«Καμιά αγροτική επιδότηση δεν έγινε πισίνα στο Κιλελέρ»

Επιχείρηση διάψευσης των αποκαλύψεων του καθηγητή Νίκου Καραβίτη

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/12/2011 20:00 |
«Καμιά αγροτική επιδότηση δεν έγινε πισίνα στο Κιλελέρ»
Η Νίκαια, την οποία ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης παρουσιάζει ως... Εκάλη, θεωρείται σημείο αναφοράς των αγροτικών κινητοποιήσεων αφού είναι από τις πρώτες περιοχές όπου στήνονται μπλόκα με τρακτέρ (φωτογραφία, αρχείο)

Ως... Εκάλη του θεσσαλικού κάμπου επιχείρησαν να εμφανίσουν χθες τη Νίκαια Λάρισας - που ανήκει στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλελέρ - ο δήμαρχος της περιοχής και ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης. Αντιδρώντας στην αποκάλυψη των «ΝΕΩΝ» ότι στον αγροτικό Δήμο Κιλελέρ φυτρώνουν... πισίνες, υποστήριξαν ότι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν κατοικούν αγρότες αλλά «γιατροί, επιχειρηματίες, καθηγητές πανεπιστημίου, βιομήχανοι»!
Τόσο ο δήμαρχος Κιλελέρ Ρίζος Κομήτσας όσο και ο Θανάσης Κοκκινούλης υποστήριξαν ότι κανένας αγρότης δεν έχει πισίνα. Με τον τρόπο αυτό επιχείρησαν να αντικρούσουν τα στοιχεία που παρουσίασε σε πρόσφατη εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ ο πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, καθηγητής Νίκος Καραβίτης. Προκειμένου να καταδείξει το μέγεθος της φοροδιαφυγής, ο κ. Καραβίτης είχε διερωτηθεί πώς είναι δυνατόν αγρότες να εμφανίζουν πολύ χαμηλά εισοδήματα και ταυτοχρόνως να υπάρχουν καμιά τριανταριά πισίνες σε ένα αγροτικό χωριό 3.000 κατοίκων.
Σε επιστολή του προς «ΤΑ ΝΕΑ», ο κ. Κομήτσας σημειώνει μεταξύ άλλων: «Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία πισίνα στο χωριό Κιλελέρ που αποτελεί την ιστορική έδρα του Δήμου Κιλελέρ. (...) Πισίνες υπάρχουν μόνο στη διοικητική έδρα του Δήμου Κιλελέρ, τη Νίκαια, η οποία απέχει ελάχιστα χιλιόμετρα από την πόλη της Λάρισας και έχει εξελιχθεί εδώ και πολλά χρόνια σε σημαντικό προάστιο του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της Θεσσαλίας. (...) Οι πισίνες που φαίνονται από τις δορυφορικές εικόνες ανήκουν σε ανθρώπους με μεγάλη οικονομική επιφάνεια (βιομηχάνους, επιχειρηματίες κ.ά.) οι οποίοι επέλεξαν να μείνουν στη Νίκαια και όχι στη Λάρισα, εκτιμώντας το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, το υψηλό βιοτικό επίπεδο, τις αναβαθμισμένες διοικητικές και κοινωνικές υπηρεσίες στην περιοχή μας. Μπορώ μάλιστα να σας διαβεβαιώσω μετά λόγου γνώσεως ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως αγρότης - κάτοικος της Νίκαιας που να διαθέτει πισίνα στο σπίτι του και πως ούτε η Νίκαια ούτε φυσικά το Κιλελέρ αποτελούν, όπως εμφανίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, παραδείγματα της δήθεν φοροδιαφυγής των αγροτών στη σύγχρονη Ελλάδα».
Κατηγορηματικός ότι στο χωριό Κιλελέρ δεν υπάρχει αγρότης με πισίνα ήταν ο αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης που μίλησε στο Ράδιο 9. Αφού περιέγραψε με διαφορετικά νούμερα (σε σχέση με τον πρώην επικεφαλής της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας) τον Δήμο Κιλελέρ, απέδωσε την κυριότητα των πισινών (τον αριθμό των οποίων, πάντως, δεν αμφισβήτησε) σε αυτούς «που έχουν τα φράγκα». «Το χωριό που έχει τις πισίνες λέγεται Νίκαια. Είναι 2 χιλιόμετρα έξω από τη Λάρισα. Εχει μία έκταση λοφώδη. Και εκεί οι επώνυμοι Λαρισαίοι, που έχουν τα φράγκα, επέλεξαν και έφτιαξαν τις βίλες τους. Πρέπει να είναι καμιά τριανταριά πισίνες εκεί». Πρόσθεσε πάντως ότι «καμιά αγροτική επιδότηση δεν έγινε πισίνα, τουλάχιστον στο Κιλελέρ».

10
Νικος
19/12/2011 16:53
Τα παίρνατε από την ευρωπαϊκή ένωση τόσα χρόνια και μας εκθέτατε...Μια ζωή στην πούδρα η αγροτιά, οι μόνοι που δεν πεινάσαν ακόμα και στην κατοχή, αφού τα πάνδεινα τα τραβούσαν οι πόλεις και τα βουνά, τουλάχιστον στον μεγαλύτερο βαθμό...Στην Λάρισα τα καγιέν τα είχαν για παπάκια, μας κλείνατε τους δρόμους για πλάκα και τώρα οι μεγαλοαγρότες μας την λένε (και φυσικά δεν μιλάω για τους μικροαγρότες και τους συνταξιούχους του ΟΓΑ, αλλά για τους μεγαλοτσιφλικάδες)...@Ηλίας Έβρος, δε νομίζω ότι αράζει κάποιος που έχει εργασία γραφείου, αν και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, και μιλάμε για την σύγχρονη αγροτιά όχι για το άροτρο, την σύγχρονη με τους βουλγάρους και τα μηχανήματα, γιατί κι εγώ από χωριό είμαι και ακριτικό...έλα να δεις στις πόλεις τα ζόρια για όσους δεν έχουν χωριά να γυρίσουν.
Βασίλης
19/12/2011 14:43
Βασικά οι αγρότες ΠΟΥ ΦΑΓΑΝΕ ΛΕΦΤΑ από τις επιδοτήσεις, απο τους εκβιασμους (κλειστές εθνικές οδοί επι χρόνια...) την έχουν κάνει για Ρουμανία. Οι πισίνες ανήκουν όντως σε 4 κατηγορίες επαγγελματιών (δικηγόροι, βιομήχανοι, κατασκευαστές, μεγαλογιατροί).
eve
19/12/2011 13:28
Ο Κοκκινούλης !!! τολμάει και μιλάει ακόμα??
θεσσαλός
19/12/2011 12:55
Όποτε γουστάρεις Ηλία μου από τον Εβρο. Ξεχνάς φαίνεται τις ειρωνίες σας για τους υπαλλήλους των τρεις και εξήντα από εσάς τους αγρότες ή τις εκφράσεις σας ότι όσα βγάζετε εσείς τον μήνα για μένα είναι μια βραδιά στα ανεβασμένα μπουζούκια των επαρχιακών δρόμων ΛΑΡΙΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΛΑΡΙΣΑΣ-ΒΟΛΟΥ ,ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ Κ.Λ.Π. Οι δημόσιοι υπάλληλοι έκαναν τη Λάρισα να είναι πρώτοι στην κατοχή πολυτελών αυτοκινήτων? Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι αυτοί που έχουν τις porsche cayene, που έκαναν την Λάρισα, την πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη σε αριθμό porsche? Καταντήσατε αγροτες τις κακιας ωρας που ζειτε απο τις επιδοτησεις χωρις να παραγετε. Ολοι οι βλαχοβουλευτες σας σας βολεύουν τα παιδιά σας(βλέπε Σιούφας, Σούρλας, Σουφλιάς, Ρόβλιας, Τσιάρας, κλπ) σας δώσανε και παράνομες μαιμού συντάξεις τόσο αναπηρικές όσο και δήθεν εκείνες μωρέ που όλοι ξερετε και δεν μιλάτε για τάχα μαιμού παραχώρηση των χωραφιών σας σε νεότερους αγρότες με προωρη συνταξιοδότηση σας και όλα πάνε καλα χαιδεύοντας τα αυτια σας. Αλλιά και αλοίμονο από τους κατοίκους των πόλεων (υπαλλήλους ,μεροκαματιάρηδες κλπ)που ανέχονται αυτά και τόσα άλλα με τους δήθεν φτωχούς αγρότες. Αλήθεια ΗΛΙΑ ΜΟΥ θέλεις να συνεχίσω να γράφω και τις άλλες λαμογιές όπως π.χ για αποζημιώσεις ,δικαιώματα, καύσιμα, μαιμού συμβόλαια,μαιμού αγρότες,
Ηλίας Εβρος
18/12/2011 23:21
Ενας Θεσσαλός Δημόσιος Υπάλληλος (ΚΟΙΝΩΣ ΚΟΡΟΙΔΟ)18/12/2011 : Μήπως να αλλάζαμε θέσεις εγώ είμαι πρόθυμος πάντως να αράξω στο γραφείο σου, εσύ είσαι έτοιμος να παίρνεις τις εικονικές επιδοτήσεις??
Ενας Θεσσαλός Δημόσιος Υπάλληλος (ΚΟΙΝΩΣ ΚΟΡΟΙΔΟ)
18/12/2011 15:39
Καλά τα λεγόμενα του Κοκκινούλη, αλλά μπορεί να μας πει πως τα βουνά της ελασσώνας βγάζουν βαμβάκι και σιτηρά? Ποιοί είναι αυτοί οι αγρότες που επειδή εχουν δικαιώματα στρεμματων για επιδότηση (ένας κατάπτιστος νόμος) δηλώνουν ψέφτικες καλλιέργιες βαμβακιού και σιτηρών στα βουνά της Ελασσώνας και με εικονικές καλλιέργιες κλέβουν το κράτος? Εξετάσανε ποτέ οι αγροτοσυνδικαλιστές πόσα στρέμματα με δικαιώματα είναι γραμμένα σε ημετέρους μη αγρότες όπως δημοσίους υπαλλήλους,ιδιωτικούς του ΙΚΑ, του ΤΕΒΕ και αλλων ταμείων και κλέβουν το Κράτος χωρίς να υπάρχει καμμία καλλιέργια? Καλά δεν έχετε πάνω σας καθόλου τσίπα? Τουλάχιστον σιωπάτε. Γιατί ας μη ξεχνάει ο Κοκκινούλης ότι στην Θεσσαλία εκτός από τους αγρότες που υπάρχουν και δεν πληρώνουν ούτε ένα ΕΥΡΩ ως φόρο εισοδήματος στην εφορία, όσα και να οικομίσουν, υπαρχουν και ζουν και κάποια κορόιδα δημοσίων υπαλλήλων (καθηγητών, δασκάλων, στρατιωτικών, νοσοκόμων κλπ) Αυτά για να μη νομίζει ο κάθε αγροτοσυνδικαλιστής πως μιλάει σε αφελείς. Θεσσαλοί είμαστε και εμείς και βλέπουμε και βιώνουμαι πως γίνεται ακόμη και σήμερα το φαγοπότι. Μία λέξη μόνο ταιριάζει στους ΆΧΡΗΣΤΟΥΣ κυβερνώντες. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...
ΑΚ
18/12/2011 15:12
Μας έπεισες...
Χρ'ηστος
18/12/2011 14:58
Είναι οι ίδιοι πλούσιοι που έχουν τις porsche cayene, που έκαναν την Λάρισα, την πρώτη Ευρωπαϊκή πόλη σε αριθμό porsche!
Κώστας Π.
18/12/2011 14:27
Γι'αυτό στη Λάρισα είναι πρώτοι στην κατοχή πολυτελών αυτοκινήτων??Αρκετά φάγατε αγρότες..........σκασμός τώρα !!
βασιλης τρεμπελας
18/12/2011 14:07
αγροτες τις κακιας ωρας ζειτε απο τις επιδοτησεις χωρις να παραγετε.το μπλοκαρισμα των δρομων εχει στοιχοισει δισεκατομυρια στην ελλαδα.οι βλαχοβουλευτες σας σας χαιδευουν τα αυτια.