«Έγνοιά μου το καλό των εργαζομένων»

Δάκρυσε ο Χριστόφιας για το κυπριακό Μνημόνιο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2012 23:08 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 08/12/2012 01:42 |
Δάκρυσε ο Χριστόφιας για το κυπριακό Μνημόνιο

Βαθιά συγκινημένος, με δάκρυα στα μάτια, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας εξήγησε τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η διαπραγμάτευση του κυπριακού Μνημονίου και το δίλημμα που ο ίδιος κλήθηκε να αντιμετωπίσει. Αναφέροντας ότι έγνοια και προτεραιότητά του ήταν πάντα το καλό των εργαζομένων και των απλών ανθρώπων, ο κ. Χριστόφιας διαβεβαίωσε -κατά το χαιρετισμό του στο 26ο συνέδριο της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας- ότι «για αυτές τις αξίες θα συνεχίσω να αγωνίζομαι μαζί σας μέχρι την τελευταία μου πνοή».

«Από τη στιγμή που υποχρεωθήκαμε να προσφύγουμε στο Μηχανισμό Σταθερότητας γνωρίζαμε ότι τα περιθώρια αλλαγών στις απαιτήσεις και τους όρους της Τρόικας δεν θα ήταν απεριόριστα» δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, συμπληρώνοντας:

«Εγνοια μας ήταν και είναι από τη μια η θωράκιση της κυπριακής οικονομίας αλλά και η όσο το δυνατό πιο δίκαιη κατανομή των βαρών της κρίσης. Εμείς προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό πολιτικές που να εναποθέτουν μονόπλευρα τα βάρη πάνω στους εργαζόμενους, όπως έπραξαν οικειοθελώς λόγω φιλοσοφίας άλλες κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Αυτό δεν είναι το τέλος», είπε ο Κύπριος πρόεδρος σε εκτός κειμένου αναφορά του, προσθέτοντας ότι «ο αγώνας θα συνεχιστεί με την καλυτέρευση των συνθηκών και είμαι σίγουρος ότι η εργατική τάξη ενωμένη θα επαναφέρει αρκετά από τα δικαιώματα τα οποία της στερούνται σήμερα, ένεκα του μνημονίου».

3
Σάκης
08/12/2012 16:05
Δηλαδή ο Χριστόφιας που εδάκρυσε, είναι υπευθυνος και όχι προδότης που πήγε τη χώρα του στο μνημόνιο? Παρότι έχει τα μεγαλύτερα/κάτοικο αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο ? και παρότι οι ρώσοι θα του έδιναν (όπως και εμάς τάχα) τα λίγα δις για να σωθεί? Ο Παπανδρέου δηλαδή ήταν προδότης επειδή δεν δάκρυσε? Η αλήθεια είναι ΜΙΑ: δεν υπήρχε και για την Ελλάδα και για την Κύπρο καμμία άλλη λύση πέραν του μνημονίου. Η Ελλάδα είχε ήδη χρεωκοπήσει απο την εποχή του άφρονα Καραμανλή. ¨ολα τα άλλα είναι συνωμοσιολογίες, δεδομένου ότι στο μνημόνιο μπήκαν και χώρες πολύ ισχυρότερες οικονομικά της Ελλάδος (Ιρλανδία, Ισπανία) ή απλά ισχυρότερες (Πορτογαλία).
Λευτέρης
08/12/2012 06:35
Τον τελευταίο πολιτικό στην Ελλάδα , που είδα να δακρύζει ηταν ο Kωνσταντινος Καραμανλής , οταν έλεγε ότι η Μακεδονία ειναι ελληνική .... Εκτοτε ΟΥΔΕΙΣ εδακρυσε ..........
Καταστρόφκιας
08/12/2012 05:54
Ξεχάσατε να αναφέρετε ότι δεσμεύτηκε να συνεισφέρει όλο το εφάπαξ του στον απλό άνθρωπο.