Σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με εκπροσώπους της Unilever στο πρωθυπουργικό γραφείο, επισημοποιήθηκε η πρόθεση της πολυεθνικής εταιρείας να αρχίσει την παραγωγή των προϊόντων της στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει ανάλογες προσπάθειες με στόχο την ανάπτυξη.

Στις 27 Νοεμβρίου ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στο Κατάρ, ενώ ήδη από το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζουν ταξίδια σε Κίνα και Ρωσία με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Όπως ξέρετε, η Unilever έχει αποφασίσει 110 διαφορετικά προϊόντα, κωδικοί, που παράγονταν μέχρι τώρα σε άλλες χώρες, να παράγονται στην Ελλάδα με αυτονόητες συνέπειες στην απασχόληση. Γι’ αυτό συνάντησε ο πρωθυπουργός τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας στην Ελλάδα.

» Για μας είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Και γι’ αυτό το λόγο, ενθαρρύνουμε και υποδεχόμαστε θετικά τέτοιες πρωτοβουλίες, από όπου κι αν προέρχονται. Ξέρουμε ότι για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.

» Το δημόσιο δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα φιλικό στην επιχειρηματικότητα περιβάλλον. Γι’ αυτό το λόγο και από την πλευρά του υπουργείου μας έχουμε προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων αγορανομικών διατάξεων, νέων υγειονομικών διατάξεων, καταθέτουμε νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των ιδιωτικών και των στρατηγικών επενδύσεων, προκειμένου η Ελλάδα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καινούργιες δουλειές. Αλλά και για να δημιουργηθεί και στην αγορά ένα καλύτερο κλίμα για τον καταναλωτή και συνολικά για τους Έλληνες πολίτες».