Φοροκάρτα χωρίς όνοµα

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονοµικών για τις αποδείξεις

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελενα Λάσκαρη   | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/10/2010 07:00 |
 Φοροκάρτα χωρίς όνοµα
¬ Με κάθε συναλλαγή, είτε µε µετρητά είτε µε τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι φορολογούµενοι απλώς θα δίνουν στους καταστηµατάρχες την κάρτα τους για να την περάσουν από τα µηχανήµατα ΡΟS που χρησιµοποιούνται και σήµερα για τις πιστωτικές κάρτες

Σε µια υπεραπλουστευµένη µορφή φοροκάρτας προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Οικονοµικών προκειµένου να ξεπεράσει σκοπέλους που συνδέονται µε την προστασία προσωπικών δεδοµένων. Ετσι, εγκαταλείπονται τα σχέδια για αναγραφή του ονοµατεπώνυµου και του αριθµού φορολογικού µητρώου, και στις φοροκάρτες που θα κάνουν πρεµιέρα στις αρχές του νέου έτους θα υπάρχει µόνο ένας αριθµός.

«Δεν θα έχουν ούτε ΑΦΜ, ούτε όνοµα, αλλά µόνο έναν αύξοντα αριθµό, τον οποίο µόνο το υπουργείο Οικονοµικών θα µπορεί να ταυτίσει µε πρόσωπο», λέει στα «ΝΕΑ» ο επικεφαλής της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων, Διοµήδης Σπινέλλης, που βρίσκεται σε στενή συνεργασία µε τους τραπεζίτες για να κλείσει άµεσα η τελική συµφωνία.

Το σχέδιο που έχουν εκπονήσει υπουργείο Οικονοµικών και τραπεζίτες αφορά την ενεργοποίηση των καρτών µε τρία απλά βήµατα:

1 Οι πολίτες, χωρίς κόστος, προµηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα µέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους και οι αποδείξεις θα «περνάνε» απευθείας στη ΓΓΠΣ για τη σύνδεση µε το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ. Στη µία όψη της κάρτας περιλαµβάνεται το λογότυπο του υπουργείου Οικονοµικών και της τράπεζας (οι διαφηµιστικοί λόγοι αλλά και η εν δυνάµει πελατεία που διαµορφώνεται από καταναλωτές και επιχειρήσεις κάνουν τις τράπεζες να µη ζητούν χρεώσεις) και ο µοναδικός αριθµός της κάρτας, ενώ στην πίσω όψη υπάρχει µια µαγνητική ταινία.

2 Ο φορολογούµενους, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, µπαίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και µε τους προσωπικούς του αριθµούς, σε ειδική εφαρµογή που θα δηµιουργηθεί ταυτίζει την κάρτα µε τον ΑΦΜ του. Οι οικογένειες θα µπορούν να ενεργοποιήσουν περισσότερες κάρτες ανάλογα µε τον αριθµό των µελών τους. Οσοι δεν είναι εγγεγραµµένοι στο taxisnet, θα µπορούν να απευθύνονται στα ΚΕΠ. 3 Η φοροκάρτα είναι έτοιµη για χρήση. Με κάθε συναλλαγή, είτε µε µετρητά είτε µε τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, οι φορολογούµενοι απλώς θα δίνουν στους καταστηµατάρχες την κάρτα τους για να την περάσουν από τα µηχανήµατα ΡΟS που χρησιµοποιούνται και σήµερα για τις πιστωτικές κάρτες. Με το πέρασµα αυτό, η συναλλαγή θα καταγράφεται από τις τράπεζες, οι οποίες επί της ουσίας θα έχουν µε τον τρόπο αυτό καλύτερη ενηµέρωση για τον τζίρο των επιχειρήσεων µε τις οποίες συνεργάζονται αλλά δεν θα έχουν καµία πληροφορία για τον φορολογούµενο που έκανε τη συναλλαγή. Θα βλέπουν ότι σε µια συγκεκριµένη ηµεροµηνία ο χρήστης µε αριθµό κάρτας Χ αγόρασε, για παράδειγµα, ένα ζευγάρι παπούτσια αξίας 70 ευρώ από το συγκεκριµένο κατάστηµα.

ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ
οι πολίτες θα προµηθεύονται από την τράπεζα της επιλογής τους τη φοροκάρτα µέσω της οποίας θα καταγράφονται οι συναλλαγές τους

Κάθε µήνα ο λογαριασµός

ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ κάθε µήνα οι τράπεζες θα δίνουν µια αναλυτική κατάσταση συναλλαγών στη ΓΓΠΣ, η οποία αφενός θα περνά τις αποδείξεις στον λογαριασµό αφορολογήτου κάθε φορολογουµένου και, αφετέρου, θα µπορεί να έχει άµεση εικόνα για τον τζίρο των επιτηδευµατιών και τον ΦΠΑ που οφείλουν.

Οι πολίτες, από την πλευρά τους, σε ειδική εφαρµογή που θα δηµιουργήσει η ΓΓΠΣ, θα µπορούν να µπαίνουν στο σύστηµα και να βλέπουν – µε χρήση των προσωπικών τους κωδικών – πόσες αποδείξεις έχουν µαζέψει. Προαιρετική το 2011
Η χρήση της φοροκάρτας τουλάχιστον για το 2011 θα είναι προαιρετική και δεδοµένου ότι στην αρχή τουλάχιστον όλα τα καταστήµατα και οι ελεύθεροι επαγγελµατίες δεν θα µπορούν να υποστηρίξουν το νέο σύστηµα – εξαιτίας των απαραίτητων µηχανηµάτων ΡΟS – οι χάρτινες αποδείξεις θα µπορούν να χρησιµοποιούνται κανονικά, συµπληρωµατικά.

37
χρήστος
17/10/2010 23:34
Κανονικά πρέπει να καταργηθεί και το πατρώνυμο απο τις ταυτότητες
Χρήστος Κ
12/10/2010 22:42
Αντί να έχουμε κάρτα που μπορεί να την ξεχάσουμε ή να την χάσουμε, δεν βάζουμε ένα τσιπάκι σο χέρι να τελειώνουμε;;;
φακελομενος απατεωνας
12/10/2010 17:50
Κωστα, ο κανονικος αριθμος ειναι 599,785456 το 666 ειναι στρογγυποιηση.
Η ενωση φοροφυγαδων λεει οχι στην καρτα.
ολοι μαζι στον αγωνα.
ΠΑΝΟΣ ΓΑΒΑΛΑΣ
12/10/2010 16:17
Τα στοιχεία μας δεν κινδυνεύουν από το κράτος. Όταν σε κάθε Ελληνα αντιστοιχούσαν (και μάλλον αντιστοιχούν ακόμη) περισσότερες από 2 πιστωτικές κάρτες, που σημαίνει πλήρη γνώση της καταναλωτικής συμπεριφοράς από τις τράπεζες, η κάρτα του ΥΠ.ΟΙΚ. μας πείραξε;
Θα έπρεπε τα στοιχεία των πιστωτικών καρτών της τελευταίας 10ετίας να χρησιμοποιηθούν για να πληρώσουν φόρο, όσοι δήλωναν 0 και ξόδευαν σε κάρτες 10αδες χιλιάδες ΕΥΡΩ, φοροδιαφεύγοντας συστηματικά.

Ελπίζω να γίνει...για το γαμώτο του τύπου "εγώ και το αφεντικό μου να δηλώνουμε τα ίδια"
Κατερίνα Σταϊκούρα
12/10/2010 16:10
Έχουμε τρελαθεί εν τελώς; Δηλαδή σε λίγο θα ζητάτε και από τα παιδάκια για να πάνε στο σχολείο κάρτα;;;;;;;;; Αιδώς ρε παπατζήδες!
ΚΚΕ
12/10/2010 16:09
Όχι στο φακέλωμα! Όχι στο σφράγισμα! Ο κόσμος δεν είναι barcode!
999
12/10/2010 16:01
Το σφράγισμα πότε έρχεται, γνωρίζει κανείς;
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Κ.
12/10/2010 15:59
Καμία ανοχή στα εγκληματικά σχέδια της ξενόδουλης κυβέρνησης. Καμία ανοχή στον έλεγχο της προσωπικής μας ζωής! Το πού κινούμαστε, το πόσο συχνά, τό τί κάνουμε, αγοράζουμε, και λοιπά αφορά αποκλειστικά και μόνο εμάς! Υποτίθεται πως ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα. Αν έχετε αντίρρηση πείτε το μας και θα δείτε πώς θα φύγετε βράδυ.........πράσινα λαμόγια.
ΚΩΣΤΑΣ
12/10/2010 15:57
Κάποτε κορόιδευε και έλεγα γραφικούς όσους μιλάγανε για 666 και λοιπά τέτοια. Σήμερα, με τα Πασόκ ΘΗΡΙΑ να κυκλοφορούν ανάμεσά μας ακόμα ελεύθερα, αρχίζω λίγο λίγο να αναθεωρώ. Άντε, πράσινοι καλικάτζαροι φέρτε και το τσιπ...
S. Salovas
12/10/2010 15:55
Μπα μπα μπα... ωστε δεν θα ειναι περασμένος στην καρτα ο ΑΦΜ παρα μονο ένας αριθμός ο οποιος θα συσχετίζεται στο τέλος με τον ΑΦΜ. Τελικά μας περνάνε για πολύ ηλίθιους, πολύ περισοτερο από όσο πιστεύαμε. Το πλεον ανησυχητικό είναι ότι ασκούν διοίκηση κάτι αμόρφωτοι τύποι ,οι οποίοι κατεβάζουν λαμπρότατες ιδέες όπως αυτήν...
Μάρκος Μπότσαρης
12/10/2010 15:49
Η ιδιωτικότητα είναι υπερεκτιμημένη.
αντωνης
12/10/2010 14:43
Μισθωτοί και συνταξιούχοι ΞΥΠΝΗΣΤΕ .Αυτοί που χρόνια δεν πλήρωναν φόρους ,αλλά έκλεβαν ακόμη και τον ΦΠΑ που πληρώνατε εσείς σε αυτούς,μη αποδίδοντάς τον στο δημόσιο αφού δεν έκοβαν αποδείξεις ,με αποτέλεσμα σήμερα να σας κόβουν το μισθό και τη σύνταξη ,θέλουν να συνεχίσουν να μην πληρώνουν φόρους αρνούμενοι τις διασταυρώσεις των στοιχείων που θα προκύψουν μέσα από την χρήση της κάρτας αγορών,προβάλοντας δήθεν τα προσωπικά δεδομένα και να εξακολουθήσουν να σας κλέβουν αποκρύπτοντας τις συναλλαγές τους, εξακολουθόντας να μην αποδίδουν τον ΦΠΑ που εσείς καταβάλετε σε αυτούς,επιτρέποντάς τους με τη συμπεριφορά σας να δημιουργούν μαύρο αφορολόγητο κλεμμένο απο εσάς και το κράτος χρήμα που θα χρησιμοποιήσουν αγοράζοντας περιουσιακά στοιχεία ή σπαταλώντας το ανεξέλεγκτα,οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια το κράτος να μειώσει και πάλι το μισθό ήτη σύνταξή σου προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
ML
12/10/2010 11:12
Μα το φακέλωμα εκ μέρους του κράτους είναι ο κύριος κίνδυνος ! Τί θα πεί μόνο το υπουργείο οικονομικών θα μπορεί να κάνει την ταυροποίηση ; ΤΙΠΟΤΕ ! Οσο για τις διαρροές, αυτές είναι βέβαιες και έχουν συμβεί στο εξωτερικό φορές ουκ ολίγες !
Κλέαρχος Δρυς
12/10/2010 01:26
Απίστευτος εμπαιγμός! Καλέ, τι μας λέτε; Το ονοματεπώνυμο στην κάρτα μας πείραζε και πάτε τώρα δήθεν να μας καθησυχάσετε; Το πρόβλημα, κύριοι, το ξέρετε, βρίσκετε ακριβώς στην παρουσία του μοναδικού αυτού αριθμού. Ο αριθμός μας ενοχλεί, όχι το όνομά μας. Αφήστε λοιπόν αυτά τα παιχνίδια και οργανώστε τις υπηρεσίες σας σωστά. Τη βλαμμένη φοροκάρτα σας να τη δώσετε μόνο στους 300 της Βουλής σας. Αφήστε το λαό ήσυχο! Και θα ?θελα να ξέρω τι θα κάνει αυτή η περίφημη αρχή προστασίας των προσωπικών δεδομένων. Εδώ θα φανεί αν είναι αρχή προστασίας ή αρχή προδοσίας των πολιτών! Αυτή τη στιγμή διαπράττεται το φρικιαστικότερο έγκλημα προδοσίας της ιστορίας του Ελληνισμού. Θα συνεργήσει λοιπόν και η Αρχή Προστασίας στη διάπραξή του;
Ελληνας της Γερμανίας
12/10/2010 01:14
Μπράβο σε όσους προσπαθούν να μας κανουν Ευρώπη.
ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ 11/10/2010 12:28

Ευτυχώς η Γερμανία δεν έχει τέτοιες ευρωπαϊκές συνήθειες.
@ Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη φούστα του αλλιώς...
11/10/2010 21:22
Δεν είναι τραβεστί ο Μανωλιός ρε Μπάμπη. Τα ρούχα του έβαλε αλλιώς. Άκου τη φούστα του.
Κώστας Vellberg
11/10/2010 19:49
Hello Big Brother, ακόμα και στην ταβέρνα θα υπάρχει το άγρυπνο μάτι της εφορίας, για να δει τι έφαγες, πότε το έφαγες, που το έφαγες κλπ κλπ.Ρε σαν δεν ντρέπεστε , εκσυγχρονιστές της δεκάρας, του σκοινιού και του παλουκιού, του βούρκου και της λάσπης, κι ας μη συνεχίσω.... Δηλαδή , οι μόνοι τρόποι για να χτίσει ένας πολίτης το αφορολόγητο του, να εισπράξει το κράτος τον ΦΠΑ και τους φόρους, είναι είτε το βουνό με τις αποδείξεις, είτε το ηλεκτρονικό φακέλωμα???? Μου αρέσει που ευαγγελίζεστε τον εκσυγχρονισμό του κράτους με μεθόδους που παραπέμπουν στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες των περασμένων δεκαετιών αλλά σε ηλεκτρονική μορφή. ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ και τουλάχιστον αντιγράψτε ένα φορολογικό σύστημα μιας προηγμένης χώρας αφού δεν είστε ικανοί να επινοήσετε ένα δικό σας!! Κάντε ένα σκονάκι δηλαδή αφού δεν είστε άξιοι να καταθέσετε κάτι δικό σας!!
Ιδιωτικός Υπάλληλος
11/10/2010 16:57
Δεν κατάλαβα τι εννοούν προαιρετική. Δηλαδή θα φτάσουμε στο σημείο να ενημερώνουμε το Υπουργείο Οικονομικών για ότι αγοράζουμε; Μήπως πόσες φορές πήγαμε σε ταβέρνα; Μας κοροιδεύουν; Μετά θα μας πούν πολλές φορές τρωτε άρα έχετε λεφτά πάρτε και άλλους φόρους. Ελπίζω να παρέμβει η αρχή προστασίας προσωπικών δεδομένων γιατι είναι αστείο στον αιώνα της πληροφορικής να μας κοροιδεύουν ότι η κάρτα δεν θα περιέχει το ΑΦΜ αλλά έναν αριθμό που θα έιναι συνεδεμένος με το ΑΦΜ. Δηλαδή τι Γιάννης τι Γιαννάκης. Ο κάθε υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικων θα μπορεί να πουλάει λίστες σε ιδιωτικές εταιρείες, αλλά εγώ αρνούμαι να ξέρει ακόμα και το ίδιο το κράτος τι ψωνίζω στο SuperMarket ή πότε πήγα σινεμά. Ας μας πούνε πολύ αλλού εφαρμόζεται αυτή η φοβερή ιδέα προάγγελος του 666 και του χαράγματος.
Κώστας
11/10/2010 15:38
Σε όλον τον πολιτισμένο κόσμο οι άνθρωποι πληρώνουν με μετρητά ή με χρεωστικές κάρτες και αυτό είναι όλο. Τα κράτη έχουν επαρκείς ελεγκτικούς μηχανισμούς, και δεν υποχρεώνουν (βλέπε ταλαιπωρούν) τους πολίτες τους να μαζεύουν αποδείξεις ή να κουβαλάνε τρεις κάρτες για μια δουλειά.
Καρτούτσος
11/10/2010 15:09
Δηλαδή πως ακριβώς προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα από τις τράπεζες; Όταν θα δίνεις τη φοροκάρτα και την ίδια στιγμή θα δίνεις και την πιστωτική σου για την πληρωμή η τράπεζα θα μπορεί πανεύκολα να αντιστοιχίσει την φοροκάρτα με τον συγκεκριμένο χρήστη. Ποιον κοροϊδεύουν ήθελα να ξέρω;
Καραμπιφτέκας Γ.
11/10/2010 13:28


Θυμηθήκατε και την υπηρεσία προστασίας προσωπικών δεδομένων ή μάλλον σας έκραξε η ίδια ;

Τραγικοί...
g diamartiridis
11/10/2010 13:00
Και έτσι η φοροδιαφυγή των “ εχόντων και κατεχόντων” συνεχίζεται. Γιατί; Να. Δηλώνω ότι έχω εισόδημα 10.000 Ε και κάνω ψώνια 100.000 Ε. Ποιος θα με πιάσει; Κανένας. Ενδεχομένως να πιάσουν κάποιους καταστηματάρχες για το ΦΠΑ που και αυτό απίθανο φαίνεται. Και η διαφθορά καλά κρατεί. Όταν διεφθαρμένοι είναι οι κυβερνώντες το κράτος δε θα είναι διεφθαρμένο;
ΜΙΚΕ
11/10/2010 12:46
Άλλη μια απάτη του τραπεζικού χώρου που έχει ως μοναδικό στόχο να σκιαγραφήσει σαν μαγνητικός τομογράφος τις κατανωλιτικές μας συνήθειες... Από το άρθρο συγκρατώ χαρακτηριστικά τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία: Όσον αφορά την και καλά μη αναγραφή ονοματεπωνύμου και ΑΦΜ (και καλά...): -"Ο φορολογούενους, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, παίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και ε τους προσωπικούς του αριθούς, σε ειδική εφαρογή που θα δηιουργηθεί ταυτίζει την κάρτα ε τον ΑΦΜ του." Όσον αφορά και καλά τη μή καταγραφή από τους ενδιάμεσους (δηλ. τις τράπεζες - κοράκια) των καταναλωτικών προτιμήσεων: -"Με το πέρασα αυτό, η συναλλαγή θα καταγράφεται από τις τράπεζες, οι οποίες επί της ουσίας θα έχουν ε τον τρόπο αυτό καλύτερη ενηέρωση για τον τζίρο των επιχειρήσεων ε τις οποίες συνεργάζονται αλλά δεν θα έχουν καία πληροφορία για τον φορολογούενο που έκανε τη συναλλαγή." Σημείωση: Είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι από τη στιγμή που μια κάρτα έχει ταυτιστεί με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ (διότι αλλιώς δεν ενεργοποιείται ώστε να χρησιμοποιηθεί) να μή γνωρίζει ο εκδόσας (που είναι τράπεζα) σε ποιόν ανήκει το πλαστικό που χρησιμοποιείται;;;; Είναι σα να μας λέτε ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν ξέρουν πόσο μιλούνε οι χρήστες τους! ΕΛΕΟΣ πια με την κοροϊδία ! Το πώς ζούμε αφορά εμάς! Όχι τους τοκογλύφους!
ΜΙΚΕ
11/10/2010 12:46
Άλλη μια απάτη του τραπεζικού χώρου που έχει ως μοναδικό στόχο να σκιαγραφήσει σαν μαγνητικός τομογράφος τις κατανωλιτικές μας συνήθειες... Από το άρθρο συγκρατώ χαρακτηριστικά τα εξής αποκαλυπτικά στοιχεία: Όσον αφορά την και καλά μη αναγραφή ονοματεπωνύμου και ΑΦΜ (και καλά...): -"Ο φορολογούενους, αν είναι χρήστης των υπηρεσιών taxisnet, παίνει στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ και ε τους προσωπικούς του αριθούς, σε ειδική εφαρογή που θα δηιουργηθεί ταυτίζει την κάρτα ε τον ΑΦΜ του." Όσον αφορά και καλά τη μή καταγραφή από τους ενδιάμεσους (δηλ. τις τράπεζες - κοράκια) των καταναλωτικών προτιμήσεων: -"Με το πέρασα αυτό, η συναλλαγή θα καταγράφεται από τις τράπεζες, οι οποίες επί της ουσίας θα έχουν ε τον τρόπο αυτό καλύτερη ενηέρωση για τον τζίρο των επιχειρήσεων ε τις οποίες συνεργάζονται αλλά δεν θα έχουν καία πληροφορία για τον φορολογούενο που έκανε τη συναλλαγή." Σημείωση: Είναι δυνατόν να δεχτούμε ότι από τη στιγμή που μια κάρτα έχει ταυτιστεί με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ (διότι αλλιώς δεν ενεργοποιείται ώστε να χρησιμοποιηθεί) να μή γνωρίζει ο εκδόσας (που είναι τράπεζα) σε ποιόν ανήκει το πλαστικό που χρησιμοποιείται;;;; Είναι σα να μας λέτε ότι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν ξέρουν πόσο μιλούνε οι χρήστες τους! ΕΛΕΟΣ πια με την κοροϊδία ! Το πώς ζούμε αφορά εμάς! Όχι τους τοκογλύφους!
ΜΠΑΜΠΗΣ
11/10/2010 12:41
Όχι άλλο φακέλωμα! Αμάν πια! Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τη φούστα του αλλιώς... Λένε ότι δεν θα υπάρχει ΑΦΜ και όνομα και λοιπά στοιχεία, ΟΜΩΣ, στο ίδιο κείμενο ρητά λένε πως οι κάρτες θα έχουν αποκλειστικό ονοματεπώνυμο! Και μή τρελαθούμε κιόλας πως δεν θα γνωρίζουν οι τραπεζίτες που άλλωστε πρότειναν το μέτρο στο Κράτος και τις εκδίδουν, ποιός έχει ποια;;; Λοιπόν, κύριοι, επειδή εμπιστοσύνη σε κοράκια του λόγου σας καμιά, ξεχάστε το τρικ που θίγει βάναυσα τα προσωπικά μας δεδομένα! Το πότε τρώμε, το τί τρώμε, το που κινούμεθα και σε τελική ανάλυση οι καταναλωτικές μας συνήθειες, δεν θα σας προσφερθούν στο πιάτο για εμπορική εκμετάλλευση. Τρόποι να ελέγξετε τους φοροφυγάδες υπάρχουν. Αυτά τα νέα σας τρικ ΔΕΝ αποσκοπούν στον έλεγχο της φοροδιαφυγής. Και τέλος, ποιοί είστε εσείς ρε χουντικά τσακάλια που μετά το 2011, δηλ. από το 2012 και ύστερα θα αποφασίσετε για το αν οι αποδείξεις μας θα πρέπει εφεξής να είναι μόνο ηλεκτρονικές;
παλιατσος
11/10/2010 12:32
Εδω ειναι το απολυτο ξεπουλημα του κρατους στις Τραπεζες...η μεγαλυτερη απατη ολων των εποχων .....προθυμος ο Παπανδρεου να υλοποιηση τα σχεδια της παγκοσμιας διακυβερνησης και να κανει δουλους των τραπεζων τους Ελληνες πολιτες....εμ προεδρο της Σοσιαλιστικης Διεθνους δε θελατε για Πρωθυπουργο ??? Καμαρωστε τον....η καρτα του πολιτη θα ειχε νοημα μονον στην περιπτωση που εκδιδοταν απο το κρατος, χωρις καμμια αναμιξη των τραπεζων, για λογαριασμο του πολιτη ο οποιος θα διατηρουσε δικαιωμα να βλεπει και να επεληθευση ο ιδιος τον ογκο συναλλαγων του και μετα απο δικη του εγκριση τα στοιχεια να περνανε στο υπουργειο οικονομικων και οχι στις τραπεζες....Οι Παπανδρεου (οι οποιοι καταγονται απο παπαδες....εξ ου και το χαρακτηριστικο ονομα) ειναι οτι χειροτερο περασε απο την Ελλαδα στην ιστορια.... παραδειγμα.....μετα τον Γ. Παπανδρεου το 1964 ηρθε η Χουντα......μετα τον Α. Παπανδρεου (και το...Τσοβολα δωστα ολα) ηρθε ο Μητσοτακης..... το χαϊβανι Παπανδρεου που εχουμε τωρα για Πρωθυπουργο προετοιμαζει την χουντα των τραπεζων και την αιωνια υποταγη του κρατους και των πολιτων σε αυτες.....οταν λοιπον ο no2 και αντιπροεδρος της κυβερνησης Παγκαλος κατα ομολογια του λεει πως το κρατος ξευτιλιστηκε λογω της πελατειακης σχεσης, διαφθορας και εξαγορας ψηφων καταλαβαινουμε ολοι οτι ουτε η καρτα του πολιτη ουτε τιποτα δεν θα μπορεσει να λειτουργηση σωστα σε μια διεφθαρμενη χωρα.......που σημειωτεον ακολουθει το δογμα του Ορθοδοξου Χριστιανισμου και οι διεφθαρμενοι πολιτικοι της αλλα και οι πολιτες ειναι δηθεν Ορθοδοξοι Χριστιανοι που δε χανουν ευκαιρια να δειχνουν ποσο καλοι Χριστιανοι ειναι πηγαινοντας σε τακτα διαστηματα στην Εκκλησια ειδικα οταν προκειται για μεγαλες Εθνικες η Χριστιανικες εορτες και υπαρχουν φωτογραφοι, δημοσιογραφοι και καμερες των ΜΜΕ....τετοια σαπιλα Χριστε μου ???... πως ειναι δυνατον να υπαρχει ???
ΚΩΣΤΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ
11/10/2010 12:28
Μπράβο σε όσους προσπαθούν να μας κανουν Ευρώπη.
ΑΒ
11/10/2010 12:18
Ελεος τι αλλο θα ακουσουμε σε αυτη τη χωρα. Αν μας ελεγαν πριν 5 χρονια αυτο το πραγμα δεν θα σταματουσαμε να γελαμε. Καραγκιοζιλικια εντελως.
Θα με κανουν να πιστεψω και στους τρελους που ελεγαν οτι θα μας εμφυτευσουν micro chip.
Πως γινετε οι αλλες χωρες να μπορουν να εισπραττουν τους φορους χωρις ολα αυτα?
Ισως καλυτερα να νοικιαζουμε υπηρεσιες απο τις φορολογικες αρχες αλλων χωρων.Χαζομαρα???? σε λιγο καιρο θα το ακουσουμε και αυτο οπως παμε
g yorgos
11/10/2010 11:26
Φοροκάρτα χωρίς όνοα!!!
Για να συνεχιστεί η ΔΙΑΦΘΟΡΑ την οποία θα πατάξει ο ... Γιωργάκης.
Καημένε κοσμάκη τι έχεις να τραβίξεις ακόμα.
Η κάρτα ένα νόημα έχει. Να τα οικονομήσει αυτός που θα τις κατασκευάσει.
τσαντιλας
11/10/2010 11:17
Γιατί στις τράπεζες? Γιατί οι τράπεζες να έχουν τόσες πληροφορίες στα χέρια τους? Γιατί να μη τις εκδόσει το Υπ.Οικονομικών μέσω ΚΕΠ ας πούμε? Καθόλου δεν μ''αρεσει η εμπλοκή των τραπεζών σ αυτη την ιστοριά. Κράτος εν κράτη έχουν γινει!
Εκείνο το “πληρωτέα επί την εμφάνιση” δεν το γράφουν για πλάκα.
11/10/2010 11:02

Η ουσία αυτής της κάρτας είναι η εξής.

Ο πολίτης προκειμένου να βοηθήσει το κράτος να βελτιώσει τους φοροεισπρακτικούς και ελεγκτικούς μηχανισμούς του πρέπει να εκχωρήσει στο κράτος το δικαίωμα του στην ελευθερία των συναλλαγών.

Διότι όταν η χρήση της κάρτας επεκταθεί και γίνει υποχρεωτική για τις συναλλαγές τότε το κράτος αποκτά την δυνατότητα να ακυρώσει την κάρτα οποιουδήποτε πολίτη και στην πράξη να του απαγορεύσει να κάνει οποιαδήποτε συναλλαγή, άσχετα με το πόσα χρήματα διαθέτει !

Πέρα από αυτό δεν είναι και ότι καλύτερο να υπάρχει μια βάση δεδομένων με τις καταναλωτικές συνήθειες όλων των πολιτών για δεκαετίες.

Άσε που υπάρχει και το σχετικό χωρίο στην αποκάλυψη και μπορεί κάλλιστα να εμφανιστούν ένα εκατομμύριο φορολογούμενοι και να πουν ότι έχουν κώλυμα για θρησκευτικούς λόγους !

Πέρα από το ότι ακυρώνεται το μέτρο δεν νομίζω ότι είναι και η καλύτερη διαφήμιση για το ΠΑΣΟΚ να ταυτιστεί στην συνείδηση των ψηφοφόρων με το ”θηρίο” :)
Αντώνης
11/10/2010 10:39
Φέξε μου και γλίστρησα.
θντρ
11/10/2010 10:21
Μπάχαλο θα τα κάνετε, και ποιος μου λέει εμένα πως δεν θα υπάρχουν διάφορες στατιστικές υποκλοπές προσωπικών δεδομένω μετά την ενεργοποίηση της απο τις τόσο σεβούμενες τράπεζες μας... υ.γ. να δω στο Εμπουρείο της Μήλου πως θα πεις στο παππούλη με τη μοναδική ταβέρνα να εφαρμόσει τα παραπάνω...
ANEST
11/10/2010 09:05
να χρησιμοποιηθη ο code 39 (για τις γνωστές αντιδράσεις με το 666).
ΓΙΩΡΓΟΣ
11/10/2010 09:00
Πλησιάζει ο καιρός που οποίος δεν έχει το χάραγμα δεν θα μπορεί να αγοράζει η να πουλάει τίποτα
g.g
11/10/2010 08:48
Λάθος. Το όνομα του κατόχου θα πρέπει να αναγράφεται στη κάρτα. Φανταστείτε να χάσω εγώ τη κάρτα μου και να την χρεισιμοποιήσει κάποιος άλλος. Να κάνει μεγάλες αγορές και να πληρώσω εγώ τη λυπητερή μετά. Η κάρτα πρέπει να είναι σαν μιά καινούρια ταυτότητα (με φωτογραφία) γιά να μπορεί να πιστοποιείται ο κάτοχός της.
Παράγκας
11/10/2010 08:29
Αφού το καταλάβατε...πάλι καλά. ("Θαύμα-Θαύμα"!!!!)