Στρος-Καν: Αν δεν ήµασταν εµείς θα είχατε πέσει στην άβυσσο

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΑΤΑΣΑ ΜΠΑΣΤΕΑ   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/03/2011 07:00 |
 Στρος-Καν:  Αν δεν ήµασταν  εµείς θα είχατε  πέσει στην άβυσσο
Ντοµινίκ Στρος-Καν: «Οι Ελληνες έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναι οι ίδιοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ»

«Οι Ελληνες βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά ». Αυτή είναι η διαπίστωση του επικεφαλής του Διεθνούς Νοµισµατικού Ταµείου Ντοµινίκ Στρος-Καν όπως τη διατυπώνει στο ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθµό Canal+ για τη ζωή του µε τον τίτλο «Με τον Ντοµινίκ Στρος-Καν µέσα στοΔΝΤ» καιπρόκειταινα προβληθεί την Κυριακήστη Γαλλία. Χρησιµοποιώντας λαϊκή γλώσσα ο άνθρωπος που,όπωςόλα δείχνουν, θα διεκδικήσει την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2012 λέει πως « οι Ελληνες αισθάνονται ότι τους εξαπάτησαν και όµως είναι εκείνοι που µαγείρεψαν τα στοιχεία καιπου δεν πληρώνουν φόρους ». Προσθέτει µάλιστα µε καταγγελτικό ύφος: « Η απάτη πάει σύννεφο », θεωρώνταςότι εάν δεν είχε ζητηθεί η παρέµβαση του ΔΝΤη Ελλάδα « θα είχε πέσει στην άβυσσο ».

ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΝ. Για τις ανάγκες του ντοκιµαντέρ που γυρίστηκε ενόψει της πιθανής υποψηφιότητάς του για τη γαλλική προεδρία, δύο δηµοσιογράφοι τον ακολούθησαν επί αρκετούς µήνες σεδιάφορα ταξίδια του ανά τον κόσµο. Το συνεργείο ήταν εκεί όταν ο υπουργός ΟικονοµικώνΓιώργος Παπακωνσταντίνου τον επισκέφθηκε στο γραφείο του στην Ουάσιγκτον, την ηµέρα που η Ελλάδα ζήτησε επισήµως την ενεργοποίηση του µηχανισµού στήριξης. Λίγο αργότεραο Στρος-Καν δήλωνε: « Τα πρόσωπα είναι πολύ κατσουφιασµένα. Μας έχουν πει ότι έπρεπε να έχει γίνει κάτι εδώ και καιρό. Αλλά σήµερα το πρωί η ελληνική κυβέρνηση πήρε τη σύµφωνη γνώµη των ευρωπαϊκών χωρών για να ζητήσει βοήθεια από το ∆ΝΤ.

Τα συναισθήµατα είναι πολύ έντονα επειδή, ξέρετε, όταν ένας υπουργός έρχεται να µας δει για να πει ότι υπάρχει η ανάγκη του ∆ΝΤ δεν είναι και πάρα πολύευτυχισµένος. Αναγνωρίζει την ανάγκη να βελτιωθεί η κατάσταση και ότι αυτό δεν είναι κάτι που έρχεται από µόνο του. Γνωρίζει ότι πρέπει να πάρει πολύ δύσκολες αποφάσεις ».

ΤΟ ΜΟΝΤΑΖ. Στο τελικό µοντάζ του ντοκιµαντέρ αφαιρέθηκαν οι δηλώσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ σχετικά µε τις τηλεφωνικές επαφές που είχε τον Δεκέµβριο του 2009 µε τονΓιώργο Παπανδρέου,καθώς όπως διευκρίνισαν άνθρωποι της παραγωγής στα «ΝΕΑ» ζητήθηκε από εκπροσώπους του ΔΝΤνα κοπούν ώστε να δοθεί έµφαση στη ζωή και το έργο του Στρος-Καν και όχι στην Ελλάδα.

Ο πολιτικόςπου σύµφωναµε τις έως τώρα δηµοσκοπήσεις έχειτις περισσότερες πιθανότητες ναδιαδεχθεί τον Νικολά Σαρκοζίστην προεδρία της Γαλλίας, εµφανίζεται να θεωρείπως εσφαλµένα οι Ευρωπαίοι είχαν την άποψη ότι κάθε χώρα θαπρέπει να λύσει µόνη της τα δικά της προβλήµατα. « Γρήγορα », λέει, « συνειδητοποίησαν ότι δεν θα µπορούσαν να το κάνουν χωρίς εµάς. Και έτσι καθυστερήσαµε, χάσαµε πολύ χρόνο και γι’ αυτό η όλη υπόθεση έγινε πιο ακριβή και δύσκολη για τουςΕλληνες. Οιπροτάσεις που έγιναν για την Ελλάδα ήταν πολύ πιο ήπιες από εκείνες που έκανε η Ευρώπη στηναρχή, επειδή εµείς έχουµε την εµπειρία. ∆εν χρησιµεύει σε τίποτα να προσπαθείς να προχωρήσεις στο χάος. Είναι γελοίο, είναι κοινωνικά δαπανηρό, είναι άδικο και δεν έχει αποτέλεσµα. Εάν θέλουµε να λειτουργήσει είναι απαραίτητο το µεγαλύτερο κοµµάτι της χώρας να αντιληφθεί ότι η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη ».

«ΘΕΜΙΤΟΣ Ο ΘΥΜΟΣ». Ο Ντοµινίκ Στρος-Καν θεωρείφυσιολογικές τις αντιδράσεις στην Ελλάδα. « Είναι αναπόφευκτο να µας κατηγορούν παρότιδεν φταίµεεµείς », τονίζει. « Η πραγµατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται µέσα στα σκατά. Και µάλιστα πολύ βαθιά. Οταν µια γυναίκα λέει πως δεν µπορεί πια νααγοράσει ψωµί,λέει την αλήθεια. Ολος αυτός οθυµός είναι θεµιτός.Οι άνθρωποι στονδρόµο έχουν την αίσθηση ότι τουςεξαπάτησαν. Κιας είναιοι ίδιοιπου µαγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ.Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαµε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. ∆ύο εβδοµάδες αργότερα, η κυβέρνηση δενθα µπορούσε πλέον να πληρώσει τους δηµοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τιςκαταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση ».

Σκληρά λόγια του επικεφαλής του ΔΝΤ για τη χώρα µας σε ντοκιµαντέρ

«Κάντε αµέσως µαζικές ιδιωτικοποιήσεις»
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΏΡΓΟΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΜΕΣΕΣ, µαζικές ιδιωτικοποιήσεις και προώθηση των µεταρρυθµίσεων ώστε να µειωθεί το µεγάλο δηµοσιονοµικό έλλειµµα ζήτησεαπό την Ελλάδα ο επίτροποςΟικονοµικών και Νοµισµατικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Ολι Ρεν (φωτογραφίααριστερά), απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. Γιώργου Παπανικολάου.Παράλληλα κάλεσε για ακόµη µια φορά τους Ευρωπαίους να µειώσουν τα επιτόκια και να αυξήσουν την περίοδο αποπληρωµής των δανείων σεΕλλάδα-Ιρλανδία.Χαλάρωση των όρων δανεισµού υπό αυστηρούς όρους ζήτησε επίσης και οαυστριακός κεντρικός τραπεζίτης και µέλος του διοικητικού συµβουλίουτης ΕΚΤ, Εβαλντ Νοβότνι.

Την ίδια στιγµή οι κερδοσκόποι χτυ πούν την πόρτα τηςΠορτογαλίας, η οποία είδε χθες το κόστος δανεισµού της να εκτοξεύεται σε επίπεδα ρεκόρ. Η Λισαβώνα προχώρησε χθες στην πώληση διετών οµολόγων 1 δισ. ευρώ που διατέθηκαν µε µέση απόδοση 5,99% από 4,086% τον Σεπτέµβριο του 2010.Ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Οικονοµικών της χώρας Κάρλος Πίνα προειδοποίησε ότι «χρειάζονται µέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο»

105
Κωστας Π.
15/03/2011 08:20
Κακά τα ψέματα είναι αλήθεια αυτά που είπε, όσο και αν δεν θέλουμε να μην το πιστέψουμε. Πρέπει όμως να δούμε την αλήθεια κατάματα αν θέλουμε να πάμε μπροστά και να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε όλη την ώρα για τους άλλους. Το Παπανδρέου, το Καραμανλή, το Σαμαρά εμείς τους βγάζουμε. Θα μου πείτε ότι λένε ψέματα, το δέχομαι αλλά τι κάνουμε εμείς για αυτό; τόσο αφελής πια είμαστε. Είναι σαν να περιμένουμε να βγάλουμε φτερά πίνοντας Red Bull έτσι απλά επειδή το λέει η διαφήμιση.
γεραντιδου δημητρα
13/03/2011 22:16
ο στρος καν αλλα και οπαγκαλος ειναι για φτυσιμο γιατι αλλο να λες την αληθεια και αλλο να αυθαδιαζεις λεγοντας για ενα κρατος οπως η ελλαδα πως ειναι βουτηγμενη στα σκατα.ειστε "ανθρωποι " χωρις ηθικες αρχες αλλα βεβαια δεν ξερετε τι θα πει αυτη ηλεξη γιατι οπως σωστα ειπε ο ντοστογιεβσκι χωρις θεο και ορια ολα επιτρεπονται ...αλλα μονο για σας και τους ομοιδεατες σας ισχυει αυτο..οι ελληνες πολιτες ηταν ειναι και θα ειναι ηθικοι,πατριωτες και τιμιοι,που στις δυσκολες στιγμες παραμεριζαν τις διαφορες τους και ξεπερνουσαν τις δυσκολιες.διεφθαρμενοι ειναι οιπολιτικοι σαν τους σημερινους και πρωην που εξηπηρετουν τα συμφεροντα αλλων και ντροπιαζουν ολο το ελληνικο εθνος.διαβαστε ελληνικη ιστορια και σεις και ολοι οι ανθελληνες να φοβηθειτε οταν οι ελληνες αρχισουν να ξεσηκωνονται.400 χρονια σκλαβιας στους τουρκους δεν καταφεραν να τιθασευσουν τους ελληνες οσο και αν μερικοι θελουν να μας κανουν να χασουμε την εθνικη μας ταυτοτητα κανοντας τηνιστορια προαιρετικο μαθημα για να μη μαθαινουμε την αληθεια για το μεγαλειο της φυλης μας δεν θα τα καταφερουν γιατι εμεις θα συνεχισουμε να μαθαινουμε στα παιδια μας τι εκαναν οι 300 σπαρτιατες και ομεγας αλεξανδρος και οκολοκοτρωνης και οκαραισκακης και ο παλαιων πατρων γερμανος και ο χρυσοστομος σμυρνης.εμεις αυτους εχουμε παραδειγματα και θα εχουμε ειτε το θελετε ειτε οχι.και ακομη και σημερα υπαρχουν ελληνες και ελληνιδες που δεν θελγονται απο τα ψιχουλα που δηθεν μας δινετε απο την μια και απο την αλλη ωσ ανταλλαγμα θελετε να ξεπουλησουμε την χωρα μας και την ψυχη μας.ε οχι εσεις ειστε απατεωνες και κλεφτες και οι ομοιδεατες σας σ ολον τον κοσμο.σιγα μη σασ προσκυνησουμε κιολας και σας και αλλους σαν τον παγκαλο τον παπανδρεου την διαμαντοπουλου τον παπακωσταντινου τους σαμαραδες και οσους δεν ξερουν τι θα πει δουλεια παρα μονο ξερουν να λενε θεωριες και ψευτικες υποσχεσεις στον λαο.αν ειχατε ντροπη επανω σας θα επρεπε να ειχατε αντιδρασει σαν κυβερνηση της ελλαδας σε παρομοιες δηλωσεις τυπου τρος καν και ναειχατε παραιτηθει!καντετο εστω και τωρα πριν οελληνικος λαος σα στειλει απο κει που ηρθατε και φυσικα οχι με ευγενικο τροπο..αν θελετε το καλο του τοπου μας ξεκουμπηστειτε ειστε ανεπιθυμητοι....
Marina Karava
13/03/2011 21:42
Papandreou had the guts to try to save the country? He sold the country out to international capital. If he wants to deal with tax evasion, he can look at the banks that he shored up not the poor and struggling people. Papandreou destroyed human decency and all the fancy bullshit the EU has in its constitution (they are not valid for us, Greeks). People need to rise up. Out of the EU bordello. Like Argentina did. Not even the Greek junta had the guts to did what George has done. Shame on him and the idiots in the government (that includes the assholes of New Democracy and the karagiozides of KKE)
ελεύθερος υποψιασμένος
13/03/2011 21:34
Η μεγαλύτερη προδοσία για ένα λαό είναι όταν συμβιβάζεται με αυτούς που τον προδίδουν και τον εξοντόντουν. το βρόμικο δίλημα του ΓΑΠ Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα μας οδήγησε στα σκατά του Στρος Καν. Μετά την χούντα ήρθε η κλεφτοκρατία! Αυτή είναι η αλήθεια! Όλοι τους κλέφτες και ο λαός απατημένος! Σκατά να φάνε και οι 300 του σημερινού Κοινοβουλίου!
Λακων
13/03/2011 20:25
@ ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 11/3/2011 14:28 "Ο Παπανδρέου είναι ο μόνος πατριώτης πρωθυπουργός.." Πιστεύω ότι αν τού το πεις, θα θυμώσει. Ο Γιωργάκης θεωρεί πατρίδα του όλη την οικουμένη. Η Ελλάδα, αν εννοείς αυτήν, δεν σημαίνει και πολλά γι αυτόν. Δεν είναι Έλληνας (μονάχα υπήκοος), διότι δεν έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Ελλάδα και δεν ανατράφηκε σαν Έλληνας. Δεν έχει καν ελληνική παιδεία. Καμμία μομφή. Δεν φταίει αυτός για την μοίρα του. Έτσι του τα έφερε η ζωή. Ακριβώς επειδή δεν είναι Έλληνας, προσπάθησε πάντα να μεταβάλει την χώρα σε πολυεθνική-πολυπολιτισμική χαβούζα, ώστε να αισθάνεται και ο ίδιος πιο άνετα μέσα σ'' αυτήν. Όσο για τον Στρος Καν, συμφωνώ. Την αλήθεια λέει.
Τι παίζει;
13/03/2011 18:42
Όταν η αγορά δεν έχει πρόσωπο και ηθικότητα τότε θα γίνει τέρας (με την μεταφορική έννοια). Η αλήθεια είναι μας πουλήσανε όλοι, από εσωτερικά και εξωτερικά, στην τελική αυτοί που επέμειναν είμαι εγώ, εσύ, εσείς κι εμείς, οι απλοί πολίτες. Εάν πιστεύουμε ακόμα στην χώρα μας και στο όραμα των παπούδων μας αγωνιστών τότε ας αναδείξουμε πραγματικούς ηγέτες και όχι πολιτικάκια της πλάκας. Διαφορετικά ας υψώσουμε άσπρη σημαία αντί για Ελληνική στην χώρα μας (δηλαδή όπου λάχει).
βαγγουλας
13/03/2011 10:08
ο κοπανος και οι κοπανοι που εγραψαν στα προηγουμενα κειμενα οτι (ποσες φορες εχουμε σκεφτει οτι δεν μας νοιαζει τι εχουν φαει αυτοι αλλα οτι δεν μπορουμε να κλεψουμε εμεις ) ανηκουν στο κομματι του πληθησμου που ειναι κομματοσκυλα η ειναι απ εξω απο αυτο το συστημα και ηθελαν να τους μοιασουνε ενω η μεγαλυτερη μεριδα του πληθυσμου παει και πληρωνει τους φορους κανονικα απο κατι βλαχους και κοματοσκυλα (ανεξαρτητως καταγωγης τους)που προσπαθουν να κλεψουν με οποιοδηποτε τροπο τον συμπολιτη τους και τροπο τηνα τον ιδιο τους τον εαυτο ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ. Αυτοι ειναι οι ανθρωποι που πανε και τους ψηφιζουνε. λοιπον κυριες και κυριοι που εισαστε κοματοσκυλα η θελετε να μπειτε μεσα στο σαπιο συστημα να ξερετε οτι ο ελληνικος λαος πλεον εχει καταλαβει οτι πρεπει μονο δια της σπαθης θα πρεπει να καθαρισει ο τοπος απο εσας και τους κοπανους που ειναι πανω απο εσας ασχετα εαν επιτελους στις επομενες εκλογες δεν ψηφησει τους δυο ηλιθιους και βγει επιτελους αλλο κομμα αλλα να ξερεις και ναξερεται οτι εσεις και οι ομοιοι σας δεν θα υπαρχεται εν ζωη θα σας εχει καθαρισει ο ελληνικος λαος καθαρματα ε καθαρματα
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
13/03/2011 09:22
@Penelope
Αγαπητή μου κυρία, δέν υποστήριξα ποτέ ότι το μεταπολιτευτικό μας καθεστώς είναι "Δημοκρατία"! Κοπριτοκρατία και κοματοκρατία του κερατά είναι κυρία μου! Όλα τα κοματοκοπρόσκυλα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. μας ρούφηξαν το μεδούλι και μας οδήγησαν στην καταστροφή! Όποιος τους αντιστάθηκε τόν έθαψαν! Όποιος απαίτησε αξιοκρατία και ισονομία τον έριξαν στα Τάρταρα! Μαζί τα έφαγαν, μαζί τα κουκούλωσαν, μαζί τα κουκουλώνουν ακόμα! Είναι προφανές πώς, αν οι Αρχαίοι πρόγονοί μας γνώριζαν τους σημερινούς τους απογόνους, θάχαν αυτοευνουχιστεί για ν''αποτρέψουν την ύπαρξή μας!
ΓΙΑΝΝΗΣ
13/03/2011 08:11
Η αλήθεια είναι ομορφιά και η ομορφιά αλήθεια αλλά η αλήθεια είναι πικρή γιαυτό δεν την δέχονται οι τυχοδιώκτες,οι κεροσκόποι,οι μαυραγορήτες,οι κληκαδόροι ,οι κομπιναδόροι,οι σαλταδόροι της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
ΓΙΑΝΝΗΣ Σ.
12/03/2011 18:26
Εχουμε γίνει προγονόπληκτοι γιατί εμείς δεν έχουμε να παρουσιάσουμε τίποτε παρα ότι είμαστε κληκαδόροι,σαλταδόροι και κομπιναδόροι .ο ΥΠΑΡΚΤΌς ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΌς κατέρευσε λόγω ανηθικότητας αλλά οι κληρονόμοι του και οι συνεχιστές δεν διδάχθηκαν τίποτα .
anna
12/03/2011 14:38
ρε παιδια εγω τι φταιω?εγω δεν εκλεψα κανεναν,με το σταυρο στο χερι που λενε....και δεν ειμαι μονο εγω,δεν ειμαστε ολοι κλεφτες μη τρελλαθουμε και τελειως.παντα με κλεβανε εργοδοτες που θησαυριζαν απο τον ιδρωτα τον δικο μου και τον συναδελφων μου.δουλευα 30 μερες το μηνα και μου κολλουσανε απο 8-12 ενσημα.αν εκανα καταγγελια στο ικα την αλλη μερα δε θα ειχα δουλεια.με απολυσανε 7 μηνων εγκυο και ουτε το βοηθημα του οαεδ δε πηρα! για πεστε μου εγω τι φταιω?
ΖΑΡΙΑΝΟΣ
12/03/2011 10:11
Εμείς μπορεί να βρισκόμαστε μέσα στα σκατά, κατά τον κύριο Στρος Καν, μόνο που αυτά τα σκατά είναι τα δικά του και των ομοίων του, που τρώνε και χέζουν σ άυτόν το κόσμο..
Δεν μας πείθεται πια, απλά δεν ξυπνάμε μονομιάς.
θακ
12/03/2011 09:53
Λυπάμαι πολύ, όχι τόσο γι΄αυτό που είπε ο κ. Τρος-Σκατάν, αλλά επειδή δυστυχώς έχει δίκιο. Τόσα χρόνια ο έλληνας ζούσε μέσα σε έναν νεφελώδη συνδυασμό καταναλωτικής μανίας, φυγοπονίας όπου και όσο μπορούσε, λούφσς και παραλλαγής. Νά ΄ναι καλά οι κουτόφραγκοι που δουλεύαν σαν τα σκυλιά γιά να μπορή ο ελληνάρας να πίνη τρεις ώρες το φραπόγαλλό του, να κάνη ταξιδάκια από δω κι από κει, να έχη 2-3 αυτοκίνητα, τηλεόραση σε κάθε δωμάτιο, τριημεράκια σε πανάκριβα ρηζόρτ με την ξανθιά και το 4χ4, αγορασμένο με δάνειο και το γλέντι πληρωμένο με μία από τις 5-10 πιστωτικές κάρτες του. Και η χώρα να απενεργοποιή κάθε παραγωγική της δυνατότητα, να κλείνουν όλα σιγά σιγά, η Έλλάδα να κάνη εισαγωγή μέχρι κρεμμύδια και λεμόνια και ο ελληνάρας να μην έχη πάρει χαμπάρι τίποτα. Αντιθέτως μάλιστα, τα πλήθη αλαλάζοντα κάτω από τα μπαλκόνια κουνούσαν τα σημαιάκια. Άν δεν κάνω λάθος οι διεφθαρμένοι πολιτικοί μας (γιατί πάντα οι άλλοι φταίνε στους φταίχτες και στους ανίκανους), αν δεν κάνω λάθος λοιπόν, δεν εβγήκαν ούτε με πραξικόπημα , ούτε ηρθαν με τα καλάσνικοφ στην εξουσία. Τα δύο πρώτα κόμματα πάντα συγκέντρωναν αθροιστικώς πάνω από 80% των ψήφων. Γιά να βγη ο ''δικός'' μας, που θα μας διορίση κάπου γιά να τρώμε επιδόματα, τόνα τάλλο, να τα ξύνουμε και να την κοπανάμε και πριν τις 12 το μεσημέρι, γιά φραπόγαλλο και ''κοπελλιά είσαι μοντέλλο;''. Και δώστου μισθοί γιά ένα εκατομμύριο υπεράριθμους δεξιά κι αριστερά στο δημόσιο, τους οποίους πλήρωνε ο φουκαράς ο φορολογούμενος. Και δώστου τα δανεικά, τα οποία αφειδώς μας έδιναν, δολίως, με σκοπό κάποια μέρα να μας πάρουν μπιρ παρά δημόσια περιουσία, ενέργεια, λιμάνια και ποιός ξέρει τι άλλο ακόμη. Με τις υγείες μας!
teras
12/03/2011 07:00
ναι ο πολίτης φταίει τελικά για την ψήφο του, και δυστυχώς οι Έλληνες πληρώσαμε και δυστυχώς θα πληρώνουμε μέχρι να πεθάνουμε τα λάθη των πολιτικών μας. βέβαια υπάρχει και η λύση να πάρουμε τα ματάκια μας και να πάμε στον παράδεισο που κυβερνά ο κύριος στρος καν...
γιωργος
12/03/2011 01:16
στην κυριολεξια γιουνανισταν
SKT
11/03/2011 17:10
Κατσαπλιάδες του κόσμου ενωθείτε !!
Θοικος
11/03/2011 15:27
Φουφουτε,μια ζωψη με το ενα ματι βλεπεις.Σε αρακολουθω εγω.Ανοιξε το το ρημαδι και το αλλο να δεις την πραγματικοτητα. Προφανως οι πληρωνοντες ειναι βαθια μεσα,αλλα τελικα,ειμαστε ολοι,γιατι σε μια δυδκολια και οι μη πληρωνοντες,θα ζητησουν τη βοηθεια του κρατικου μηχανισμου,που τον εχουμε κανει σαν τα μουτρα μας,και θα παρουν,"το εκ των τριων,το πλεον ευμεγεθες". Αλλα απο ο,τι ειπωθηκε τις προαλες,οι μη πληρωνοντες,ειναι το 60% του πληθυσμου.Καταλαβες,οτι οι βλακειες του κκε,οτι υπαρχουν λιγοι κακοι,και αν τους καθαρισουμε,θα αναστηθουμε,ειναι εκτος πραγματικοτητος;
STROS KAN
11/03/2011 15:23
Κυριοι ειτε θελουμε να το παραδεχτουμε ή οχι, η αληθεια ειναι οτι ο ελληνικος λαος ειναι υπευθυνος για την κατασταση που βιωνουμε σημερα.Δεν ειναι μονο το πολιτικο συστημα διεφθαρμενο,οι αντιπροσωποι του λαου ειναι αυτοι που του αρμοζουν,αυτοι που εκαναν ρουσφετια καθε λογης.Ολοκληρη η ελληνικη κοινωνια ειναι διεφθαρμενη οσο κι αν αυτη η αληθεια μας ποναει.Διεφθαρμενος ο οικοδομος - εργατης που κλεβει τι ΙΚΑ και την εφορια.Διεφθαρμενοι οι ανεργοι που παιρνουν επιδομα εργασιας και δουλευουν παραλληλα(μαυρη εργασια),διεφθαρμενοι οι ελευθεροι επαγγελματιες που δεν εκδιδουν αποδειξεις,διεφθαρμενοι οι μαγαζατορες που κοβουν αποδειξεις συμφωνα με το ποσο ΦΠΑ θελουν να αποδωσουν ή οχι.Αυτο ειναι ο καθρεπτης μας δυστυχως ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ και ειναι αληθεια.Το συνολο του ελληνικου λαου εχει κλεψει τουλαχιστον μια φορα το ελληνικο κρατος,αλλα παντα κοιταμε αν ο διπλανος εκλεψε περισσοτερα για να μπρορουμε να κριτικαρουμε.
ΓΙΑΠΩΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
11/03/2011 14:28
Λαϊκιστές και άμυαλοι σαν τον Κοσμά μας έφεραν σε αυτήν την θέση! Άνθρωποι που σκέφτονται με αυτόν τον τρόπο έφεραν την χώρα στα πρόθυρα διάλυσης! Είστε βαθιά νυχτωμένοι αν νομίζετε πως με μερεμέτια θα βγούμε από την κρίση! Ο Παπανδρέου είναι ο μόνος πατριώτης πρωθυπουργός όταν κάποιοι άλλοι λάκιζαν και έφευγαν νύχτα από την εξουσία καταχρεώνοντάς την και βυθίζοντάς την στον βούρκο. Ο Στρος Καν λέει πικρές αλήθειες που ενοχλούν!!
Penelope
11/03/2011 14:18
Αγαπητέ κύριε Μανωλίδη,

Ας σταματήσουμε επιτέλους αυτή την καραμέλα με τον Παρθενώνα και τους Αρχαίους μας. Είχανε χτίσει τη δημοκρατία. Που την είδατε τη δημοκρατία στη σημερινή Ελλάδα; Έχουμε και εμείς ευθύνες. Μη τα ρίχνουμε μια ζωή στους άλλους.
Νίκος
11/03/2011 14:18
Είπε και αλήθειες όμως.
Είμαστε στα σκατά; Ποιοί μας έφεραν στα σκατά;
Οι μισοί Έλληνες ανέκαθεν δεν λέγαμε κλέβουν τους άλλους μισούς;
Τι φορολογικές δηλώσεις κάνουν επιχειρηματίες, εισοδηματίες, γιατροί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ελεύθεροι επαγγελματίες και τί φορολογικές δηλώσεις κάνουν οι μισθωτοί;
Έχουμε τα κλειστα επαγγέλματα που ουσιαστικά κάνουν αφαίμαξη στην τσέπη μας;
Έχουμε 150 ασφαλιστικά ταμεία;;
Καιρός να δούμε όχι μόνο την εύκολη πλευρά....για όλα φταίνε οι άλλοι. Ας τολμήσουμε να δουμε λίγο και την πάρτυ μας το τί κάναμε εμείς.....αν έχουμε τσίπα.
Κ. Αστρομερίτης
11/03/2011 13:56
Ίσως θάπρεπε να φανταστούμε το μέλλον της Ελλάδος σαν μιά χώρα δίχως εθνικό χώρο, δίχως κυβέρνηση και ανίκανους υπεύθυνους και γενικά δίχως αυτά τα καρδιοκτύπια που μας ταλαιπωρούν. Μιά Ελλάδα μόνο σαν ιδέα, εφ όσων στο ευρωπαικό πρωτάθλημα των αθλίων μας εταίρων δεν τα καταφέραμε. Είμαστε πράγματι μέσα στα σκατά, αλλά αυτά τα σκατά ανήκουν στο σύμπλεγμα παραστάσεων στά μυαλά του Στρός/Καν και της Αγκέλας Μέρκελ.
E.P.
11/03/2011 13:51
Ο Στρος-Καν έχει απόλυτο δίκαιο. Και νομίζω ότι η πλειοψηφία των συνετών Ελλήνων το βλέπει έτσι. Ας πάψουμε λοιπόν να αντιδρούμε με ανοησίες που δεν δείχνουν τίποτε άλλο απο την συσσώρευση συμπλεγμάτων κατωτερότητας. Και ας αφήσουμε το βιολί με αυτά που εδωσαν οι αρχαίοι Ελληνες στην Ευρώπη. ΑΥΤΟΙ τα έδωσαν, όχι εμείς. Και ότι εμείς ξέρουμε από αυτούς μας τα έμαθαν οι ευρωπαίοι επιστήμονες. Ας διαβάσουμε λίγο ιστορία.
zakattack
11/03/2011 13:35
ναι κυριε. το καταλαβαμε. ειστε κι εσεις μιλημενος. για ολα φταινε οι πολιτες. καμια μα καμια ευθυνη δεν εχουν οι πολιτικοι. αυτοι δεν εχουν βαλει στη τσεπη ουτε ευρω. προσπαθουν τοσα χρονια να μας διορθωσουν αλλα εμεις εκει. μεσα στα σκατα και στο βουρκο. ευτυχως που εχουμε κι αυτους τους αγιους πολιτικους να κρατανε τα προσχηματα. προσπαθησαν οι καημενοι να εμποδισουν αυτους τους λιγους, τους ελαχιστους σε σχεση με το συνολο των υπουργων που μας εχουν κυβερνησει εως σημερα, να μη κλεψουν χρηματα του ελληνικου λαου, να μη τον κοροιδευουν, να μη πλουτησουν και να μη ψηφισουν τους νομους εκεινους που θα τους αθωωνουν για τα παντα. προσπαθησαν να βαλουν την ελλαδα σε πορεια ανοδου εδω και πολλα χρονια. προσπαθησαν να παρουν τις αποζημιωσεις απο τη γερμανια. προσπαθησαν να αγοραζουν αμυντικα συστηματα στη καλυτερη τιμη και στη καλυτερη κατασταση. μοχθησαν για να γινουν ολα τα εργα που εχουν γινει εδω και τοσα χρονια και να τα πληρωσουμε χαμηλοτερα απο καθε αλλη χωρα του κοσμου. εδω και χρονια συγκρουονται με οποιοδηποτε συμφερον κανει την εμφανιση του και το κατατροπωνουν χωρις να το αφηνουν να χαλαει τη διαφανεια που ολοι χαιρομαστε. φροντισαν να ειμαστε η πρωτη χωρα που θα σκεφτει ο οποισδηποτε να επενδυσει ή να επιχειρησει ετσι ωστε να αναπτυσομαστε με γοργους ρυθμους. δεν υποκειψανε σε καμια πιεση απο εξωτερικους παραγοντες για να μην εκμεταλευτουμε τα κοιτασματα φυσικων πορων που εχει η χωρα με αποτελεσμα να προσφερουμε σε ολο το κοσμο τεραστιες ποσοστητες και ετσι να θυσαυριζουμε.

ομως αυτοι που εχουν κουραστει για να κανουν την Ελλαδα εναν ονειρικο τοπο, εβρισκαν παντα σε τοιχο. τον ελληνα πολιτη που πολεμουσε καθε προσπαθεια τους και οχι μονο. απο τη μια τους πολεμουσανε και απο την αλλη ............. δε πληρωνανε και φορους. καλα μας κανετε λοιπον και μας μειωνετε τους μισθους μιας και τοσα χρονια τρωμε με χρυσα κουταλια χαρη σε ουτους τους χρυσους ανθρωπους, τους πολιτικους μας.

ειστε καλα εκπαιδευμενος κυριε στρος καν.
Ευάγγελος Ιωάνν. Λαζαρίδης
11/03/2011 13:25
Ο κ. Ντομινίκ-Στρος Καν, υπερέβει κάθε όριο, πολιτικής θεσμικής του ιδιότητας,αξιοπρέπιας. Οι διιευθύνοντες οργανισμούς και μάλιστα της εμβλελειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, δεν ενοχλούνται, δεν εκνευρίζονται, δεν αυτολογούν, δεν εκπροσωπούν εαυτούς, δεν απευθύνονται στο οικογενιακό/περιβάλλον γειτονιας,, εκπροσωπούν φορείς κύρους,αναφερονται σε διαφορετικά επίπεδα, ευπρείας και ευγένειας.Αν οι Έλληνες ειναι διεφθαρμένοι ή έχουν διαφορετικές συμπεριφορές από αυτές του προέδρου του ΔΝΤ, είναι δικό τους πρόβλημα έχουν θεσμικούς παράγοντες και μπορούν να επιληφθούν, αυτό δεν το δικαιούται κανε.ς άλλος. Δεν υπάρχει χώρα που να μη συναντά κανείς και άθλιους, διεφαρμένους, αλλά δεν πρέπει να υπάρχει και φορέας, του κύρους του ΔΝΤ ,που να εκπροσωπείται με πρόεδρο/διευθύνοντα, ο οποίος: υπηρετεί χώρα των διεφθαρμένων πολίτων,της οπίας υπάλληλος είναι. Η Ελλάδα είναι μέλος του ΔΝΤ-εργοδότης του, Στρος Καν. Αν κρίνει ο κ. Στρος Καν ότι οι πολίτες της χώρας/εργοδότης είναι διεφθαρμένη/οι ,τότε διπλά να δεχτεί ότι οι κατηγορίες του/ύβρεις, βαρύνουν αυτόν, ως θελιματικό. Δυστυχώς σε διεθνες επίπεδο, οι άξιοι απουσιάζουν, πλεονάζουν οι άνθρωποι των ευκαιριών. Με εκτίμηση, Ευάγελος Ιωάνν. Λαζαρίδης
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
11/03/2011 13:24
Και κατά τον Μάρξ όπου μας είπε..

Η κατάργηση του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής μέσα στα πλαίσια του ίδιου του κεφαλαιοκρατικού τρόπου παραγωγής...αναπαράγει μια νέα οικονομική αριστοκρατία, παράσιτα νέου είδους, με μορφή σχεδιαστών, ιδρυτών και απλώς ονομαστικών διευθυντών. Ένα όλοκληρο σύστημα αγυρτείας και απάτης σχετικά με τις ιδρύσεις, την έκδοση μετοχών και το εμπόριο μετοχών. Πρόκειται για ατομική παραγωγή χωρίς τον έλεγχο της ατομικής ιδιοκτησίας......

Ρεεεεεεεεεεεε φερτε τον ΚΟΣΚΟΤΑ......ΕΛΛΗΝΑΡΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ.........
anna kiriakini
11/03/2011 12:54
Ο στρος καν, με μικρά γράμματα, και πολύ του πέφτουν. Ας τον ρωτήσει κάποιος ... στην Ελλάδα η απάτη πάει σύννεφο; Ενώ στην υπόλοιπη ευρώπη .. κύριοι; Να τρελλαθούμε ; να πάθουμε μαζική υστερία , να τους στείλουμε στον γέρο δ...λο και ακόμα παραπέρα; Δεν κοιττά τι γίνεται στη χώρα του ο "σοσιαλιστής"; Τι γίνεται στη γερμανία; που ενώ προσπαθούν να κουκουλώσουν τη ζημενς ξεφιτρώνει άλλο; κι αλλο; κλπ κλπ . Για το μόνο που μπορούν να μας κατηγορήσουν είναι, που δεν έχουμε πάρει ακόμα τα στειλιάρια και να τους στείλουμε από κει που ήρθαν και αυτούς και τα σωσίβια από μολύβι που μας προσφέρουν. Δεν πάει άλλο. Το αναίσχυντο θράσσος περίσσεψε. Η γελοιότητα που έγινε πολιτική θέση από "σοσιαλιστή" που υπηρετεί στο δντ!!!!
SPYROS
11/03/2011 12:52
Ο Στρος Καν, που πολλοι εδω μεσα θαυμαζουν επειδη μας τα χωνει και μας διασυρει (τοσο ηλιθιοι καρπαζοεισπρακτορες ειναι και νοιωθουν), ξεχναει εντεχνως οπως ο ομοτραπεζος του ΓΑΠ, οτι εως και τον Φεβρουαριο του 2010 (πολυ μετα δηλαδη απο τις καταστροφικες διακυρηξεις του Γιωργακη περι πτωχευσις και ''Τιτανικου'') ακομη δανειζομασταν απο την ελευθερη αγορα με επιτοκια 2-2,5%, δηλαδη πολυ χαμηλοτερα απο τα ληστρικα επιτοκια με τα οποια μας δανειζουν σημερα οι ''σωτηρες'' μας! Επειδη εδω μεσα δεν ειμαστε ολοι ηλιθιοι πασοκοι που τρωμε οτι μας σερβιρει ο ΓΑΠ με τον Παπακωσταντινου (ποιο πανεπιστημιο ειπαμε οτι εβγαλε?) και τον Πεταλωτη, και εχουμε και μνημη και κριση, θυμομαστε ολοι και το τι ελεγε ο Γιωργακης πριν εκλεγει οπως και το τι μας λεει εως και σημερα (αρτσι μπουρτσι και λουλας, ο Πινοκιο). Παρολο που ειμασταν σε δυσχερη θεση λογω υπερβολικου χρεους, την καταστροφη της Ελλαδας την εφερε ο ΓΑΠ επειδη δεν ειχε τα κοτσια να προχωρησει μονος του σε αναδιαρθρωση του κρατους και σφιχτη δημοσιονομικη πολιτικη (οπως δεν ειχε τελικα τα κοτσια να στειλει φυλακη οσους πολιτικους ληστεψαν το δημοσιο χρημα) και ετσι για να βαλει μπροστα σαν ''μπαμπουλα'' την Τροικα, μας εβαλε ολους εμας (και την Ελλαδα ολοκληρη) ενεχειρο στους διεθνεις τοκογλυφους μαλλον για τα επομενα 100 χρονια! Αφηστε πια την παπαρολογια και τα ψεμματα!
οπ
11/03/2011 11:55
και τωρα στην αβυσσο θα πεσουμε (χρεοκοπουμε συντομα) αλλα αδειοι αφου τα πηρατε ολα
ΜΙΝΑ
11/03/2011 11:46
Το οτι ευδοκιμεί η απάτη στη χώρα μας το γνωρίζαμε.Το οτι πολλαπλασιάζονται οι πλούσιοι σε βάρος των φτωχών το γνωρίζαμε και αυτό. Το οτι οι πολιτικοί μας από την επανάσταση και μετά ήταν στην πλειοψηφία τους άχρηστοι και ανίκανοι το γνωρίζαμε επίσης. Αυτό που δεν γνωρίζαμε τελικά κύριε Στρος Καν, ήταν το πόσο επικίνδυνοι ήταν όλοι αυτοί οι πολιτικοί. Γιατί αλλο να "μη μου κόβει" να παράγω ανάπτυξη και πρόοδο για τη χώρα μου, και άλλο να την προδίδω ασύστολα και κατ'' εξακολούθηση. Τι άλλο από προδοσία είναι να έχεις μια χώρα ευλογημένη σε όλα και μάλιστα απλόχερα και να μην την αφήνεις να ορθοποδήσει? Ο μεγάλος Μίκης Θοδωράκης κάποτε είπε ότι "αν ο Ελληνας βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο δυο πράγματα μπορεί να γίνει. Η ήρωας ή προδότης". Τώρα που ο Στρος Καν μιλάει για μια χωρα βυθισμένη στα σκατά -θαρρείς και είμαστε η μόνη χώρα- η Μέρκελ, ο van Rompuy και οι υπόλοιποι φωνάζουν και "αξιοποίηση", μαντέψτε παλικάρια τι γίναμε?..... Καληνύχτα Ελλάδα
Μητσάρας
11/03/2011 11:44
Ο αρχιαπατεώνας βγήκε και κατηγόρησε τους μικροκατεργάρηδες. ''Ετσι είναι πάντοτε ! Και ο Πάγκαλος είπε μαζί τα φάγαμε για να διαχύσει την ευθύνη ! Όμως θα πρέπει να συνεκτιμούμε και τα άλλα στοιχεία πίσω από τις στομφώδεις δηλώσεις ! Ο κ. ΔΝΤ θέλει να βγεί πρόεδρος στη Γαλλία και τα σχόλιά του στοχεύουν στ'' αφτιά των μελλοντικών ψηφοφόρων ...
Μαρίνα Θεοτάκη
11/03/2011 11:40
Μιά χώρα μέ ένα εκατομμύριο ανέργους, φτώχεια και κακομοιριά δέν μπορεί νά διαθέτει μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τού έλληνα συνταξιούχου γιά τήν ανέγερση πολυτελούς Τζαμιού στό Βοτανικό γιά τούς λαθροπαράνομους αλβανομουσουλμάνους που κόβουνε ελληνικά εργατικά χέρια. (ουδείς πλεον ασχολείται μέ αυτό τό θεμα. Πλήρης συσκότιση).
Μιά χώρα που διαπραγματεύεται με παράνομους ειαβολείς καί υποκύπτει σέ εκβιασμούς ενώ παραμένει αδιάφορη στήν παρουσιά δύο καί πλέον εκατομμυρίων αλλοδαπών αγνώστου προελεύσεως δέν μπορεί νά θεωρηθεί αξιόπιστη.
Μιά χώρα μέ διορισμούς ξαδελφούλων , φίλων, εκατοντάδων συμβούλων κλπ σέ μιά εποχή ..λιτότητος δέν είναι ότι καλύτερο. Στό κάτω κάτω τά χρήματα μας να διατίθενται γιά επιδόματα καί τά υπερπρονόμια νομιμοπαράνομων αλλοδαπών!!!.
Ολοι συζητάνε γιά τό μεγάλο θέμα ανεργίας, κανένας όμως δέν θεωρεί οτι η παρουσία όλων αυτών τών εισαγόμενων λειτουργεί σέ βάρος τού έλληνα εργαζόμενου. Τό δικό μου παιδί (32 ετών) ψάχνει γιά δουλειά σέ βενζινάδικα ή εργάτης αλλά πρωτεραιότητα στούς παράνομους Αλβανο- Πακιστανούς - καί δέν ντρεπόμαστε γιά τά χάλια μας.
Καμιά φορά ντρέπομαι γιά τήν ελληνικότητα μου διότι ένας αλβανοαφροασιάτης έχει περισσότερα προνόμια σ αυτή τή χώρα, μιά χώρα που διαπραγματεύεται καί υποκύπτει σέ εκβιασμούς παρανόμων.
Μάκης
11/03/2011 11:38
Αν δεν υπήρχε η Ελλλάδα όπως έγραψε κάποιος θα ήταν αυτοί ακόμη στα δένδρα πάνω...αλλά..και αν δεν ήταν αυτοί εμείς θα είμασταν ακόμα με τα γομάρια στους δρόμους...
Τεχνολογία 0 από αρχαιοτάτους χρόνους...μόνο αμπελοφιλοσοφίες...αυτό μας κατέστρεψε...
Κ.Γ.
11/03/2011 11:30
Εννοείται ότι έχει δίκιο...Έτσι είναι η ελληνική νοοτροπία...Κλέφτες και απατεώνες είτε πολιτικοί είτε λαός...όχι βέβαια ότι οι ξένοι είναι καλύτεροι αλλά τουλάχιστον έχουν υποδομές κρατικές και ο νόμος εκεί εφαρμόζεται..
γαυρος ..
11/03/2011 11:28

είναι η μόνη φορά που θα συμφωνήσω με τον Εβραίο Στρος-Καν, όταν λέγει .....γιά σκατανθρώπους.

αλλά παραλλείπει να μας πει σε ποιά κατηγορία Ελλήνων πολιτών αναφέρεται.

τον συμπληρώνω λέγοντας ότι οι κατηγορίες πολιτών της χώρας μας που είναι << βουτηγμένες στα σκατά >> κατά την ρήσιν του, είναι :
1ον των πολιτκών ανδρών μας, κατά μείζονα λόγω.
2ον των ανθρώπων του κεφαλαίου της χώρας μας
3ον των μεγαλοδημοσιογράφων και δικαστικών
4ον των γιατρών μας.

δεν αναφέρω τους δικηγόρους διότι αυτοί είναι βουτηγμένοι στα σκατά, σε όλες τις χώρες του κόσμου,
και φυσικά και στη δική μας.
Ίταμος ο Τρικαλινός
11/03/2011 11:22
Μικρές δυνάμεις του Κόσμου ενωθείτε. Μας μένει μόνο η αξιοπρέπεια που άλλοι μας την πουλάνε και άλλοι την αγοράζουν χωρίς να μας ρωτούν. Όμως δεν είμαστε αριθμοί πρέπει να το καταλάβουν. Και όλοι μαζί σαν Τυφώνας να ορμίσουμε στα σεντούκια που μάζεψαν το χρήμα και να το δώσουν στους λαούς. Όσο τους αφήνουμε τόσο νομίζουν πως τα δικαιούνται και μας τα παίρνουν. Εν τη ενώσει η ισχύς. Μην περιμένετε άλλο είναι και αδίστακτοι, και παμφάγοι Θα μας αλέσουν για να ωφεληθούν και από το λίγο αίμα που μας άφησαν.
ased
11/03/2011 10:34
;
Και ο ΚΟΣΜΑΣ στον .....κόσμο του !
Βασίλης
11/03/2011 10:28
Τα ρετιρέ πατάνε στο χώμα για να σταθούνε...η Ελλάδα του οικονομικού θαυματος του 50, 60 και του 70 ακόμα χάθηκε. Τότε δεν είμασταν στα σκατά σε σχέση με την Γαλλία, Γερμανία κλπ. τουναντίον στηρίζαμε την Ανατολική Γερμανία ανοίγοντας τις αγορές μας, πράγμα που το συνεχίσαμε με την ΕΟΚ. Οι επενδύσεις σε αντάλαγμα του ότι ανοίξαμε τις αγορές μας και πάψαμε να προστατευουμε την βιομηχανία μας δεν ήρθαν ποτέ! έτσι μείναμε εμείς με τα σκατά και οι ωφελιμένοι με τα ρετιρέ...τώρα αντί να στηρίξουνε την πραγματική οικονομία μιλάνε πάλι για δανεικά και χρηματοδοτήσεις. Εμείς στα σκατά και αυτοί στην κόλαση.

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
Κατερίνα Τριανταφύλλου
11/03/2011 10:09
Όλοι λοιπόν ισχυρίζονται ότι για όλα φταίει ο "απατεώνας" ελληνικός λαός. Ειλικρινά δεν έχω ξανανιώσει να υποτιμούν τόσο πολύ την νοημοσύνη μου, ξεκινώντας από τα ελληνικά ΜΜΕ (ένα είδος ψύχωσης παρατηρώ που μόνο με ψυχοθεραπεία μπορεί να επιλυθεί), τους Έλληνες και Ευρωπαϊους πολιτικούς, και όσους προβαίνουν σε χαρακτηρισμούς του τύπου "η Ελλάδα είναι μέσα στα σκ....". Ο κ. Στρος-Καν και οι λοιποί του συναφιού καλό θα ήταν να αποφεύγουν τέτοιους χαρακτηρισμούς μιας και ούτε στις Βρυξέλλες, ούτε στο Λουξεμβούργο αλλά ούτε και στο Στασβούργο έχουν προβεί σε περικοπές. Ίσα-ίσα που όλο και περισσότεροι ουρανοξύστες ξεφυτρώνουν σαν μανητάρια. Λανθασμένη βέβαια και η συμπεριφορά του ελληνικού λαού γιατί ειλικρινά απαιτείται πολύ λίγη προσπάθεια για να αλλάξουν όλα... Πάνω άπό όλα χρειάζεται πειθαρχία.
Και για να επανέλθω στο ότι υποτιμούν τόσο πολύ την νοημοσύνη όχι μόνο του έλληνα πολίτη αλλά και των γειτόνων του, ένα μόνο θα σας πώ: οι έλληνες εργαζόμενοι να είναι 5.000.000 (συν συνταξιούχοι και ανήλικες φτάνουμε πάνω κάτω στα 10.000.000) όπως ισχυρίζονται λοιπόν, αυτοί ευθύνονται για την κακομοιριά και την δυστυχία στην Ευρώπη όταν ο Ευρωπαϊκός πληθυσμός αγγίζει τα 700.000.000. Είναι σαν να μας λένε ότι ένα χωριό 100 κατοίκων ευθύνεται για την κατάσταση που επικρατεί στην Αθήνα.  Ανέκαθεν βόλευε η γεωγραφική θέση της Ελλάδας για πολλούς και διάφορους λόγους... και το τελευταίο που έχω να πω είναι εις υγεία των καταραμένων τραπεζών..
sotos
11/03/2011 09:57
Απορώ γιατί γκρινιάζετε!? Ο Στρος Καν κάνει τη δουλειά του. Εμείς πρέπει να στρωθούμε στη δουλειά να καινοτομήσουμε να αναγνωρίσουμε ευκαιρίες και να παρουσιάσουμε ρεαλιστικά business plan στις τράπεζες για να χρηματοδοτηθούμε. Παράδειγμα, σε άλλο άρθρο αναφέρεται ότι οι κινέζοι σκοτώνονται για εισαγόμενο κονσερβοποιημένο βρεφικό γάλα! Που είναι οι συνεταιρισμοί μας, οι βιομηχανίες γάλακτος να αναγνωρίσουν κατ'' αρχήν την ευκαιρία και να αναπτύξουν το προϊόν έτσι ώστε σε εύλογο διάστημα να μπουν στα ράφια των σουπερμάρκετ της Κίνας? Παρόμοιες ευκαιρίες βρίσκονται παντού. Η εσωτερική αγορά της Ελλάδας έχει πολύ μικρή δυναμική για να απορροφήσει τις εμπορικές ενέργειες. Πρέπει να δημιουργήσουμε πλούτο από εξωγενείς ευκαιρίες βασιζόμενοι όχι στο φθηνό εργατικό κόστος, αλλά στο εξoρθoλογισμένο και την καινοτόμο προσέγγιση που αρκετά στελέχη διαθέτουν. Πάνω από όλα όμως χρειάζεται το όραμα του επιχειρηματία.....
Αει..
11/03/2011 09:30
εμεις ειμαστε μάγκες ρε.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
11/03/2011 09:29
Aναρωτιόμουνα και εγώ, από που βρέ παιδιά τόση μπόχα; Το θέμα όμως Στρός, δέν είναι ότι ήμαστα μέχρι το λαιμό μέσα στα σκατά! Το θέμα είναι ότι, εξακολουθούμε να κολυμπάμε στα σκατά! Υψυπουργός τούτης της χρεοκοπημένης χώρας, χρεώνει το Δημόσιο με καφέ των 29 ευρώ πού ήπιε στην αίθουσα vips του αεροδρομίου!!! Σκατά!!! Αντιπρόεδρος τούτης της χρεοκοπημένης χώρας, χρεώνει το δημόσιο με εισιτήρια α'' θέσης και 5άστερο ξενοδοχείο, για ιδιωτική επίσκεψη στο Παρίσι!!! Σκατά!!!! Πολίτες-πατριώτες αυτής της χρεοκοπημένης χώρας, είναι καταθέτες 600 δίς βρώμικων ευρώ στις Ελβετικές τράπεζες, δηλαδή, δύο φορές το δημόσιο χρέος, και δέν τους ενοχλεί κανείς!!!! Σκατά!!! Τί να πρωτοαναφέρεις; Όπου και αν μας αγγίξεις, σκατά θα πιάσεις!!!!
ΠΑΚ
11/03/2011 09:03
Ρε Στρος Καν, όταν εσείς ήσασταν η χώρα του Αστερίξ και Οβελίξ(δηλαδή ζούσατε στα δέντρα), εμείς ,αιώνες πριν , είχαμε κτίσει Παρθενώνες. Είχαμε <<κτίσει>> Δημοκρατία. Είχαμε έναν Ομηρο, έναν Αισχύλο-Σοφοκλή-Ευριππίδη-Αριστοφάνη. Δίναμε πολιτισμό σε λαούς. Δεν ήρθε εκεί ο Μ.Αλέξανδρος γιατί ζούσατε σαν πίθηκοι(και μοιάζεις με τέτοιο πανάθεμά σου). Να πλένεις το στόμα σου όταν μιλάς για Ελλάδα. Μή παίρνεις θάρρος από απόψεις ελληναράδων ή από τα λεγόμενα του George from Minesota. Πού να ξέρουν αυτοί(ελληναράδες-George) από Ελλάδα...
ΚΟΣΜΑΣ
11/03/2011 07:50
Ως εδώ και μή παρέκει, κ.Παπανδρέου. Γυρίστε πίσω στην Ελλάδα. Οι έλληνες δεν είναι επαίτες. Και η ευρωπαίοι δεν είναι σύμμαχοί μας και εταίροι, με αυτά που απαιτούν. Απέναντί μας είναι και σαν τέτοιους οφείλεις να τους δείς. Τώρα θα αποδείξεις αν έχεις λίγη Ελλάδα μέσα σου. Απαίτηση λαού είναι ΑΜΕΣΑ να μας επιστρέψει η Γερμανία τα χρωστούμενα. Και φυσικά , να πληρώσουε τα δάνειά μας ,αφού αφαιρεθούν οι εκβιαστικοί εξοπλισμοί και οι μίζες τους. Έτσι απαντούν.κ.Παπανδρέου, οι ΕΛΛΗΝΕΣ στις ιταμές προκλήσεις των ευρωπαίων. Αν δεν το κάνεις , θα θεωρηθείς προδότης. Και σαν τέτοιος, να φύγεις πριν σε διώξουμε...
ΚΟΣΜΑΣ
11/03/2011 06:23
Μόλις προχθές ,πρώην πρόεδρος γάλλος,κατηγορήθηκε για διαφθορά. Και πριν απ αυτόν υπουργοί. Γ Ντασώ, η Μιράζ βρωμάνε με τις απάτες και μίζες και διαφθείρουν κυβερνήσεις. Στο σπίτι του κρεμασμένου, κ. Στρος Καν, δεν μιλάνε για σκοινί. Αυτά που ες-θα μου πεις- δεν τάβγαλες απτόν κ...λο σου αλλά σου τάπε ο Παπανδρέου. Ανδρείελό σας είναι
ΣΕΙΡΙΟΣ
11/03/2011 05:49
Για όλα αυτά που μας συμβαίνουν ευθύνεται ένας Νόμος !!!
Άν τον αλλάξουμε όλα θα διορθωθούν.
Ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών όπως υφίσταται πρέπει να καταργηθεί !!!
Πρέπει να τιμωρείται αυτός που διαφθείρεται και αυτός που διαφθείρει !!!
Πρέπει μόνοι τους οι Έλληνες να απαιτήσουν ένα και μόνο πράγμα !!!
Να αλλάξει πραγματικά ο Νόμος περί Ευθύνης Υπουργών και να ζητήσουν την απόδοση ευθυνών όσων ευθύνονται για μίζες, κλεψιές και άλλες παρανομίες !!!
Γιατί αν περιμένουμε από τους βουλευτές μας να το κάνουν ........σωθήκαμε !!!!
Τον τρόπο ο ίδιος ο Λαός τον ξέρει !!!
Το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει .... τόσο απλά !!!
Εάν δεν το κάνουμε σημαίνει ότι δεν θέλουμε ή δεν έχει έρθει η ώρα να το κάνουμε !!!
Αυτό άλλωστε είναι και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας !!!
Αν δεν το κάνουμε σημαίνει ότι δεν έχουμε πιάσει ακόμα πάτο στα σκ@τ@ !!!
Τώρα αν στο μεταξύ πεθάνουν στον δρόμο από την πείνα αρκετοί αυτό είναι άλλη ιστορία !!!!!!!!!!!!!!!!
Άκης
11/03/2011 04:40
Κύριε Στρος Καν αν δεν υπήρχε η Ελλάδα ακόμα θα κοιμάσασταν στα δέντρα και απορώ με τι θράσος μιλάτε! Να σας θυμίσω πως όλη η Ευρώπη χρωστάει στην Ελλάδα! Τις αποζημιώσεις απο το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο η Γερμανία ποτέ δεν κατέβαλε στο Ελληνικό κράτος μήπως να πάρουμε αυτό σαν αρχή; Μήπως νομίζετε πως δεν έχουμε καταλάβει τα μεγαλόπνοα σχέδια σας για τον αφανισμό τον μικρότερων Ευρωπαικών χωρών και πρώτης της Ελλάδας υπο τις εντολές του Herman van Rompuy? Μήπως νομίζετε πως οι Έλληνες κοιμούνται και δεν καταλαβαίνουν τι γίνετε στην Ευρώπη; Πιστέψτε με γελιέστε! Σας προτείνω να ξανακάτσετε να μελετήσετε την παγκόσμια ιστορία και πόσο μάλλον την Ελληνική ιστορία γιατι το σίγουρο είναι πως σας ξέφυγε το τι είναι Ελλάδα μέσα στον κόσμο!
TZIMAS NIKOS
11/03/2011 03:40
Ο Σρον ειπε την μιση αλήθεια. Η άλλη μιση ειναι ότι όλοι είμαστε βαθεια στα σκατα. Κι αυτος και όλοι. Εδω και πολλα χρόνια. Έκανε πα΄ντως μια υπέρβαση χρησιμοποιώντας την λέξη αυτη. Έτσι όλες οι εφημεριδες και όλα τα μεσα μπορούν πλέον να την γραψουν κια να την πουν χωρίς να χρησιμοποιήσουν τελείες . Τέρμα λοιπόν τα γλωσσσολογικα τερτίπια για να πούμε αυτό που φανταζόμαστε. Διότι βεβαίως αυτή η φραση είναι μεταφορική και όπως όλοι γνωρίζουμε καμμία μετααφορά δεν είναι αντάξια της αλήθειας.
Ας πούμε ότι πρόκειται για ια πρωτη σθεναρη επίδειξη του θρασσους και της πολιτικης που πρόκειται να ακολουθήσει στο μέλλον από άλλη θέση αυτη την φορά. Δεν ελπίζω λοιπόν τίποτε άλλο από αυτόν εκτός από την λέξη αυτή με την οποία εμμέσως λπήν σαφώς περιγράφει τον κόσμο μέσα στον οποιο ο ίδιος βρίκσκεται και για του οποίου το μέλλον αποφασίζει.
Γι’ αυτό έκαναν τα στραβά μάτια στα Greek Statistics
11/03/2011 02:25
Ιδιωτικοποιήσαμε την ολυμπιακή και προέκυψε ένα ωραιότατο καρτέλ. Ανταλλάξαμε την δημόσια διαφθορά με την ιδιωτική διαφθορά, τόση φασαρία και αποτέλεσμα μηδέν. Η ΕΕ κατά βάθος δεν θέλει την Ελλάδα ανταγωνιστική για να επωμίζεται το φορτίο να κρατάει το Ευρώ χαμηλά προκειμένου να είναι ανταγωνιστικές οι εξαγωγικές χώρες.
rovespiere
11/03/2011 01:01
ΌΧΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΙΠΟΤΑ! ΝΟ ΑΒΥΣΣΟΣ! Γιατί οι ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ θα μας στήριζαν και δεν θα πέφταμε καθόλου και σε καμία άβυσο. Κακόβουλε μικρέ! Eνώ εμείς με ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ κι ανοιχτή αγκάλη!
Βαγγέλης Κιντσάκης
11/03/2011 00:42
Δεν είναι όλοι οι Ελληνες λαμόγια, υπάρχει και υγιές κομάτι του πληθυσμού που είναι πολύ σημαντικό.Δεν τα πέρνουν όλοι μέσα στα νοσοκομεία, η πλειοψηφία των εργαζομένων δουλέυει με περίσια ψυχής και χαμηλές αποδοχές για την εξυπηρέτηση του κόσμου.Είμαι νοσηλευτής σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας και μιλάω από πρώτο χέρι.Απάτες γίνονται παντού και σε όλες τις χώρες,η διαφορά είναι ότι υπάρχει ατιμωρησία στην χώρα μας στα μεγάλα πολιτικά κλιμάκια και αυτό πρέπει να αλλάξει.Αν αλλάξει αυτό όλα θα πάνε θεαματικά καλύτερα στην πατρίδα μας,και εμείς αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να τηναγαπήσουμε λίγο παραπάνω.Δεν είναι οι Ελληνες περισσότερο λαμόγια από ότι οι Γάλλοι του Κ.Στρος Καν ή οι Βέλγοι.Απλά εκεί δεν υπάρχει η ατιμωρησία που ευθύνεται για την χάλια εικονα που δίνουμε προς τα έξω αλλά που μπορεί αυτή η εικόνα άνετα και άμεσα να αλλάξει αρκεί τα λόγια να γίνουν πράξεις
ΚΟΣΜΑΣ
11/03/2011 00:30
Ο Παπανδρέου του τάπε. Και λίγα μας λέει αυτός ο μαφιόζος. Αν δεν του τάχε πει ο Παπανδρέου, ώφειλε να βγεί και να τον βρίσει για τις βρισιές που εκστομίζει. Τό έκανε?
KG
10/03/2011 23:45
O Strauss Kahn είπε με λίγο λόγια την πικρή αλήθεια: οτι μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού είναι απατεώνες. Αυτό ισχύει εδώ και αιώνες. Γιατί να αλλάξει τώρα, έτσι ξαφνικά?
μαγαρισαν τη χωρα του Πλατωνα και του Αριστοτελη!
10/03/2011 23:38
Αλλά, εμείς, πρέπει να αναρωτηθούμε σοβαρά, που βρίσκεται η αλήθεια και εάν ο κύριος Στρος Καν είναι και κατά πόσο ειλικρινής. Δεδομένου της στάσης του ίδιου του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος αρέσκεται να τριγυρίζει τον πλανήτη και να ρίχνει το ανάθεμα στους Έλληνες πολίτες (ούτε λίγο ούτε πολύ μας έχει αποκαλέσει πολλές φορές απατεώνες), η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Και η "μέση", ανάμεσα στο χρέος και το ΔΝΤ, είναι ο πολιτικός κόσμος της Ελλάδας. Κι εκεί μάλλον βρίσκονται "τα σκατά", που τόσο έντονα μυρίζουν στον Στρος Καν και στους ηγέτες της Ε.Ε... Το δυστύχημα είναι πως αρκετοί Έλληνες πολίτες (σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις) συνεχίζουν να στηρίζουν ένα σάπιο και βρωμερό πολιτικό σύστημα, το οποίο φέρει ακέραιη την ευθύνη της σημερινής κατάντιας της Ελλάδας (γιατί περί κατάντιας πρόκειται και ας μην γελιόμαστε), και τις επικείμενης εξαθλίωσης του Ελληνικού λαού. Κα για όσο συνεχίζουμε να στηρίζουμε τους κύριους (και ίσως μοναδικούς) υπεύθυνους, τόσο και θα απομακρυνόμαστε από την αλήθεια, αλλά και όλο και περισσότερο θα βυθιζόμαστε στον βόθρο που κάποιοι αποφάσισαν να βάλουν την χώρα, προκειμένου να εξασφαλίσουν -το λιγότερο- την εξουσία ή να εξασφαλίσουν και τα τρισέγγονά τους...

Κανείς, λοιπόν, δεν μας φταίει, παρά το "κεφάλι" μας και το ότι συνεχίζουμε να ζούμε σε έναν μικρόκοσμο πολιτικών συμφερόντων, που μας ξεπουλάει σαν κρέας σε "δάνειες δυνάμεις", ενώ χωρίς αναστολές μας οδηγεί στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα ξεπουλάει και ολόκληρη τη χώρα, για να μην χάσουν οι... αγορές!!!


Κάποιοι μιλούν για επικείμενη πτώχευση. Αλλά η πτώχευση έχει ήδη πραγματωθεί, από τη στιγμή που η κυβέρνηση αποφάσισε να μην πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς τους Έλληνες πολίτες προκειμένου να πληρώνει τα "αγνώστου ταυτότητας" δάνεια της χώρας... Η πτώχευση είναι ήδη εδώ, για εμάς τους πολίτες. Όταν και εάν ανακοινωθεί και επισήμως, τότε θα πέσουν οι μάσκες και η πραγματικότητα θα είναι χωρίς αύριο, χωρίς μέλλον, με μοναδικό μέλημα όλων το σήμερα...

Δημήτρης Μίτιος
10/03/2011 23:35
Ο Στρος- Κάν έχει δίκιο σε αρκετά σημεία, όμως τα υπεραπλουστεύει. Φταίμε σε μεγάλο βαθμό εμείς, αλλά κάποιοι από την Ευρώπη και όχι μόνον, ήξεραν αλλά δεν επενέβαιναν διότι κέρδιζαν με διάφορους τρόπους (πωλήσεις όπλων, πωλήσεις βιομηχανικών αγαθών κλπ).
Ο κόσμος σήμερα έστω και καθυστερημένα έχει καταλάβει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Μέχρι στιγμής ο λαός φαίνεται να μην αντιδρά μαζικά ( αντιδράσεις παρατηρούνται κυρίωςαπό ορισμένες συντεχνίες που τρέμουν ότι θα χάσουν τα προνόμιά τους). Δεν αντιδρά από φόβο αλλά και από .... ενοχές αφού πολλοί είναι αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι (π.χ. αγρότες που δηλώναν ψεύτικα στοιχεία για να εισπράξουν τις επιδοτήσεις).
Οι κεβερνώντες που επί σειρά ετών μας έφεραν ως εδώ, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης και κατά την άποψή μου θα πρέπει ολοι που διαχέιρίστικαν και διαχειρίζονται τα τελευταία 20 ή και περισσότερα χρόνια, δημόσιο χρήμα (πρωθυπουργοί, υπουργοί, δημοτικοί νομαρχιακοί άρχοντες, συνδικαλιστές ΄που ενδιαφέρονταν για τις παράλογες συντεχνιακές απαιτήσεις κλπ) να , παραιτηθούν και να αποχωρήσουν (σαν ένδειξη καλής θέλησης οι βουλευτές θα έπρεπε να είχαν ήδη μειώσει δραστικά τις αποδοχές τους στο ύψος του κατώτερου μισθού της ΕΣΣΕ) . Έτσι, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, όλοι αυτοί που μας οδήγησαν στο οικονομικό και κοινωνικό αυτό αδιέξοδο να εξαφανιστούν από τα ψηφοδέλτια των κομματικών συνδυασμών και παράλληλα να διευκολύνουν τις ανεξάρτητες δικαστικές αρχές να διερευνήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες.
Σημερα υπάρχουν νέοι, πιο ικανοί και άφθαρτοι, που θα μπορούσαν να αναδειχθούν, μέσα πάντα από δημοκρατικές διαδικασίες και να μπούν μπροστά ώστε να βγάλουν τη χώρα από το τέλμα.
Με το τρόπο αυτό θα πεισθεί ο κόσμος να κάνει τις όποιες θυσίες που απαιτούνται για να σωθεί η χώρα.
Θα μου πείτε ότι όλα αυτά είναι χιλιοειπωμένα, αλλά αληθινά και πάντα επίκαιρα.
rovespiere
10/03/2011 22:20
Η Μέρκελ θα μας σώσει! Γιατί είμαστε ωραίοι. Γιατί ζούμε large! Γιατί είμαστε ανώτεροι όλων! Γιατί ούτε τα μαγαζιά μας δεν ανοίγουν σαν τα καταστήματα άλλων χωρών! Γιατί δεν παράγουμε τίποτα! Γιατί εξάγουμε ό,τι χειρότερο αλλά σε ακριβές τιμές. Γιατί φοροδιαφεύγουμε ως είδος επανάστασης. Γιατί ζούμε σε μια χώρα όπου οι ΤΟΛΗΔΕΣ είναι ΤΙΜΩΜΕΝΑ πρόσωπα! Όπου οι ΒΟυΛΕΥΤΕΣ τα αρπάζουν ενώ κόβουν από τους χαμηλόμισθους και χαμησυντάξιούχους. Επειδή οι άλλου είναι ΚΟΥΤΟφραγκοι κι εμείς ΜΑΓΚΕΣ! Θα έρθει λοιπόν η Μερκελ και θα πει πόσα θέλετε; Και μια και δεν θα αλλάξει τίποτα σε αυτή τη χώρα, ΠΟΣΑ ΘΑ ΘΕΛΕΤΕ non stop! Για πάτνα! Θα δουλεύει η Μέρκελ κι εμείς φραπεδάκια και ουζερί! Γουστάαααρω!
GT
10/03/2011 21:48
Yes Mister, είμαστε μέσα στα σκατά, αλλά δεν λέτε και στην Γερμανία να μας δώσει πίσω τον χρυσό που μας βούτηξαν οι Ναζί?? Θα έλυνε κάποια προβλήματα μας Ντομινίκ,έτσι δεν είναι...??
adios
10/03/2011 21:21
Υπαρχει μια πολυ ωραια ταινια/ντοκιματερ για κατεβασμα:The inside job (2010) που ειναι και πολυ αρμοζουσα των καταστασεων μας... Δειτε την και θα με θυμηθητε... Adios!!
΄Φόν Φούφουτος.
10/03/2011 21:15
Ώστε μαγειρέψαμε τα στοιχεία και δεν πληρώνουμε φόρους ?
Μαγειρέψανε τα στοιχεία, οι αρμόδιοι και οι έχοντες δεν πληρώνουν φόρους, είτε γιατί το κράτος δεν θέλει να πληρώνουν, είτε γιατί είναι ένα κράτος ανικάνων.
Ακόμα σημειώνω, ότι, στα σκατά μέσα δεν είμαστε όλοι.
Μόνο όσοι πλήρωναν και πληρώνουν.
Νικ Νικολάου
10/03/2011 20:51
Ωραια τα λεει ο κυριος ΔΝΤ ομορφα επισης και καποιοι που αφησαν το σχολιο τους παραπανω. Γιατι ειμαστε οντως μεσ τα σκατα και φταιμε μονο εμεις γιαυτο. Οποτε καλο ειναι να αφησουμε τις γκρινιες και να προσπαθησουμε να αλαξουμε κατι αν θελουμε να παμε μπροστα.
Ilias
10/03/2011 20:19
Οτι πιο ομορφο εχει συμβει επιτελους σε τουτη την χωρα . Επερχεται αργα και σταθερα η αποσταθεροποιηση του οικοδομηματος της Μπανανιας με τις ευλογιες ολα αυτα τα χρονια των σημερινων δανειστων μας αλλα και των τρωκτικων πολιτικων και χιλλιαδων οσφυοκαμπτων κουμπαρων και συμπολιτων ψηφοφορων !! . Ο Κυριος Στρος-Καν καλα κανει και τα αναφερει αυτα εχει δικιο εν μερη ,και λεω εν μερη Διοτι και πολιτες χωρων που πληρωνουν τους φορους( ΙΤΑΛΙΑ,ΓΑΛΛΙΑ ΑΓΓΛΙΑ κτλ κτλ) τους παλι αντιμετωπιζουν μεγαλα ελλειματα η μαλλον καλλιτερα να τα αναφερω ως κολοσιαια ....ΑΡΑ ειναι μονον εκει το προβλημα ? Τελος παντων ολα αυτα γνωστα εις το συμπαν .... και η επιλυση τους νομοτελειακα δεν θα αργησει ! μαθηματικα δηλαδη ! Το θεμα ειναι η Ελλαδα μας η οποια να σας πω την αληθεια απο την απαρχη δημιουργιας της εχει διανυσει ανοδικη πορεια αλλα και μεγαλες απογοητευσεις . Πιο δυνατοι θα βγουμε απο την ολη ιστορια εστω και λαβωμενοι ! Ολη αυτη η ιστορια θα πρεπει νομιζω να μας οδηγησει στο να σκεφτουμε ρεαλιστικα την θεση μας και οχι μονον υπο το γνωστο σεναριο που καποιοι μας εχουν ετοιμασει . Αλλα για να αμφισβητησεις θα πρεπει να εχεις αντιπροταση σοβαρη διχως φωνες αλλα με εργο και εργο διχως συμμετοχη αλλα και ακονισμα του νου δεν δυναται να επιτυχει. Οποτε αντι της Τατιανας και του Μαστερ του οτιδηποτε ας φροντισουμε να κατακτησουμε το Μαστερ οχι στις τηλεοπτικες λαχανιδες που μας εχουν κατακλισει για τον Α η Β λογο αλλα μονοχα στα απλα και ωραια της ζωης , στην μορφωση , στη κοινωνικη προσφορα , στην οργανωση σε τοπικο επιπεδο ομαδων που θα ενδιαφερονται για θεματα τα οποια λιγο πολυ απασχολου ολους μας , μαστερ στο να γινεις καλλιτερος γονεας αλλα και μαστερ στην προστασια του περιβαλλοντα χωρου μας . Ξερετε οι Ευρωπαιοι εχουν δικιο σε πολλα ... δεν αγαπαμε εμεις οι ιδιοι την χωρα μας , μολις θυμηθηκα την απογοητευτικη εικονα που πολοι απο εσας θα εχετε δει στην παραλια του Σχινια οπου βριθει απο σκουπιδι και βρωμια ...... το ιδιο και οι πολιτικοι μας τους ενδιαφερει αν θα εκαναν την χωματερη στον Αρχαιολογικο χωρο του Ομβριοκαστρου.... Αλλα η Ελλας δεν φιλοξενει μονον διποδα βρωμερα ζωα φιλοξενει και ωραιους ανθρωπους με Οραμα !! με αγαπη για τον τοπο τους . Αλλα για αρχη ας αρχισουμε να προετοιμαζουμε ψυχολογικα τα τρωκτικα της βουλης οτι Ναι θα πανε φυλακη ... οτι Ναι η Νεμεσις ειναι κοντα ! οτι παροτι ο Ελληνικος λαος ειπε ναι στην προσπαθεια του Γεωργιου Παπανδρεου εν τουτης πολυεπιπεδα τον κοροιδεψε για αλλη μια φορα ! διαφανεια δεν ηρθε , καποιοι βγαζουν δις αυτην την στιγμη και καποιοι αλλοι τα ακουμπανε .... Συνειδητοποιημενα θα προχωραμε .
Μαριος
10/03/2011 19:41
Ελλείμματα έχουν όλες οι χώρες. Απλούστατα εδω όλα πήγαν λάθος. Αλλά τα νούμερα δεν λένε την αλήθεια. Πριν το ευρώ, κοβαμε χρήματα μόνοι μας, και ήταν υπερβολικό το εξωτερικό χρέος για τις εισαγωγές των προιόντων των πλούσιων χωρών (μας τα πουλούσαν με δανεικά και πλούτιζαν, κάποτε θα τα ζητούσαν). Και τώρα το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα είναι μέσα στις 30 πιο πλούσιες χώρες. Για να μειωθεί το δημόσιο χρέος πρέπει να γίνουν φτωχότεροι κατά μέσον όρο οι Έλληνες. Αρα το θέμα είναι η ανακατανομή του πλούτου. Γιατί ο συνταξιούχος των 650 δεν μπορεί να γίνει φτωχότερος. Αυτός που θα την πληρώσει είναι όλοι οι άλλοι (τα μεγάλα εισοδήματα έτσι και αλλιώς θα γλυτώσουν βγάζοντας τις επενδυσεις τους έξω).
Georg Papailiou
10/03/2011 18:53
Εγώ προτείνω να κάνουμε επανάσταση και να φέρουμε τον βασιλιά Κωνσταντίνο πίσω. Ο κακόμοιρος έκανε τα λιγότερα λάθη.
Ιωάννης Δεληγιώργος
10/03/2011 18:06
Η μόνη λύση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες την Ευρώπης.
Ich zahl nicht mehr
10/03/2011 17:38
Βάστα Μέρκελ. Ούτε δεκάρα παραπάνω.
IX
10/03/2011 17:20
Ζόρι πράμα να σου κρατάει ξένος τον καθρέφτη κατάμουτρα, ε; Ειδικά όταν, χρόνια τόσα, η μαμά και ο μπαμπάς σε κανάκευαν πως τάχαμ είσαι το ομορφότερο παιδί του κόσμου!!!
καρνεάδης στράτος.
10/03/2011 16:33
Απο τα μεχρι στιγμής σχόλια διαπιστούται η ωριμότητα του παρόντος φόρουμ.Διαβάζοντας όμως σε διάφορα άλλα φόρουμ,αλλά κ ακούγοντας διαφόρους συμπολίτες μας,δεν νομίζω οτι πολλοί πιστεύουν τον Στρος-Καν.Μάλλον γίνονται πιστευτοί οι ίδιοι πολιτικοί που τόσα χρόνια εμφανώς κ θρασύτατα μας κοροιδεύουν.Ο Σ-Κ απευθύνεται στους Γάλλους ψηφοφόρους κ δεν έχει λόγο να πει ψέμματα για το ελληνικό πρόβλημα(μην νομίσει κανείς οτι μόνο οι Γερμανοί πολίτες δεν θελουν να μας πληρώνουν,αλλά κ οι Γάλλοι το ίδιο σκεπτονται).Πρέπει να το κατανοήσουμε καλά εδώ φαγώθηκαν τα χρήματα με κυρίως υπευθύνους τους πολιτικούς που κυβέρνησαν,ιδίως πρωθυπουργοί, υπουργοί οικονομικών δραστηριοτήτων υπουργείων κ ενας σκληρός πυρήνας κομματικών στελεχών.Το λεχθέν "μαζί τα φάγαμε" είναι τελείως ισοπεδοτικό και εκ του πονηρού.Γενικά βλεπουμε(?) ακόμα κ τώρα τα ίδια πολιτικά πρόσωπα να αλληλοκατηγορούνται κ κανείς να μην αναλαμβάνει την ευθύνη.Νομίζω οτι η λέξεις που ειπε ο Σ-Κ μάλλον είναι γαλλική αβρότης,δυστυχώς η πραγματικότητα είναι χειρότερη.
Βλαχοπούλοτ Μαρία
10/03/2011 16:31
Ότι δεν μπορούμε να λύσουμε οι άνθρωποι, το λύνει η ζωή από μόνη της. Και κάθε θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις - μόνο.
Μεταναστης
10/03/2011 16:29
Το κακο στην Ελλαδα ειναι οτι δεν μπορουν ή δεν θελουν να καταλαβουν τα λογια του Στρος-Καν,
Η πραγατικότητα είναι πως αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται έσα στα σκατά. Και άλιστα πολύ βαθιά. Οταν ια γυναίκα λέει πως δεν πορεί πια να αγοράσει ψωί,λέει την αλήθεια. Ολος αυτός οθυός είναι θειτός.Οι άνθρωποι στον δρόο έχουν την αίσθηση ότι τους εξαπάτησαν. Κι ας είναιοι ίδιοι που αγείρεψαν τα στοιχεία, που δεν έχουν πληρώσει φόρους, κάτι που είναι λίγο σαν εθνικό σπορ.Η απάτη πάει σύννεφο. Αν δεν είχαε έρθει θα είχαν πέσει στην άβυσσο. ?ύο εβδοάδες αργότερα, η κυβέρνηση δεν θα πορούσε πλέον να πληρώσει τους δηοσίους υπαλλήλους, οι πολίτες θα είχαν αποσύρει όλες τιςκαταθέσεις από τις τράπεζες. Θα είχε επέλθει πλήρης κατάρρευση .

parthenios christos
10/03/2011 16:15
Επι τελους αντιμετωποι με την πραγματικοτητα!
Αυτη ειναι η Αληθεια ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Ειμαστε οντως μεσα στα σκατα,διοτι δεν λειτουργη τιποτα στην χωρα μας.
Ποτε κανατε χρηση δημοσιου τομεα για καποια υποθεση σας?
Και τι εγεινε?
Εξυπηρετηθηκατε?
Διοτι προσωπικα οποτε εκανα χρηση ΟΥΔΕΠΟΤΕ βρηκα λυση του προβληματος μου.
Εξακολουθω να επιμενω,η αθλια δημοσια διοικηση ειναι η αιτια ολων των δεινων που υφισταμεθα.
Εγω προσωπικα,με προυπηρεσια 36 χρονων ο λαμβανων 12οο Ευρω μετα βιας, να πληρωνω τον μισθο του δημοσιου υπαλληλου των 5000 -75000 Ευρω μηνιαιως.
Να προσεφερε και εργο να πω ,παει στην ευχη,χαλαλι του,να τον πληρωνω διοτι απολαμβανω τις υπηρεσιες του,δυστυχως ομως δεν συμβαινει αυτο.
Βλεπε Νοσοκομεια,αλλα και ολον τον Δημοσιο τομεα.
Τηρηση της υπαρχουσας νομοθεσιας χρειαζετε και μονον.
Ο φοβος φυλαει τα ερμα,οπως λεει και η λαικη παροιμια.
Ετσι θα εξαφανισθη η διαφθορα,τα λαμογια και καθε αλλη ευγενης υπαρξη απο την ζωη μας.
Αλλα δυστυχως και εδω εθελοτυφλουμε.
Δικαιως μας τα σουρνει ο κος Στρος-Καν.Και εχει απολυτα δικαιο!
Αχερων
10/03/2011 15:40
Αν κρινουμε απο τις σαπιοκοιλιες Καραμανλη Παγκαλου και Καρατζαφυρερ τοτε σιγουρα η απατη παει συννεφο και το φαγοποτι καλα κρατει.Και για να λεμε και του στραβου το δικιο, στην Ψωροκωσταινα του 2011 οι μισοι της υπηκοοι ειναι απατεωνες και οι αλλοι μισοι εν δυναμει κλεφτες...!!!
Aλέξανδρος Λόρτος
10/03/2011 15:37
Αν ο πρωθυπουργός δεν βάλει έστω και τώρα ικανούς ανθρώπους ώστε να δουλέψει η κρατική μηχανή, είμαστε χαμένοι.
Απλά θα είναι ζήτημα χρόνου ώστε τα προβλήματα της χώρας να
είναι άλυτα.
Αγριος.
10/03/2011 15:31
Αντωνη,δεν ειναι παντα ετσι.Τις πιο πολλες φορες,ειναι ο πολιτης που λαδωνει τον υπαλληλο,και σιγα σιγα τον διαφθειρει,για να κανει τη δουλεια του. Οταν δινεις λεφτα,για να παρεις τη σειρα του γειτονα σου στο χειρουργειο,ο υπαλληλος φταιει,ή εσυ,που εβαλες λυτους και δεμενους για να κανεις τη δουλεια σσου; Οταν λαδωνεις το Δασαρχη,για να μη σου κατεδαφισει το αυθαιρετο κοτετσι σου,ποιος φταιει,ο Δασαρχης,ή εσυ,που λεγε λεγε το κοπελι,κανει την κυρα και θελει; Γι αυτο,οταν ανοιγεται το στοματακι σας και βριζετε τους διαφορους,ειτε υπαλληλους,ειτε υπουργους,κοιταχτειτε πρωτα στον καθρεφτη και μετα καντε το. Και βεβαια,τα χτεσινα με την ψηφοφορια για το ν/σ της Μπιρμπιλη,ειναι αψευδης μαρτυς ολων αυτων που λεω.Πεσανε λυτοι και δεμενοι απο ολα τα κομματα,εκτος οικολογων,να τη φανε,επειδη,ακουσον ακουσον,ηθελε να προστατεψει τη Φυση.Ακου τη Φυση!Τι ειναι αυτο,τρωγεται; Γι αυτο και χει δικηο 100% ο Στρως Καν,και μακαρι να ρχοταν αυτοις να τα βαλει σε ταξη,γιατι μονοι μας,δεν μπορουμε,καθως οι αλητηριοι,αφ ενος οι κυβερνωντες,αφ ετερου οι απο κατω διαμαρτυρομενοι πολιτες,που νγια κακο παντα διαμαρτυρονται,δεν αφηνουν να παμε μπροστα. Τελικα,Παπαδολπυλος θα ελθει παλι,αλλα οχι οπως εκεινοες,που πεθαναν μερικες δεκαδες.Καποιες χιλιαδες πρεπει να εξαφανιστουν δια συνοπτικων διαδικασιων,μπας και γινει κατι.
Μητσάρας
10/03/2011 15:12
Από τότε που καταργήθηκε η δημόσια διαπόμπευση και ο εξευτελισμός, ο καθένας λέει ότι θέλει ! Ειδικά όταν ενδιαφέρεται να κάνει καρριέρα στην πολιτική παίζει με τα λόγια ! Μήπως άκουσε κανένας από το φόρουμ τις πόρτες του Κορυδαλλού να ανοίγουν για τα μεγάλα λαμόγια ??? Απόλυτη σιγή για το θέμα ! Μόνο ξέρουν να φοβερίζουν τον κόσμο ότι αν δεν αποδώσουν 100 ευρώ ΦΠΑ θα τους κλείσουν μέσα !!!
sotos
10/03/2011 15:08
Πες τα Στρος!!!! Από εδώ και πέρα θα μας παίρνει 10 μέρες να ψηφίσουμε. Τόσο θα ξοδεύεουμε για να διαβάσουμε τα βιογραφικά των πολιτικών και να αποφασίσουμε!!!!
λικ
10/03/2011 15:07
αυτα ποιος του τα σφυριξε ο φιλος του ο γιωργακης ; παντου υπαρχη φοροδιαφυγη παντου υπαρχουν κλεφτες η φοροκλεφτες στις φυλακες των αλλων κρατων δεν ειναι ελληνες κρατουμενοι απλουστατα στη ελλαδα προκειμενου να γινη η δλωση της μαργαριτας νυφη γυναικα και μανα προθυπουργου βγηκε ο γιωργακης και σαν δουλος πηγε παντου και μας κατηγορισε
Todo Palante
10/03/2011 15:05
Πολλα ειναι τα πταισματα στα οποια εχει υποπεσει ο Ελληνας δεν υπαρχει αμφιβολια. Η μεγαλυτερη διαφορα που εχουμε απο τους δυτικους Ευρωπαιους ειναι οτι δεν εχουμε εμπιστοσυνη στο συστημα μας. Δεν το εμπιστευομαστε και οταν βρουμε ευκαιρια δεν πληρωνουμε. Ομως αυτο το παρον συστημα δεν το φτιαξαμαε εμεις σαν λαος αλλα μας το δανεισαν οι "μεγαλες δυναμεις" απο τη στιγμη της απελευθερωσης μας απο τους Τουρκους. Μαζι με αυτο μας "δανεισαν" και τα πρωτα κεφαλαια "για να σταθουμε στα ποδια μας". (Θυμηθειτε τους μαφιοζικους και τοκογλυφικους ορους με τους οποιους συναψαμε δανειο μεσω των αδερφων Ρικαρντο, οπου πηραμε στο χερι 800000 χρυσες λιρες, στα βιβλια ομως το χρεος ηταν 2 εκατομυρια). Καθε φορα που μας " βοηθησαν" η μας "δανεισαν" το αποτελεσμα ηταν βυθιστουμε ακομα πιο βαθεια "στα σκατα" και στην υποτελεια. Το κακο μεγιστοποιηθηκε μετα το Β παγκοσμιο πολεμο και τον εμφυλιο οπου μας αποτελειωσαν. Με την βοηθεια διαφορων ελληνων καλοθελητων που βεβαιως επαιρναν τη μιζα τους και γινανε τοπικα αφεντικα φτασαμε εδω που φτασαμε. Γυμνοι χωρις πιστη σε τιποτα και σε κανενα. Αυτη ειναι η βασικη αιτια της εξαθλιωσης μας. Για να ξανασηκωθουμε πρεπει εμεις οι ιδιοι να φτιαξουμε το συστημα μας. Πρεπει πρωτα να ορισουμε το προβλημα και μετα να προχωρησουμε ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ με μεγαλες θυσιες σε λυσεις κοινα αποδεκτες αφηνοντας πισω αυτους που μας πουλανε. Ξερουμε ολοι ποιοι ειναι. Σημερα ομως ειναι γελοιο να καθωμαστε και να ακουμε τον τραπεζιτη Στρος Καν να μας "τα λεει χυμα" και μεις να χειροκροταμε. Ειναι σαν να κανει ο εμπορος ναρκωτικων μαθημα στο πρεζονι.
κ.κ.
10/03/2011 15:04
ενώ με σένα ΔΟΥΝΟΥΤΙΑΡΗ πέσαμε στον καιάδα. αλλά καλά μάς κάνεις αφού κάτσαμε σάν κότες και μάς δούλεψατε ψιλό γαζί με τα φιλαρακια τους τους σοσιαλαπατεωνες
Αντώνης Μπιλιαρδής
10/03/2011 14:55
@ Salemerd Αμήν...
Αντώνης Μπιλιαρδής
10/03/2011 14:53
@ Π. Πετρόπουλος Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν λέει αλήθειες.
Κωνσταντίνος Μ.
10/03/2011 14:52
Κανένας από αυτούς δεν λέει το αυτονόητο,κανένας δεν ψάχνει την πραγματική αιτία της κατάστασης στην Ελλάδα..Για όλα φταίνε οι συντάξεις των 400Ε,οι μισθοί των 592Ε,τα άθλια νοσοκομεία,ο Τσίπρας,οι βομβαρδισμένοι δρόμοι,η Αλέκα,μερικές δεκάδες απελπισμένοι μετανάστες κλπ κλπ... Αλλά αυτοί την δουλειά τους κάνουνε...Και οι μεγαλοκαρχαρίες και τα φασισταριά..
Αντώνης Μπιλιαρδής
10/03/2011 14:40
@ σ.μ. Από την στιγμή που λαδώνω αντί να καταγγείλω είμαι κι εγώ μέρος του κακοφορμισμένου συστήματος. Κακά τα ψέματα: ο φόβος φυλάει τα έρμα. Όταν υπάλληλος ζητάει το κατιτίς κι εγώ το δίνω τότε γιατί να μην ζητήσει πάλι και μάλιστα περισσότερα. Άν όμως υπάρξει καταγγελία (και, φυσικά, τιμωρία εκ μέρους της διοίκησης) τότε θα το ξανακάνει; είτε αυτός/ή είτε ο/η συνάδελφος (δεν είναι μόνο τα αγοράκια που κάνουν κουτσουκέλες!!). Όταν ελεύθερος επαγγελματίας ή επιχείρηση πουλάει χωρίς απόδειξη κι εγώ χαίρομαι που την έφερα στο κράτος τότε δεν έχω το δικαίωμα να παραπονιέμαι ούτε γιατί το κράτος δεν μου φτιάχνει καλούς δρόμους ούτε για το ότι τους δίνει σε ιδιώτες.
Κων/νος Π.
10/03/2011 14:34
Τώρα πια το επιβεβαίωσαν και οι ξένοι,τελικά κάπου στα 18 χρόνια τις ζωής μου κάποιος άνθρωπος μίλησε "άνετα" για την πραγματική μαύρη εικόνα της κατακρεουργημένης οικονομικής μας κατάστασης.. Εύχομαι μόνο ένα πράγμα.Τα παιδιά της γενιάς μου να καταφέρουν και να "αποδράσουν" σε ενα καλύτερο τόπο ώστε να ζήσουν σαν άνθρωποι και όχι σαν σκλάβοι των υπόλοιπων λαών.
βαλεριαννα
10/03/2011 14:30
ΚΑΝ: "Αν δεν ήασταν εείς θα είχατε πέσει στην άβυσσο"... Μα κι εσείς Άβυσσος είστε μεσιέ Καν μας!!! Αν δεν ήσαστε εσείς απλά θα πέφταμε... και θα ξανασηκωνόμαστε. Με σας, πέφτουμε στην Άβυσσο και άντε να βγεις από την Άβυσσο!
Salemerd
10/03/2011 14:20
Όλοι φωνάζουμε και χτυπιόμαστε αλλά τα 5 μεγάλα κόμματα σε κάθε εκλογές μαζεύουν 80%. Ήθελα να ήξερα ποιος τους ψηφίζει...
Π. Πετρόπουλος
10/03/2011 14:15
Γράψτε στη μηχανή αναζήτησης Γούγκλ "Στρος-Καν σκάνδαλο" στα Αγγλικά, και θα βρείτε πολλά ενδιαφέροντα και πιπεράτα γι'' αυτόν τον τύπο.

theCatch
10/03/2011 14:13
τον έχει πειράξει πάρα πολύ οτι κάποιοι έχουν ακόμα χρήματα να αγοράσουν ψωμί... και υπάρχουν και κάποιοι που αποφεύγουν να πληρώσουν φόρους ωστε να επιχορηγηθεί με άνεση το Μέγαρο Μουσικής... αίσχος, σκατολαός κύριε
σ.μ.
10/03/2011 14:02
Τι αλλο μας ειπε το ατομο: Η γυναικα που δεν εχει να αγορασει ψωμι και ο συνταξιουχος και ο μισθοσυντηρητος που δικαιως ειναι οργισμενοι, ειναι αυτοι που μαγειρεψαν τα στοιχεια και εχουν σαν σπορ τη φοροδιαφυγη! Αυτοι λοιπον οι μεγαλοαπατεωνες ειναι βουτηγμενοι στα σκατα. Αυτα τα βαρυσημαντα λογια μας λεει ο διεθνης απατεωνας και τα κομματοσκυλα με το δαχτυλο ακομα βουτηγμενο στο μελι δεν εχασαν την ευκαιρια να ξεφορτωθουν ενα μεγαλο μερος των ευθυνων τους, φορτωνοντας το στους υπολοιπους που αν και δεν εχουν καμμια ευθυνη, πληρωνουν το μαρμαρο.
Δύοσμος
10/03/2011 14:02
Οι Ελληνες βρίσκονται έσα στα σκατά. Και μάλιστα πολύ βαθιά Τρ.Καν Συνηθήσαμε όμως στη δησωδία κύριε Τρως.
ΑΠΟΡΙΑ
10/03/2011 13:59
Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί η Ελληνική κυβέρνηση δεν ακολουθεί το παράδειγμα του Ισημερινού όπου το 2008 διέταξε επανεξέταση του δημόσιου χρέους του και τελικά διέγραψε το 70% αυτού καθώς εξετάστηκαν όλα τα δάνεια και οι κρατικές συμβάσεις των τελευταίων 40 ετών , και όπου υπήρχε μίζα , λάδωμα ή έστω υποψία παράνομης συναλλαγής , τότε αυτή δεν αναγνωριζόταν ως προς τους οφειλέτες. Και ξέρετε κάτι ? Στο τέλος οι οφειλέτες (διεθνείς τράπεζες κτλ) αποδέχθηκαν να πάρουν πίσω μόνο το 30%. Αλλά για να προχωρήσει ο Ελληνας πρωθυπουργός (όποιος και αν είναι) σε μια τέτοια λύση πρέπει να είναι πρώτα απ'' όλα ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ και δυστυχώς στην περίπτωση μας δεν φαίνεται να συντρέχει τέτοιος λόγος.
Metanastis
10/03/2011 13:47
Έχει απόλυτο δίκιο και λίγα λέει. Και μάλιστα τίποτα δεν δείχνει να αλλάζει. Απόδειξη έχει πάρει ποτέ κανείς από ταξί; Όλοι μόνο να κατηγορείτε τους άλλους και τους πολιτικούς ξέρετε. Εμείς οι ίδιοι είμαστε υπεύθυνοι για το χάλι μας, 100%!
Κώστας Διδ.
10/03/2011 13:45
Το ΝΟΕ 2009 δηλώνει στάση πληρωμών το Ντουμπάι.Ο διεθνής τύπος προβλέπει ότι η επόμενη πτώχευση θα είναι αυτή της Ελλάδας. Στις αρχές ΔΕΚ.2009 η καγκελάριος κ. Μέρκελ δηλώνει ότι η κάθε χώρα της Ε.Ε. είναι υπεύθυνη για τα χρέη και τα ελλείμματά της. Μηχανισμός στήριξης των χωρών της Ε.Ε. που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα δεν υφίσταται. Μετά τη δήλωση της Μέρκελ τα σπρεντ αρχίζουν και ανεβαίνου κατακόρυφα. Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας το ΔΕΚ. 2009 επικοινώνησε 2 φορές με τον δ/ντή του ΔΝΤ.Έκανε το αυτονόητο. Δεν μπορεί να κατηγορείται γι'' αυτό.
μμμ
10/03/2011 13:40
Μήπως ο Γάλλος λέει την αλήθεια?
Γύρω μας δεν βλέπουμε τι γίνεται με την Φοροδιαφυγή?
Εδώ τα λαμόγια οι έμποροι βγαίνουν και λένε να ανοίξουν οι τράπεζες τον δανεισμό.
Αλήθεια γιατί?
για να πουλήσουν και ξανα να φοροδιαφεύγουν.
Εδώ και τώρα να απολυθούν 200.000 Τεμπέληδες Δ.Υ.
όποιος φοροδιαφεύγει άμεσα φυλακή μαζί με τους εφοριακούς που τον είχαν ελέγξει στο παρελθόν καθώς και τον μάγειρα λογιστή του.
Μόνο έτσι από Μπουρδέλο κράτος θα γίνουμε κράτος δικαίου.
σ.μ.
10/03/2011 13:25
Οταν εχεις συναλλαγες με απατεωνες τους οποιους λαδωνεις για να κανεις τη δουλεια σου, τοτε εσυ ποσο απατεωνας εισαι; Οσο για σας φιλοι συμπατριωτες που μας βαζετε ολους σε ενα τσουβαλι, ντροπη σας. Δεν ειμαστε ολοι σαν τα μουτρα σας. Υπαρχουν και εντιμοι Ελληνες και ειμαστε πολλοι. Μην κρινετε εξ ιδιων και μην προσπαθειτε να προσφερετε αλλοθι στα λαμογια που μας κυβερνουν.
pikis@hotmail.com
10/03/2011 13:19
Σωστός ο Στρος!!! Μας λέει στα μούτρα με λίγες λέξεις μια ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Χρόνια ξέραμε οτι οι Έλληνες πολιτικοί είναι ανάξια ανδρείκελα και όμως τους ψηφίζαμε. Δεν μας πείραζε ποτέ που ο υδραυλικός δεν έκοβε απόδειξη. Δεν ξέραμε (ούτε σήμερα) πόσα παίρνουν οι λεβέντες στις χρεοκοπημένες ΔΕΚΟ. Δεν εξαγριωθήκαμε όταν τα λεφτά για εξοπλισμούς ήταν υπέρογκα (δώσε F-16 στον Έλληνα και πάρτου την ψυχή). Δεν βροντοφωνάξαμε όταν αναλάβαμε την Ολυμπιάδα (ισοδύναμο με εθνική προδοσία!). Δεν εναντιωθήκαμε στα ταγέρ της Γιάννας. Ανεχόμαστε ακόμα το Μητσοτακέικο. Τελικά είμαστε μέσα σε αυτά που λέει και ο Γάλλος αλλά μας μυρίζουν σαν κολώνια!
Παναγιώτης Μ
10/03/2011 12:30
Τόλμησε να μας πει, το εν τρίτον της αλήθειας.
Αντώνης Α.
10/03/2011 12:26
Αγαπητέ Στρος Καν σε περίπτωση που δεν τα καταφέρεις με την προεδρία της Γαλλίας δεν έρχεσαι από εδώ να βάλεις μια τάξη σε αυτό το χανείο? Θα το εκτιμούσα πάρα πολύ.
SPYROS
10/03/2011 12:20
Το κακο που μας εχει κανει ο Γιωργακης δεν μας το εκαναν ουτε οι γερμανοι στην κατοχη ουτε οι τουρκοι παλιοτερα. Απλα ο ΓΑΠ εβγαλε τους πολιτικους ολους λαδι και ανακηρυξε επισημα ολους τους υπολοιπους ελληνες πολιτες απατεωνες και λαμογια οι οποιοι πρεπει να πληρωνουν τους πολιτικους τους αφεντες για 3 γενιες για να τρωνε αυτοι και να περνανε καλα και εμεις οι υπολοιποι να κανουμε παρεα με τους πακιστανους και τους βορειοαφρικανους λαθρομετανστες που σε λιγο καιρο θα μας εχουν κανει ιδια και ομοια. Μεγα λαθος οτι οι ελληνες ειναι ευεξαπτοι. Το αντιθετο μαλιστα ειναι πιο ανεκτικοι και μοιρολατρες απο τους αραβες αλλοιως θα τους ειχαμε παρει τωρα ολους αυτους που μας κυβερνουν (και ιδιαιτερα τον Γιωργακη) με τις πετρες. Ισως ομως το ηθικο διδαγμα της ιστοριας αυτης να ειναι οτι ο καθε λαος εχει τους πολιτικους που του αξιζουν...
προμελετημενο ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΖΕΦΡΥ -ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ
10/03/2011 12:20
Πάντως, οι Γάλλοι φρόντισαν να κόψουν τις αναφορές του Στρος Καν στις φιλικές κουβέντες που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου και που αποκάλυψαν ότι ο πρωθυπουργός συζητούσε μαζί του ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009 για στήριξη της χώρας από το Δ.Ν.Τ..

Spiros
10/03/2011 12:10
Μας φτύνουν και εμείς λέμε ότι ψιχαλίζει… Ας μου πει ένας **στης ότι ο Καν δεν έχει δίκιο! Από τον ταξιτζή που κάποτε νόμιζε ότι μπορεί να ξεγελάσει τον τουρίστα, τον επαγγελματία που δεν πληρώνει φόρους και εισπράττει επιδοτήσεις για υπαλλήλους που ποτέ δεν προσέλαβε πραγματικά, μέχρι τον Γιατρό που δηλώνει εισόδημα κάτω από 6000 ευρώ και τον πολιτικό που τα παίρνει από τα μεγάλα συμφέροντα. Ακόμα και εσύ που ωρύεσαι ότι δεν τα έφαγες μαζί, κάτσε και σκέψου λίγο και θα δεις… (πόσες φορές δεν είπες: δεν με νοιάζει που τα τρώνε…, αυτό που με κόφτει είναι που ακόμα δεν κατάφερα και εγώ να φάω…)
Το χειρότερο όμως είναι, ότι η κατάσταση αυτή συνεχίζεται! Αλλοίμονο μας, αδέρφια…
Ας γονατίσουμε λοιπόν όλοι μαζί, κι ας κάνουμε έναν όρκο ιερό, πως γι’ αυτά τα χώματα που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, γι’ αυτή τη γη μας τη ματοβαμμένη… θα κάνουμε μήνυση στην Μούντις…
βασιλης
10/03/2011 11:23
Ναι κύριοι, πολύ Έλληνες καλόμαθαν....πέρναν δάνεια αβέρτα, κλέβαν φόρους, και αντάλασσαν την ψήφο για κομματικό βόλεμα στο Δημόσιο...!!!!Αυτη είναι η αλήθεια........ Αλλά...... υπάρχει και μια άλλη αλήθεια.....!!!Οι περισσότεροι Έλληνες δεν μπορούν να πάρουν 2 φραντζόλες ψωμί, δεν έχουν βύσμα να πάνε στο δημόσιο, δεν έχουν κομματικά διαπιστευτήρια να ανοίγουν πόρτες, δεν κάνουν απεργία πείνας για να γλυτώσουν φόρους..... Αυτούς λοιπόν να τους φοβάστε...!!!!
arts
10/03/2011 11:07
Πολύ σωστός ο κος Στρος-Καν. Το ότι αισθανόμαστε αδικημένοι δεν οφείλεται στο ΔΝΤ αλλά στο γεγονός ότι οι πολιτικοί τους οποίους εκλέξαμε να κάνουν μια συγκεκριμένη δουλειά δεν την έκαναν και υπέκυψαν στα αιτήματα των συντεχνιών διαχρονικά και επιπλέον στο ότι εμείς δεν κάναμε καμία διαδήλωση για τα χάλια της δημόσιας διοίκησης ή για τη μη ανταποδοτική λειτουργία του κράτους ή για τη μη είσπραξη φόρων από διάφορες ομάδες πολιτών κ.ο.κ.
Nikos G
10/03/2011 10:53
Δικιο εχει, αλλά θα πρεπει κι εμεις να σταματησουμε να ξοδευουμε ενα σωρο δισ. για να αγοραζουμε αεροπλανακια και καραβακια απο Αμερικη, Γαλλια, Γερμανια κτλ και μαλιστα τι στιγμη που τα παιρνουμε με δανεικα. Για να μην πω και τιποτα για τις υπερτιμημενες προμηθειες ιατρικου εξοπλισμου και αναλωσιμων απο αυτες τις χωρες.
Top Chef
10/03/2011 10:44
Το πιάτο της ημέρας θα είναι ψεύτης Γάλλος σοσιαλιστής στα κάρβουνα...Αυτό θα μαγειρέψουμε για αύριο..
enaoum
10/03/2011 10:25
τι να πει κανεις ? τα ειπε ολα ο κ αυτος μας διαβασε με την καθε λεπτομερεια και μας φωτογραφισε με απιστευτη πιστοτητα. ντροπη σε ολους τους πολιτικαντηδες πολιτικους μας που δεν εχουν ουτε ιχνος φιλιτιμου και αξιοπρεπειας, αλλα και το θαρρος της αυτοκριτικης και της συγγνωμης ,ντροπη και λυπη,