Σε δύο πακέτα και για 30 – 40 έτη θα παραχωρηθούν τα 20 από τα 37 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρα, όπως προέκυψε από τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ. Στην πρώτη ομάδα θα συμπεριληφθούν τα αεροδρόμια της Ρόδου και της Κω, στη δεύτερη αυτά της Θεσσαλονίκης, των Χανίων και της Κέρκυρας.

Παράλληλα το ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε την έναρξη της διαδικασίας παραχώρησης του παραθαλάσσιου ακινήτου έκτασης 261 στρεμμάτων στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας στη Χαλκιδική. Εντός της επόμενης εβδομάδας προκηρύσσεται ο διαγωνισμός.

Στο θέμα των αεροδρομίων, τα 20 που πρόκειται να παραχωρηθούν είναι τα: Ρόδου, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Χανίων, Ζακύνθου, Σαντορίνης, Μυτιλήνης, Μυκόνου, Σάμου, Κεφαλονιάς, Ακτίου, Καβάλας, Σκιάθου, Αλεξανδρούπολης, Χίου, Καρπάθου, Καλαμάτας, Λήμνου, Ιωαννίνων.

Σχετικά με το ακίνητο στον Αγιο Ιωάννη Σιθωνίας, από τα 261 στρέμματα της συνολικής έκτασης αξιοποιήσιμα είναι τα 200. Εχει παραλιακό μέτωπο μήκους 2 χλμ. και στόχος είναι να αξιοποιηθεί είτε για την κατασκευή μεγάλης τουριστικής μονάδας είτε για παραθεριστική κατοικία ή και τα δύο μαζί.

Εκτός από την έκταση στον Αγιο Ιωάννη, ο νέος γύρος διαγωνισμών για παραχώρηση ακινήτων προβλέπει επίσης την αξιοποίηση του κάμπινγκ και του Ξενία Παλιουρίου. Η επιφάνεια του οικοπέδου φτάνει σχεδόν τα 211 στρέμματα και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του Ξενία και τις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ.

Το τρίτο παραθαλάσσιο ακίνητο που θα διατεθεί με διαγωνισμό από το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται στην Ερμιόνη, στην περιοχή Σαμπάριζα επιφανείας 166 στρεμμάτων.