας αυτήν την στιγμή ξεπερνά το μέγιστο σημείο της ύφεσης. Κανείς δεν παραγνωρίζει ότι το 2013 θα είναι ένα έτος καμπής για την ανάκαμψη», είπε ο κ. Σαμαράς.