Με ανακοίνωσή της η Αθηναϊκή Ζυθοποιία τοποθετήθηκε και αυτή επισήμως στο ζήτημα που ανέκυψε μετά από δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου για τα αιτήματα μεγάλων πολυεθνικών προς τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη κατά τη σύσκεψη για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα.

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία δηλώνει απερίφραστα ότι δεν πιστεύει στη μείωση του κατώτατου μισθού και μάλιστα θεωρεί τους μισθούς «ανάχωμα στην κρίση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η Αθηναϊκή Ζυθοποιία:

«Στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία δεν πιστεύουμε στη μείωση του κατώτατου μισθού. Αντίθετα, επειδή θεωρούμε ότι οι μισθοί αποτελούν ανάχωμα στην οικονομική και κοινωνική κρίση, δεν έχουμε μειώσει καθόλου τις αποδοχές των εργαζομένων μας.

Οι μισθοί των 1.050 εργαζομένων μας ρυθμίζονται από κλαδικές συμβάσεις εργασίας και από επιχειρησιακές, που προκύπτουν μετά από συμφωνία με τα τρία σωματεία της εταιρίας. Έμπρακτη απόδειξη της μέριμνας για τους εργαζομένους μας αποτελεί το γεγονός ότι οι απολαβές τους βρίσκονται πάνω από το μέσο όρο της αγοράς. Επιπλέον, από την αρχή του 2013 μέχρι σήμερα, προχωρήσαμε σε 75 νέες προσλήψεις, επίσης με απολαβές μεγαλύτερες του μέσου όρου της αγοράς».