Αναφέροντας ότι έγνοια και προτεραιότητά του ήταν πάντα το καλό των εργαζομένων και των απλών ανθρώπων, ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε -κατά το χαιρετισμό του στο 26ο συνέδριο της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας- ότι «για αυτές τις αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι την τελευταία μου πνοή».

«Από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Σταθερότητας γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια αλλαγών στις απαιτήσεις και τους όρους της Τρόικας δεν θα ήταν απεριόριστα» δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, συμπληρώνοντας:

«Εγνοια μας ήταν και είναι από τη μια η θωράκιση της κυπριακής οικονομίας αλλά και η όσο το δυνατό πιο δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης. Εμείς προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό πολιτικές που να εναποθέτουν μονόπλευρα τα βάρη πάνω στους εργαζόμενους, όπως έπραξαν οικειοθελώς λόγω φιλοσοφίας άλλες κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτό δεν είναι το τέλος», είπε ο Κύπριος πρόεδρος σε εκτός κειμένου αναφορά του, προσθέτοντας ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί με την καλυτέρευση των συνθηκών και είμαι σίγουρος ότι η εργατική τάξη ενωμένη θα επαναφέρει αρκετά από τα δικαιώματα τα οποία της στερούνται σήμερα, ένεκα του μνημονίου».