Επενδυτική πρωτοβουλία της Unilever επισημοποιήθηκε στο Μαξίμου

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/11/2012 13:45 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16/11/2012 14:00 |
Επενδυτική πρωτοβουλία της Unilever επισημοποιήθηκε στο Μαξίμου
Από τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους της Unilever

Την απόφαση της Unilever να παράγει στην Ελλάδα 110 προϊόντα που μέχρι σήμερα παράγονται στο εξωτερικό γνωστοποίησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Η πρωτοβουλία αυτή βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης που είχε ο Πρωθυπουργός με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας στην Ελλάδα, παρουσία του κ. Χατζηδάκη.

Σε συνάντηση του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με εκπροσώπους της Unilever στο πρωθυπουργικό γραφείο, επισημοποιήθηκε η πρόθεση της πολυεθνικής εταιρείας να αρχίσει την παραγωγή των προϊόντων της στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Χατζηδάκης έκανε λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, με τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας και τόνισε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει ανάλογες προσπάθειες με στόχο την ανάπτυξη.

Στις 27 Νοεμβρίου ο κ. Σαμαράς μεταβαίνει στο Κατάρ, ενώ ήδη από το Μέγαρο Μαξίμου προγραμματίζουν ταξίδια σε Κίνα και Ρωσία με στόχο την προσέλκυση επενδυτών.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Χατζηδάκης δήλωσε: «Όπως ξέρετε, η Unilever έχει αποφασίσει 110 διαφορετικά προϊόντα, κωδικοί, που παράγονταν μέχρι τώρα σε άλλες χώρες, να παράγονται στην Ελλάδα με αυτονόητες συνέπειες στην απασχόληση. Γι' αυτό συνάντησε ο πρωθυπουργός τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας στην Ελλάδα.

» Για μας είναι σημαντική η στήριξη της απασχόλησης, ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία. Και γι' αυτό το λόγο, ενθαρρύνουμε και υποδεχόμαστε θετικά τέτοιες πρωτοβουλίες, από όπου κι αν προέρχονται. Ξέρουμε ότι για να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση, πρέπει να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα.

» Το δημόσιο δεν μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν οι νέες θέσεις εργασίας. Θέλουμε, λοιπόν, να δημιουργήσουμε ένα φιλικό στην επιχειρηματικότητα περιβάλλον. Γι' αυτό το λόγο και από την πλευρά του υπουργείου μας έχουμε προχωρήσει στην υιοθέτηση νέων αγορανομικών διατάξεων, νέων υγειονομικών διατάξεων, καταθέτουμε νομοσχέδιο για τη διευκόλυνση των ιδιωτικών και των στρατηγικών επενδύσεων, προκειμένου η Ελλάδα να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για καινούργιες δουλειές. Αλλά και για να δημιουργηθεί και στην αγορά ένα καλύτερο κλίμα για τον καταναλωτή και συνολικά για τους Έλληνες πολίτες».

5
Μιμικα
18/11/2012 07:04
Με τι ανταλλαγμα θελησε να δημιουργησει θεσεις εργασιας εδω αναρρωτιεμαι.Γιατι μπορουσαν και πιο παλια αλλα δεν το εκαναν.Τι να αλλαξε αραγε....α, ναι, επεσε το μισθολογιο και ειναι φθηνο πια, γιατι να πανε στην Κινα, Κινεζοι γιναμε εδω στους μισθους.... Θα ερθουνε σιγα-σιγα και αλλοι που ψαχνουν για φθηνο προσωπικο.Βεβαιια,απο το τιποτα, καλα ειναι και τα λιγα... εως οτου σταθουμε στα ποδια μας. Αλλα φανταζομαι την εταιρια αυτη δεν θα την φορολογησει το Ελληνικο κρατος οπως φορολογει τους Ελληνες επιχειρηματιες....
Ευρωπαίος Αστός
17/11/2012 22:20
Επειδή μόνο ένας τρελλός θα επένδυε στο καθεστώς του κρατικού χάους στο οποίο έχει αφεθεί η χώρα, όποιος επενδύει, ή πιστεύει στη μετεμψύχωση (όπως οι Κινέζοι) ή παίρνει μεγάλα άλλα ανταλλάγματα από την κυβερνώσα τάξη των τριακοσίων
Γιάννης Βασσάλος
17/11/2012 15:53
Επειδή ζω στο Νέο Φάληρο και τον Πειραιά 40 χρόνια, θυμάμαι καλά ότι η UNILEVER είχε εργοστάσιο παραγωγής προϊόντων της στην αρχή τής οδού Πειραιώς (Ν Φάληρο), το οποίο κάποια στιγμή το έκλεισε, χωρίς να υπάρχουν εργατικές αναταραχές, απεργίες, καταλήψεις κλπ όπως πχ στην PIRELLI τής Πάτρας, που έφυγε για τέτοιους λόγους!! Τώρα θέλουν να επανέλθουν ? Με τι όρους άραγε ? Και με τι μισθούς Προσωπικού ? Ναι στις επενδύσεις, αλλά με μισθούς αξιοπρέπειας και όχι μισθούς Βιετνάμ / Κίνας
Σωτήρης
17/11/2012 01:00
Να πάνε τώρα το ΠΑΜΕ και 5-6 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ να τους διώξουν του κυρίους της UNILEVER και τους Έλληνες λακέδες τους που καταδέχονται να δουλεύουν για πολυεθνικούς εκμεταλλευτές! Εμείς δεν θέλουμε επενδύσεις και θέσεις εργασίας αν δεν είναι δημοσιοϋπαλληλικές!
κωνσταντινος
16/11/2012 14:31
πλησιαζει ο εργασιακος μεσαιωνας.....θα ερθουν επενδυσεις σε μια διαλυμενη χωρα και οι δουλοι της θα εργαζονται για 400ευρω. ιδου η αναπτυξη κυριοι εσεις που ψηφιζατε τα μνημονια.......