Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ: «Τα χειρότερα είναι πίσω μας»

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/01/2013 12:11 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 30/01/2013 12:26 |
Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ: «Τα χειρότερα είναι πίσω μας»
Πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν για να υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση στην Ευρωζώνη

«Τα χειρότερα είναι πίσω μας» δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπαϊ σε ομιλία του για την οικονομική κρίση, σε κοινή συνεδρίαση των εθνικών κοινοβουλίων των χωρών μελών της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Ρόμπαϊ τόνισε ότι «το ευρώ είναι δρόμος χωρίς επιστροφή» και υπογράμμισε ότι βελτιώνεται πλέον η κατάσταση κυρίως στις χώρες που βρέθηκαν την τελευταία τριετία υπό πίεση.

«Στην Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία η δημοσιονομική κατάσταση είναι υγιέστερη, οι εξαγωγές αυξάνονται και το κόστος δανεισμού μειώνεται», δήλωσε ο κ. Ρόμπαϊ, ο οποίος επέμεινε, όμως, ότι πολλά πρέπει ακόμη να γίνουν για να υπάρξει πλήρης σταθεροποίηση.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το 2012 ήταν «καμπή» στην αντιμετώπιση της κρίσης και απέδειξε ότι η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη είναι αλληλένδετες. 

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, δήλωσε ότι όσοι προέβλεπαν τη διάλυση του ευρώ αποδείχθηκε ότι έκαναν λάθος και τόνισε ότι οι επώδυνες προσπάθειες που καταβάλλονται σε εθνικό επίπεδο με στόχο τη σταθεροποίηση δεν είναι μάταιες και θα αποδώσουν καρπούς.

Επισήμανε επίσης ότι η κατάσταση της ανεργίας, κυρίως των νέων, που σε 12 από τα 27 κράτη-μέλη υπερβαίνει το 25% είναι αντικείμενο έντονου προβληματισμού, ενώ η κοινωνική κατάσταση σε πολλά κράτη προκαλεί μεγάλη ανησυχία.

2
Ανώνυμος / η
30/01/2013 16:25
Δηλ/ τα περάσαμε; Τι εννοεί ο ποιητής; Ή μήπως αυτός πάει με την όπισθεν και εννοεί ότι τα χειρότερα έρχονται; Ας μας στείλλει ερμηνευτική παρακαλώ! Άκου τα χειρότερα είναι πίσω μας; Βγάλε άκρη.
Αει..
30/01/2013 12:54
αρκει να λαβεις υπόψη οτι συνηθίσαμε τα ασχημα να τα βλέπουμε ουδέτερα.