Τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών ορίζει ότι από τη δημοσίευση του νόμου, λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών, που έχουν τοποθετηθεί με τη διαδικασία που προβλέπεται στο άρθρο 55 του ν. 4002/2011.

Πρόκειται επί της ουσίας για διευθυντές, υποδιευθυντές και τμηματάρχες όλων των οργανικών μονάδων του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών υπηρεσιών των τελωνείων, των Διαπεριφερειακών και Περιφερειακών Ελεγκτικών Κέντρων και των Εφοριών, οι οποίοι παύονται από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου και αντικαθίστανται με μόνη απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Στην τροπολογία ορίζεται ότι προκειμένου να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία.

Η αξιολόγησή τους θα γίνεται σε τριμηνιαία βάση, με βάση ποσοτικούς και ποιοτικούς στόχους.

Με άλλη διάταξη της ίδιας τροπολογίας γίνεται μια ακόμα απόπειρα για τη στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους.

Ηδη από τις αρχές του έτους θα έπρεπε να έχουν τοποθετηθεί 2.335 ελεγκτές, οι οποίοι θα αποτελούσαν την αιχμή του δόρατος κατά της φοροδιαφυγής.

Τελικά οι νέοι ελεγκτές είναι μόλις 80. Το νέο Σώμα θα στελεχωθεί με υφιστάμενους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών χωρίς νέες προσλήψεις ενώ οι ελεγκτές θα υπογράφουν συμβόλαια αποδοτικότητας και θα αξιολογούνται σε τριμηνιαία βάση.